دکتر غلامرضا علیزاده در گفتگو با مهر از افزایش سن امید به زندگی در جامعه ایرانی خبر داد و افزود: براساس شاخصهای بهداشت و درمان، شناخت داروی درمانی و پیشگیری از بسیاری از بیماریهایی که در یک مقطع زمانی باعث مرگ و میر میشد، باعث افزایش زمان بقا یا عمر در کشور شدهاست.
وی خاطر نشان کرد: بررسیها نشان میدهد سن امید به زندگی در زنان 73 سال و در مردان به 71 سال رسیدهاست و بر این اساس زنان معمولاً 2 سال بیشتر از مردان عمر میکنند بهطوریکه تعداد زنان بیوه بیش از مردان همسر از دست دادهاست.
این استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: دستیابی به آب آشامیدنی سالم، کاهش مرگ و میر، دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی و همچنین ریز مغذیها، افزایش میزان سواد و سهم زنان در جامعه در پستها و مقامهای اجرایی و تصمیم گیری کشور و...از جمله شاخصهایی است که باعث بالا رفتن سن امید به زندگی و بالا رفتن درصد جمعیت سالمندان در هرم جمعیت کشور شده است.
علیزاده گفت: برهمین اساس تا چند سال آینده یکی از مشکلات کشور ما افزایش جمعیت سالمندان خواهد بود و پیش بینی می شود تا 15 سال آینده درصد جمعیت این افراد که هم اکنون 6 درصد است، دو رقمی و به بیش از 10 درصد برسد بنابراین نیاز است از همین امروز برنامه ریزان توجه ویژه ای به این قشر داشته باشند.
وی ادامه داد: چنانچه تامین امکانات مراقبتی را برای سالمندان برای 2 دهه در نظر نگیریم با نوعی تراژدی انسانی در مورد آنان مواجه خواهیم شد.
این جامعه شناس افزود: افزایش سن امید به زندگی هم فرصت است و هم تهدید، فرصت از جهت انتقال دانایی و توانایی به نسل جوان و تهدید از این بابت که اگر نهادها برنامه ریزی لازم برای پوشش آنان انجام ندهند کرامت و ارزش انسانی سالمندان لطمه می بیند و آنان بدون پشتوانه در جامعه رها می شوند.