سه‌شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: عضو هیات علمی بخش تحقیقات جنگل در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: تکان دادن درختان با هدف پاکسازی برف از روی آنها باید با رعایت اصول آن انجام شود.

درختان را اصولی بتکانید

به گزارش ايرنا، خسرو ثاقب طالبی گفت: تکان دادن درختان اصول خاصی دارد و بهتر است این کار توسط افراد آموزش دیده انجام شود.

وی درباره مفید بودن برف تکانی از روی درختان گفت: اگر برف به مقدار مناسب روی درخت بماند، اشکالی ندارد اما اگر حجم آن زیاد و پر آب باشد و در سرمای زیاد روی درخت بماند، باعث یخ زدن می‌شود که در این صورت احتمال صدمه دیدن درخت و شاخه‌ها و برگ‌های آن زیاد است.

این جنگل‌شناس تاکید کرد: البته در محیط‌های شهری هم ممکن است درختان با سنگین شدن بشکنند و صدمات مالی و جانی در پی داشته باشند، بنابر این تکان دادن درختان در این مواقع کار بدی نیست.

وی اظهار کرد: البته یخ زدن موجب از بین رفتن آفات و لاروهایی می‌شود که در خلل و فرج پوسته درختان وجود دارد اما اگر برف تکانی هم صورت بگیرد و در مقابل، سرما به اندازه کافی باشد موجب یخ زدن و از بین رفتن آفات می‌شود.

عضو هیات علمی بخش تحقیقات جنگل در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور تاکید کرد: با این همه، در محیط‌های شهری مساله رعایت خسارت‌های مالی و جانی است و گریزی از برف تکانی از روی درختان نیست.

وی در عین حال ادامه داد: گفت: افراد برای این کار باید آموزش دیده باشند تا بتوانند شاخ و برگ‌ها را در حد متعادل بتکانند و درختان آسیب کمتری ببینند.

ثاقب طالبی افزود: باید مراقبت کرد که ضربه با چوب به درختان موجب زخمی شدن پوست و تنه درخت نشود و یا تکان‌های شدید بیشتر شاخ و برگ‌ها را نشکند.

وی درباره نقش هرس کردن درختان به موقع در کاهش آسیب‌های درختان گفت: البته هرس کردن هم به نوع درخت بستگی دارد، مثلا سوزنی برگ‌ها هرس نمی‌شوند اما چون همیشه تاج آنها دائمی است و لحاف سبز و چوب ترد دارند، به واسطه سنگینی برف زود می‌شکنند و درختانی هم که تراکم شاخه‌هایشان کمتر است از جمله برخی پهن برگ‌ها مانند نارون‌ها یا چنارها، با برف سنگین زود می‌شکنند.

عضو هیات علمی بخش تحقیقات جنگل در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور تاکید کرد: به طور کلی نحوه برخورد با این گونه عوامل طبیعی به نوع درخت، میزان برف، جا و مکان و نیروی آموزش دیده بستگی دارد.

وی اظهار کرد: بنابر این تکان دادن برف از روی درخت بستگی به حجم برف دارد، البته اگر برف در زمستان به طور متعادل روی درخت باشد خوب است اما وقتی سنگین، زیاد و ناگهانی می‌بارد، تکان دادن ملایم درخت با رعایت اصول و به طوری که برف‌های پودری از روی درخت بریزد، مفید است. لازم به ذکر است که شاخه‌های درختان به دلیل این که در زمستان در خواب هستند و شیره گیاهی در آنها جریان ندارد، نسبت به فصل بهار خشک‌تر و تردتر هستند و با ضربات شدید راحت‌تر می‌شکنند.

کد خبر 396943

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha