همشهری آنلاین: وزیر علوم با تاکید بر اینکه اساتید دانشگاه‌های دولتی نمی‌توانند در ساعت اداری در دانشگاه یا مراکز دیگری فعالیت کنند، گفت: اگر این فعالیت خارج از ساعت اداری باشد، اشکال قانونی ندارد.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در حاشیه همایش علم متعهد که امروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، در واکنش به اقدام اخیر دانشگاه آزاد اسلامي در لغو قرارداد تعدادی از اساتید این دانشگاه، گفت: بر اساس آئین‌نامه استخدامی اعضای هیات علمی،‌ اساتید دانشگاه‌ها باید ساعت مشخصی را در دانشگاه حضور داشته باشند و اگر کسی خارج از ساعت اداری در جایی کمک کند و یا مشاوره‌ای انجام بدهد و در قبال آن حق‌الزحمه‌ای نیز دریافت کند، اشکالی وجود ندارد.

وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آئین‌نامه فوق اگر استادی در ساعت اداری در دانشگاه یا پژوهشگاه دیگری مشغول کار شود و حق‌الزحمه‌ای دریافت کند، اشکال قانونی دارد؛ چراکه این استاد به جای اینکه تمام وقت خود را در دانشگاه اصلی صرف کند، در جاهای دیگر مشغول به کار شده است.

وزیر علوم، تحقيقات و فناوري در پاسخ سئوالی در خصوص لغو قرارداد برخی اساتید قراردادی و خاتمه کار آنها در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: من اطلاعی از این موضوع ندارم که اساتیدی با قرارداد تمام وقت از این دانشگاه کنار گذاشته شده باشند، اما همانطور که تاکید کردم اساتید دانشگاه دولتی اگر در ساعت اداری با دانشگاه‌های دیگری همکاری داشته باشند، از لحاظ آئین‌نامه مشکل دارد.

معاون آموزشی وزير علوم نيز در گفت‌وگو با ايسنا با تاکید بر اینکه حضور اساتید یک دانشگاه به صورت نیمه‌وقت در دانشگاه دیگر خلاف قانون است، گفت: اقدام دانشگاه آزاد در خاتمه به کار تعدادی از اساتید پاره وقت این دانشگاه در راستای سیاست‌های وزارت علوم است و از این حرکت حمایت می‌کنیم.

دکتر مجتبی شریعتی‌نیاسر در واکنش به اقدام دانشگاه آزاد برای لغو قرارداد تعدادی از اساتید نیمه وقت این دانشگاه، اظهار کرد: با این سیاست که وضعیت اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد سر و سامان بگیرد، کاملا موافق هستیم و اقدام این دانشگاه در لغو قرارداد تعدادی از اعضای هیات علمی پاره وقت را در راستای سیاست‌های آموزش عالی دانسته و از آن حمایت می‌کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: وزارت علوم بدون اینکه به مصادیق اقدام دانشگاه آزاد در پی لغو قرارداد تعدادی از اساتید پاره وقت این دانشگاه را در نظر بگیرد با اصل کار موافق است، چراکه این دانشگاه با توجه به نوع ماموریتی که دارد باید اساتید تمام وقت داشته باشد. یکی از اشکالاتی که همواره به دانشگاه آزاد وارد می‌کردیم و هنوز هم به این دانشگاه وارد است، مربوط به بحث اساتید نیمه وقت و ضرورت به کارگیری اعضای هیات علمی تمام وقت در مجموعه است.

معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: حرکت مدیریت دانشگاه آزاد در لغو قرارداد تعدادی از اساتید نیمه وقت در واقع در راستای رفع نقص این دانشگاه صورت گرفته و اگر ضعفی هم در این تصمیم وجود داشته باشد، این دانشگاه می‌تواند همانند دانشگاه‌های بزرگ کشور از اساتید حق‌التدریس استفاده کند.

دکتر شریعتی با تاکید بر اینکه یک استاد تمام وقت یک دانشگاه نمی‌تواند همزمان در دانشگاه دیگر نیز به صورت پاره وقت حضور داشته باشد، افزود: این اقدام از لحاظ قانونی کاملا تخلف محسوب می‌شود، ‌ضمن آنکه این دسته از اعضای هیات علمی نمی‌توانند نیاز دانشگاه‌ها را آن طور که باید برآورده سازند،‌ چرا که دانشگاه در مفهوم کلی جایی است که باید اعضای هیات علمی خود را در اختیار بگیرد و بتواند پاسخ لازم را به نیازهای دانشجویان بدهد.

معاون آموزشی وزارت علوم در پایان با تاکید بر اینکه فعالیت اساتید نیمه وقت در دانشگاه‌ها هیچ توجیهی ندارد، گفت: همانطور که تاکید کردم، وزارت علوم بدون اینکه به مصادیق این تصمیم دانشگاه آزاد ورود پیدا کند از نفس اقدام صورت گرفته کاملا حمایت می‌کند.

کد خبر 399989

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha