با توجه به مشکلات آبی کشور توجه به سند آمایش سرزمینی با هدف تأمین آب کشور ضرورت دارد؛ با درنظر گرفتن این مهم میتوان مناطق کشور را از لحاظ منابع آبی مورد ارزیابی قرار داد و در جهت رفع مشکلات موجود برنامهریزی کرد. براساس سند آمایش سرزمینی میتوانیم بررسی کنیم که چه میزان آب در مناطق مختلف کشور وجود دارد تا وزارت نیرو طبق پتانسیلهای هر منطقه به فلاتهای مختلف آبرسانی و مجوز برداشت آب را صادر کند.
البته وقتی سیاستهای وزارت نیرو در زمینه آب را بررسی میکنیم، عموما میبینیم که مبنای این سیاستها وارد آوردن فشار به منابع آبی در مناطقی با ذخایر آبی کم بوده و در این بین سیاستهای دولتهای نهم و دهم در صدور مجوز برای بهرهبرداری آب با ظرفیت بالا هم، مشکلاتی را در پی داشته است. همچنین به نظر میرسد سیاست انتقال آب از یک استان به استان دیگر هم سیاست درستی نبوده و در بسیاری از موارد مشکلات را دوچندان کرده است چراکه براساس این سیاست گاهی مشاهد شده که مناطق مبدأ بهدلیل انتقال آب دچار بحران شدهاند و مناطق مقصد هم بهدلیل استقرار جمعیت موجود نتوانستهاند نیازهای خود را برطرف سازد.
اخیرا برخی مسئولان در زمینه واردات آب هم مطالبی را عنوان میکنند که هماکنون نمیتوان بر این مسئله تأکید داشت اما اگر نتوانیم مدیریت درستی در زمینه آب در کشور داشته باشیم، بعید نیست به واردات آب هم روی بیاوریم. با این حال مجلس هم درباره تهدیدات آبی کشور چندین جلسه علنی و غیرعلنی داشته و این موضوع همچنان در کمیسیونهای تخصصی مورد بررسی قرارگرفته اخیرا در پی جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر نیرو مقرر شد تا کمیتهای در دولت به ریاست معاون اول رئیسجمهور برای پیگیری مشکلات کمبود آب تشکیل شود.
البته در این بین هم باید توجه داشت که کشاورزان دغدغههای زیادی در زمینه کمبود آب دارند و وزارت جهادکشاورزی و وزارت نیرو باید در رفع دغدغه موجود بکوشند چراکه به اعتقاد بنده باید همه جوانب در بحران آبی کشور در کنار هم مورد پیگیری قرار گیرند.
نظر شما