به گزارش ایسنا، عباس جعفری دولتآبادی در بیست و نهمین جلسه شورای معاونان دادسرای تهران، با اشاره به به موضوع اخیر منطقه پاسداران تهران گفت: ریشه این آشوبها به گذشته و دو اتفاق قبلی شامل تجمع گروهی از یکی فرقه خاص مقابل زندان اوین و اجتماع آنها در منطقه پاسداران باز میگردد که تجمع مقابل اوین با آشوبهای دیماه سال جاری تلاقی زمانی داشت. وي افزود: با تدبیر وزارت کشور و همکاری نهادهای امنیتی و پلیس با عوامل دو حادثه قبلی مدارا شد و با توجه به همزمانی این اتفاقات با سالروز پیروزی انقلاب، تدبیر بر این بود که حتیالامکان درگیری رخ ندهد، اما این برخورد همراه با مدارا موجب افزایش جسارت افرادی شد که با انتساب خود به یک فرقه خاص در منطقه پاسداران تجمع نموده و با حرکات غیر متعارف، نسبت به تخریب اموال و ایجاد مزاحمت برای مردم اقدام کردند.
وی درباره علت درگیری معترضان منطقه پاسداران با پلیس، به دستگیری یکی از این افراد توسط پلیس اشاره کرد که «بهانهای برای تجمع آنان در منطقه و ارتکاب برخی جرایم و جنایات از جمله شهادت سه مامور نیروی انتظامی شد» و افزود: رویکرد ابتدایی پلیس در مقابل این افراد مدارا بود؛ چرا که پلیس قدرت مقابله را داشت؛ لذا پس از تصمیم شورای تامین بر برخورد با اقدامات مجرمانه این افراد، ظرف زمان کمی متهمان دستگیر شدند.
وی به اقدامات دادسرای تهران در این زمینه پرداخت و ضمن تشکر از «مددی» و «امینناصری» دو تن از معاونین داسرای تهران به لحاظ حضور در صحنه و مدیریت وضعیت، عملکرد دادستانی در مدیریت این حادثه را تجربهای مفید خواند که برای رویدادهای مشابه قابل بهرهبرداری است و در تایید چنین روندی اظهار کرد: حجم ناامنی حاصل از این حادثه، برخورد قاطع و سریع دادستانی را میطلبید و لذا فردای آن روز هفت معاون دادستان و سی قاضی بسیج شدند که تحقیق از کلیه متهمان و تعیین تکلیف آنها را در همان روز به دنبال داشت.
دادستان تهران با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با پلیس و نهادهای امنیتی و همچنین پیگیریهای دادستانی تهران برای سرعت بخشیدن به تحقیقات، در خصوص نتیجه این پیگیریها اظهار کرد: تحقیقات پلیس ظرف روزهای اخیر به پایان رسیده و وزارت اطلاعات نیز در حال انجام تحقیقات تکمیلی است.
وی اقدام دیگر دادستانی تهران در مدیریت پرونده پاسداران را حضور یکی از معاونان خود در بیمارستانهای اطراف به منظور شناسایی مجروحین حادثه اعم از مردم عادی، مأمورین و متهمان اعلام کرد و افزود: این اقدام موجب شد رقم دقیقی از مجروحان حادثه و وضعیت آنها به دست آید.
وی همچنین از اعزام یکی از معاونان دادسرا به منطقه پاسداران جهت ارزیابی میزان خسارات وارده به مردمی که معترضان در جریان تعقیب پلیس و پیش از آن به منازل آنها وارد شده بودند، خبر داد که منتهی به ارائه شکواییه از سوی برخی مالکان منازل به دادستانی تهران شد.
جعفری دولتآبادی از دیگر اقدامات دادسرا در این خصوص را بازدیدهای مکرر قضات ناظر از زندان عنوان و اظهار کرد: شب اول حادثه، سه تن از سرپرستان دوایر نظارت تا ساعت سه و نیم نیمه شب با متهمان ملاقات کردند. روز پنجشنبه (3 /12 /1396) دادستان تهران در زندان حضور یافت و پس از آن نیز بازدید قضات ناظر از متهمان به طور منظم انجام میشود؛ ضمن اینکه در جهت حفظ حقوق متهمان به تمام خانوادهها اطلاعرسانی شده و مساعدتهای لازم به متهمان مورد توجه قرار گرفته است.
وی مطالبه جدی مردم از دستگاه قضایی در خصوص متهمان پرونده آشوب در منطقه پاسداران را محاکمه سریع و علنی متهمان دانست و این مطالبه را از آن جهت که عدهای جرات یافتهاند در پایتخت به مردم و مامورین حمله کنند، انتظاری به جا دانست و افزود: البته چنین جسارتی ناشی از ضعف دستگاههای امنیتی و انتظامی نبوده؛ بلکه ریشه در تصمیم شورای تامین دائر بر جلوگیری از درگیری داشته است؛ اما آنجا که به ارتکاب جنایت تبدیل شد، برخورد جدی ضرورت یافت.
وی با اظهار امیدواری مبنی بر این که تحقیقات پروندههای این دسته از متهمان به زودی خاتمه یابد، از معاونان دادسرا خواست در این رابطه به قضات دادسرای شهید مقدس مساعدت نمایند تا پروندههای معد محاکمه به دادگاه ارسال شود.
جعفری دولتآبادی وجود امنیت برای مردم را به مثابه هوا حیاتی دانست و تسریع در محاکمه را زمینهساز بازگشت امنیت به شمار آورد و ضمن تشکر از محمد شهریاری سرپرست دادسرای جنایی که در اقدامی جهادی ظرف 48 ساعت تحقیقات پرونده شهادت ماموران ناجا در کلانتری پاسداران را به سرانجام رساند و پرونده را با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال نمود، اظهار داشت: تحقیقات دادستانی تعطیل بردار نیست و باید بسیجیوار خدمت کرد و معاونینی که اینگونه جهادی کار میکنند قابل تقدیرند.
دادستان تهران با اشاره به برنامهریزی دادسرای تهران از ارسال حداقل 20 پرونده اتهامی به دادگاه ظرف ده روز آینده خبر داد و با اعلام اینکه «دادستانی در مقابل آزمون بزرگی قرار گرفته است و اگرچه آشوبهای فتنه سال 1388 را پشت سر گذاشتهایم؛ اما در این حد نبود که منطقهای از شهر به ناامنی کشیده شود و به ماموران ناجا به طرز وحشیانهای حمله گردد»، افزود: سرعت، دقت و قاطعیت در برنامه کاری دادستانی است و در عین حال معتقد به رعایت حقوق متهمان هستیم؛ اگرچه که مرتکب جنایت شدهاند.
این نشست با حضور معاونان و سرپرستان نواحی دادسرای تهران، سرپرستان دوایر نظارت و دادیاران ناظر زندان و دادیاران ناظر بر ضابطین دادسراهای نواحی تهران برگزار شد.
نظر شما