به گزارش روز چهارشنبه ایرنا روزنامه 'ساوت چاینا هنگ کنگ' به نقل از موسسه تحقیقات صلح استکهلم آورده است چین بین سال های 2013 تا 2017 میلادی نزدیک به 5/7 درصد از سهم فروش جنگ افزار دنیا را به خود اختصاص داده است.
این موسسه میافزاید این رقم یک سوم بیشتر از فروشهای تسلیحاتی چین بین سالهای 2008 تا 2013 است که رقم فروش به نسبت سهم جهانی 4/6 درصد بوده است.
این آمار در شرایطی منتشر میشود که چین در اجلاس سالانه کنگره ملی خلق این کشور در پکن در ماه جاری میلادی بودجه دفاعی سال جاری را با 8/1 درصد رشد به تصویب رساند که رقمی معادل 173 میلیارد دلار است.
این افزایش بودجه و به دنبال آن انتشار آمارهای مربوط به افزایش فروش تسلیحاتی این کشور باعث شد تا مقام های نظامی این کشور در حاشیه این اجلاس اعلام کنند چین به دنبال مسابقه تسلیحاتی نیست.
با وجود این اتفاقات 'دونالد ترامپ' رییس جمهور آمریکا که یک نبرد تجاری را با چین شروع کرده است می گوید این کشور در بسیاری از زمینهها رقیب آمریکاست واژه ای که برای پکن خوشایند نیست و می گوید بهتر است از چین به عنوان همکار و شریک یاد شود.
البته نگرانی های چین هم به نوشته روزنامه هنگ کنگی بی ربط نیست زیرا برای نمونه فروش تسلیحاتی آمریکا به هند، کشوری که با چین دارای منازعات ارضی است بین سال های 2008 تا 2017 میلادی چندین برابر شده است.
چین در ساخت تسلیحات هم روز به روز خودکفاتر می شود و بین سال های 2013 تا 2017 میلادی میزان واردات جنگ افزارش به نسبت دوره قبلی 19 درصد کمتر اما صادراتش 38 درصد بیشتر شده است.
گزارش موسسه یاد شده نشان می دهد چین در پنج سال گذشته به 48 کشور دنیا اسلحه فروخته است پاکستان در صدر این گروه قرار گرفته و رده های بعدی از آن بنگلادش و الجزایر است فروش تسلیحاتی چین به آفریقا نیز به تنهایی در این مدت 55 درصد فزونی گرفته است.
نظر شما