همشهری‌آنلاین: رای‌دهندگان در جمهوری آذربایجان در حالی چهارشنبه ۲۲ فروردین برای شرکت در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری به پای صندوق‌های رای رفتند که این انتخابات از سوی احزاب اپوزیسیون اصلی تحریم شده و انتظار می‌رود همچنان سبب ادامه قدرت الهام علی‌اف، رئیس‌ جمهور این کشور شود.

 پیروزی الهام علی‌اف در این انتخابات به عنوان یک نتیجه قطعی در نظر گرفته شده و مخالفان ضعیف جمهوری آذربایجان قدرت کافی برای آن‌که او را به چالش بکشند، ندارند.

این در حالی است که گفته می‌شود دلارهای نفتی که خزانه‌های دولت او را پر کرده‌اند نیز در تحکیم جایگاه الهام علي‌اف تاثیر زیادی دارد.

احزاب مخالف دولت جمهوری آذربایجان می‌گویند شرایط در این کشور برای برگزاری یک انتخابات دموکراتیک مهیا نیست و مقام‌های دولت را متهم به تدارک برای تقلب در آرا کرده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه،مخالفان جمهوری آذربایجان همچنین تصمیم ناگهانی الهام علی‌اف برای برگزاری انتخابات زودهنگام شش ماه پیش از برنامه اصلی این انتخابات را محکوم کردند و این تصمیم او را در راستای "کاستن از دوره تبلیغ انتخاباتی و اخلال در تلاش‌های مخالفان برای جلوگیری از تقلب در انتخابات" دانسته‌اند.

حزب حاکم جمهوری آذربایجان موسوم به "حزب ینی" این انتقادهای مخالفان دولت را رد کرده است و گفته که این انتخابات آزاد و عادلانه برگزار خواهد شد.

به غیر از الهام علی‌اف در این انتخابات هفت کاندیدای دیگر نیز شرکت دارند که همگی کاندیداهای نه چندان شناخته‌‌شده‌ای هستند که وقت چندانی برای پیروزی ندارند.این در حالی است که حتی برخی از همین کاندیداها تقاضا کرده‌اند مردم بیایند و به الهام علی‌اف رای دهند.

رهبران مخالفان دولت می‌گویند کاندیداها تشریفاتی هستند و به نظر می‌آید که رقابتی وجود ندارد.

الهام علی‌اف ۵۶ ساله که در آستانه چهارمین دوره ریاست جمهوری قرار دارد اولین بار در سال ۲۰۰۳ بعد از مرگ پدرش، حیدر علی‌اف یک افسر سابق سازمان اطلاعاتی "ک‌گ‌ب" و رهبر متعلق به دوران کمونیسم که از سال ۱۹۹۳ با مشت آهنی در جمهوری آذربایجان حکومت کرد؛ به ریاست‌جمهوری رسید.

او در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ نیز در انتخاباتی که از سوی احزاب مخالف محکوم شده بودند دوباره به ریاست‌جمهوری رسید.

در سال ۲۰۰۹ الهام علی‌اف قانون اساسی کشورش را اصلاح کرد تا بتواند برای دوره‌های نامحدود پست ریاست‌جمهوری را دراختيار داشته‌باشد که این اقدام شدیدا با انتقاد فعالان حقوق بشری روبه‌رو شد.

در سال ۲۰۱۶ نیز طی یک‌سری اصلاحات قانون اساسی در جمهوری آذربایجان دوره ریاست‌جمهوری در این کشور از پنج سال به هفت سال رسید.

کد خبر 402505

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha