جمعه ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: رئیس جمهوری سابق زیمبابوه در مصاحبه با سی‌ای‌بی‌سی آفریقای جنوبی در مورد حوادث منجر به برکناری خود گفته است:

رابرت موگابه: برکناری من از قدرت، کودتا بود

"باید بگویم که این یک کودتا بود، شاید بعضی ها نخواهند آن را کودتا بنامند، اما این یک کودتا بود."

به گزارش بي بي سي، آقای موگابه، که از دفتر کار خود در پایتخت زیمبابوه سخن می گفت، افزود: "ما باید این بلای شرم آور را که سر خودمان آورده ایم لغو کنیم، ما استحقاق چنین چیزی را نداریم، زیمبابوه چنین استحقاقی ندارد."

رابرت موگابه در مصاحبه دیگری با شبکه تلویزیونی آی‌تی‌وی بریتانیا نیز به شدت از نحوه برکناری خود انتقاد کرد. او در عین حال گفت که "البته نمی‌خواهم دوباره رئیس جمهوری شوم، من حالا ۹۴ سال سن دارم."

رابرت موگابه در هر دو مصاحبه گفته است که از امرسون منانگاوا که با رای اعضای حزب حاکم زانو پی‌اف به جانشینی او رسید، منتفر نیست اما رئیس جمهوری فعلی را متهم کرد که "به ملتمان خیانت کرده است."

آقای موگابه تاکید کرد که حاضر نیست با رئس جمهوری کنونی همکاری کند زیرا "ریاست جمهوری او غیرقانونی و خلاف قانون اساسی است." وی گفت: "شخص باید به شکل قانونی و درست به ریاست جمهوری انتخاب شود، و من حاضرم در مورد چنین فرآیندی گفتگو و حتی به انجام آن کمک کنم، البته اگر از من خواسته شود، که نشده است."

رابرت موگابه که در جریان مبارزات برای استقلال زیمبابوه (رودزیای سابق) رهبری گروهی از چریک‌های مخالف حکومت را در دست داشت، پس از استقلال این کشور در سال ۱۹۸۰ تا نوامبر سال 2017 میلادی به مدت 37 سال در سمت‌های نخست وزیر و رئیس جمهوری قدرت را در این کشور در دست داشت.

به گفته مخالفان، حرکت او به سوی تحکیم قدرت شخصی همراه با سوء مدیریت اقتصادی و فساد گسترده باعث شد تا زیمبابوه که زمانی دارای اقتصادی نیرومند بود به فقر کشیده شود در حالیکه آقای موگابه با اتکای به نیروهای امنیتی و گروه‌های لباس شخصی حامی خود، مانع از فعالیت موثر مخالفان می‌شد.

چند روز قبل از برکناری موگابه تتظاهراتی علیه او برگزار شد که اعضا و طرفداران حزب حاکم نیز در آنها شرکت داشتند

در ماه نوامبر سال گذشته، رابرت موگابه معاون خود، امرسون منانگاوا را برکنار کرد. گفته می‌شد که دلیل این اقدام، فراهم کردن زمینه مساعد برای ریاست جمهوری همسرش، گریس موگابه، پس از کناره‌گیری یا مرگ خود او بود.

این اقدام با اعتراض ارتش مواجه شد که با حرکت به سوی پایتخت، عملا رئیس جمهوری را در حبس خانگی قرار داد اما آقای موگابه از استعفای از ریاست جمهوری خودداری کرد. در حالیکه اعضای حزب حاکم از حمایت او دست برداشته و نشانی از حرکت طرفداران سابقش هم دیده نمی شد، سرانجام او در روز ۲۱ نوامبر از مقام خود کناره گرفت و حزب زانو پی‌اف، آقای منانگاوا را به ریاست جمهوری برگزید.

به گفته روزنامه رسمی دولت زیمبابوه، پس از استفعای از ریاست جمهوری، دولت به رابرت موگابه موقعیت کامل دیپلماتیک داده و یک خانه بزرگ با بیش از بیست مستخدم و کارمند را در اختیار او قرار داده است.

قرار است به زودی انتخابات ریاست جمهوری زیمبابوه برگزار شود و برخی ناظران پخش مصاحبه رابرت موگابه را با آمادگی حزب حاکم برای مبارزات انتخاباتی نامرتبط ندانسته‌اند. برکناری موگابه به کاهش فشار بر مخالفان و آزادی نسبی فضای سیاسی زیمبابوه کمک کرده و احتمالا رئیس جمهوری کنونی با اتکای به این تحولات خواستار حمایت مردم خواهد شد.

کد خبر 401001

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha