به گزارش ایرنا، نشریه بین المللی «پترولیوم اکونومیست» آمریکا نوشت، اوپک با اعلام اینکه سیاستهای محافظتی مانند تعرفهها و جنگهای تجاری، رشد اقتصادی جهان را به خطر میاندازد و تقاضای نفت را محدود میکند، نسبت به سیاست اخیر اقتصادی دونالد ترامپ واکنش نشان داد.
آژانس بینالمللی انرژی نیز اعلام کرد، رشد نیرومند 4.7 درصدی تجارت جهانی در سال 2017 در مقایسه با رشد فقط 2.5 درصدی سال پیش از آن بیانگر افزایش در خور توجه 1.8 درصدی تقاضای نفت گاز (گازوئیل) جهان در سال 2017 است.
اوپک همچنین اعلام کرد، رشد اقتصادی جهان به طور چشمگیری افزایش یافته است و پیشبینی می شود امسال به 3.8 درصد برسد و با توجه به رشد فعالیتهای اقتصادی در سراسر جهان، تقاضای نفت نیز امسال افزایش پیدا خواهد کرد.
آژانس بین المللی انرژی نیز با ابراز نگرانی از تاثیر افزایش تعرفه واردات آلومینیوم و فولاد بر صنعت انرژی نوشت: گرایش آمریکا به سیاستهای محافظت از تولید داخلی میتواند مانع تحقق رشد اقتصادی پیش بینی شده برای جهان و موجب یک جنگ تجاری شود.
آژانس یاد شده افزود: کاهش رشد اقتصادی جهان پیامدهای شدیدی برای بازار نفت به ویژه در بخش دریایی و صنعت حمل و نقل خواهد داشت.
اوپک نیز اعلام کرد، تحولات اقتصادی اخیر مرتبط با تجارت ممکن است چالشهایی را برای شتاب رشد اقتصادی جهان بوجود آورد، زیرا تجارت جهانی نقش مهمی در رشد اقتصادی دارد.
این نهاد نفتی اضافه کرد: تعرفههای ترامپ و عواقب احتمالی محرک ای مالی آمریکا در مورد بدهی این کشور ممکن است از شتاب رشد اقتصادی جهان بکاهد.
به نوشته نشریه یاد شده در جنگ تجاری گذشته، مصرف نفت نخستین قربانی بود، اتفاقی که اینک با توجه به تلاش اوپک برای ایجاد تعادل در بازار نفت و افزایش قیمت جهانی این کالا برای این سازمان ناگوار است.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش اخیر خود پیشبینی کرده است، تقاضای جهانی نفت در سال 2018 اندکی از انتظار قبلی این سازمان بیشتر خواهد بود و از 97 میلیون و 800 هزار بشکه در روز در سال 2017 به 99 میلیون و 300 هزار بشکه در روز در سال جاری میلادی میرسد.
ترامپ اول مارس (10 اسفند 1396) اعلام کرد بر واردات آلومینیوم و فولاد تعرفه وضع میکند. اتحادیه اروپا و چین هشدار دادند ممکن است تعرفههای مشابهی بر واردات کالا از آمریکا وضع کنند. تحلیلگران پیشبینی کردند که این امر میتواند منجر به یک جنگ تجاری جهانی شود و با کاهش رشد اقتصادی جهان، کاهش تقاضای جهانی نفت را به دنبال داشته باشد.
سوم فروردین ترامپ به طور موقت و تا اول ماه مه (11 اردیبهشت) 6 کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کره جنوبی، کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا را از اعمال تعرفههای بالاتر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا معاف کرده است.
نظر شما