نخستین بار اوایل وقوع انقلاب اسلامی، قرارشد طولانیترین خیابان پایتخت یعنی همین خیابان ولیعصر را به نام مصدق نامگذاری کنند اما یکسری تنشها باعث شد این موضوع 30سال مسکوت بماند! تا اینکه اعضای اصلاحطلب شورای شهرچهارم در اواخر عمر این دوره شورا یعنی اسفندماه سال 95با 15امضا، طرح دوفوریتی نامگذاری معبری به نام مصدق را در صحن علنی شورای شهر مطرح کردند.
این بار اما مخالفت شدید رئیس کمیته نامگذاری وقت به بیسرانجامی این طرح منجر شد که ازقضا درمقایسه با دفعههای قبل خیلی هم طول نکشید چون بعد از گذشت حدود یک سال دوباره بحث نامگذاری معبری به نام مصدق این باردر شورای شهر پنجم بر سر زبان افتاده و بهنظر میرسد برخلاف دفعههای قبل هیچ مخالفتی با این نامگذاری حداقل از سوی شورای تماما اصلاحطلب شهر تهران وجود نداشته باشد.
حمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در گفتوگو با همشهری گفت که مردم در تماسهای مکرر با نمایندههای خود در شورای شهرتهران انتظار دارند یک گذرگاه مهم و یا یکی از شریانهای اصلی شهر به نام مصدق نامگذاری شود. بلوار کشاورز یکی از گزینههایی بود که برای نامگذاری به اسم دکتر مصدق مطرح شده بود. رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر درباره دلایل انتخاب بلوار کشاورز توضیح داد:
«یکی از استدلالهای مطرح شده این است که خانه مرحوم مصدق قبلا در خیابان کاخ سابق و فلسطین فعلی واقع شده بود که این خیابان به بلوار کشاورز نزدیک است، از سوی دیگر چون قبلا وزارت کشاورزی در این معبر قرار داشت این بلوار، کشاورز نامیده شد اما حالا که این وزارتخانه در این محل قرار ندارد و جایش را قوه قضاییه گرفته دیگر این نامگذاری موضوعیتی ندارد.
موضوع دیگر این است که این بلوار را در ابتدا وقتی ساختند الیزابت نامگذاری کردند که با توجه به مبارزات ضدانگلیسی دکتر مصدق خوب است برای گرامیداشت و پاسداشت این چهره شاخص ملی ضداستعماری این بلوار حالا به نام مصدق نامگذاری شود.»
بااین حال دیروز عصر از شورای شهر تهران خبر رسید که میان گزینههای درنظر گرفته شده، محلی غیراز بلوار کشاورز برای تغییر نام به «دکتر مصدق» انتخاب شده است. 2پیشنهاد دیگر مطرح شده برای نامگذاری معبری به نام دکتر محمد مصدق یکی خیابان نفت در میرداماد و دیگری تونل زیرگذر آرش - اسفندیار بود که براساس گزارش روابط عمومی شورای شهر با گزینه دوم موافقت شده است.
اداره کل روابط عمومی و بینالملل شورای شهر تهران دیروز این خبر را منتشر کرد: «کمیسیون فرعی نامگذاری در شورای پنجم با عضویت 3نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، مدیر روابط عمومی شورا و رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، موضوع نامگذاری معبر یا مکانی به نام دکتر محمد مصدق را در آذر و دیماه 96در دستور کار جلسههای متوالی خود قرار داده و پس از بررسیهای کارشناسی و جلب نظر دستگاهها و ذینفعان مربوطه، نامگذاری تونل در حد فاصل خیابان ولیعصرتا خیابان آفریقا به نام دکتر مصدق با اکثریت آرا به تصویب رسید. مصوبه این کمیسیون جهت تأیید و ابلاغ به شهرداری تهران، بهزودی در دستور کار صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران قرار خواهد گرفت.»
نکته دیگر درباره نامگذاری معابر تهران به نام مشاهیر سیاسی و اجتماعی ایران به انتخاب محلی برای تغییر نام به «مهندسبازرگان» برمیگردد. رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران درباره احتمال نامگذاری محل یا معبری به نام مرحوم مهدی بازرگان، نخستین نخستوزیر جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: «این موضوع نیز در دستورکار شورای شهر پنجم است اما هنوز پیشنهاد مشخص و درخور شأنی به شورای شهر ارائه نشده، چون تا زمانی که معبر یا مکانی مناسب را نتوانیم پیدا کنیم مسئله نامگذاری موضوعیت خود را از دست میدهد.
امیدواریم به محض دریافت پیشنهادی مناسب موضوع را در دستور کار شورای شهر قرار دهیم.» او یکی از وظایف شورای شهر را تعیین نام برای معابر، اماکن یا گذرگاهها دانست و افزود:« این مهم در شورای شهرتهران توسط یک کمیسیون فرعی زیرنظر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی که اعضای آن 5نفرهستند صورت میگیرد.
این 5نفر شامل 3نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی به انتخاب شورای شهر و 2مدیر روابط عمومی شورا و شهرداری میشوند. ضمن اینکه نماینده بنیاد شهید و فرهنگستان هم به شرکت کنندههای دائمی این نشستها اضافه شدهاند اما حق رأی ندارند و فقط نظرمشورتی میدهند.»
نظر شما