به گزارش دويچه وله، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون روز جمعه (۲ فوریه/ ۱۳ بهمن) با انتشار سندی ۷۵ صفحهای استراتژی هستهای جدید خود را معرفی کرده بود. استراتژی هستهای جدید ایالات متحده واکنشهای تند قدرتهای اتمی روسیه و چین را به دنبال داشته است.
به گفتهی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا "این استراتژی امکان استفاده از سلاحهای هستهای را کاهش خواهد داد و در عین حال، بازدارندگی در برابر حملات علیه آمریکا و متحدان و شرکای آن را افزایش خواهد داد".
آمریکا در عمل قصد دارد بمبهای اتمی کوچکتری بسازد که از قدرت تخریبی کمتری برخوردارند، اما قدرت بازدارندگی بیشتری دارند.
وزارت دفاع چین روز یکشنبه (۴ فوریه) با انتشار بیانیهای آمریکا را فراخواند از بازگشت به "اندیشه جنگ سرد"خودداری کند.
در این بیانیه آمده است که "صلح و توسعه از گرایشهای بازگشتناپذیر کنونی در جهان هستند و آمریکا به عنوان دارندهی بزرگترین زردادخانه اتمی شایسته است که این گرایشها را دنبال کند، نه آنکه با آن به مقابله بپردازد".
در دکترین هستهای جدید آمریکا توجه خاصی به جایگاه هستهای دو کشور روسیه و چین شده است. واشنگتن معتقد است، برخلاف آمریکا که در سالهای اخیر از میزان سلاحهای هستهای خود کاسته است، روسیه، چین و کره شمالی در مسیری عکس گام برداشتهاند.
دولت روسیه ضمن انتقاد از استراتژی اتمی جدید آمریکا، این ادعاها را بیاساس خواند و ضمن ابراز سرخوردگی از آن تصریح کرد که این سند پر از "کلیشههای ضد روسی" است.
به باور مسکو آمریکا با این استراتژی میکوشد که "حق روسیه برای دفاع اضطراری" را زیر سوال ببرد و مسئولیتی را که خود در قبال بدتر شدن وضعیت امنیت بینالمللی و منطقهای دارد، به گردن دیگران بیاندازد.
در سند پنتاگون در مورد استراتژی اتمی جدید آمریکا از نگرانیهای واشنگتن از برنامههای هستهای کره شمالی، جمهوری اسلامی ایران و همچنین چین سخن رفته، اما محور اصلی آن روسیه است.
وزارت خارجه روسیه در بیانیهای که در واکنش به این سند منتشر کرد، علیرغم انتقاداتش اطمینان داد که به تهعدات خود در قبال قراردادها و عهدنامههای بینالمللی عمل خواهد کرد و در عین حال حاضر است که با آمریکا در راه "روابطی باثبات و همچنین حفظ ثبات استراتژیک" همکاری کند.
نظر شما