همشهری آنلاین: رئیس شورای شهر با انتقاد از عدم واسپاری بسیاری از وظایف شورای شهر به این نهاد و تبعات منفی آن گفت اولویت‌های مردم تهران به ترتیب عدالت در ارائه خدمات، ترافیک، آلودگی‌هوا و آسیب‌های اجتماعی به ویژه معتادان متجاهر است.

محسن هاشمی

به گزارش ایسنا، محسن هاشمی در جلسه مشترک شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران با بیان این‌که در شهرداری تهران سابقه طولانی دارد و ۵۰ شهردار با متوسط عمر مدیریتی دو سال داشته است، گفت: ولی وضعیت شوراها متفاوت است و ۲۰ سال بعد از انقلاب ایجاد شد و ۲۰ سال هم طول کشید که تصویب شود و امیدواریم که ۲۰ سال طول نکشد که دولت اختیارات قانونی که باید را به شورا بدهد.

وی با بیان این‌که ۲۴ وظیفه باید از دولت جدا شود، اظهار کرد: تاکنون نیمی از این وظایف به شورای شهر سپرده شده است.

رییس شورای شهر تهران در ادامه با بیان این‌که زمانی که من مدیرعامل راه‌آهن شهری ایران بودم از وزیر کشور وقت حکم خود را دریافت کردم، چرا که در آن زمان مترو زیر نظر دولت بود افزود: اما سه سال طول کشید که با رایزنی‌ها، مترو را از وزارت کشور جدا کرده و به شهرداری سپردیم، چرا که معتقد هستیم مترو در صورتی پیشرفت می‌کند که زیر نظر شهرداری‌ها و نه دولت باشد اما بعدا دیدیم که متروی سایر کلانشهرها زیر نظر دولت کار می‌کند و نشان می‌دهد عمدتا دستگاه‌های اجرایی حاضر به اجرای قوانین شوراها نیستند و سیستم را به سمت دولتی شدن پیش می‌برند.

هاشمی با بیان این‌که وضعیت نشان می‌دهد که نه لایحه‌ای در شورای عالی استان‌ها، نه در دولت و نه طرحی در مجلس شورای اسلامی وجود ندارد که بخواهد ۲۴ وظیفه‌ای را که دولت باید به شوراها بدهد را پس بگیرد ادامه داد: هنوز ۱۴ اقدام به شورا سپرده نشده است، اما این در حالی است که مدیریت شهری می‌تواند گام مهمی در حل مشکلات بردارد. به عنوان مثال آموزش و پرورش مشکلاتی را دارد که شهرداری می‌تواند آنها را حل کند، چرا که در آخرین جلسه‌ای که با مسئولان آموزش و پرورش داشتیم، آنها عنوان کردند که اگر زمین به آنها داده شود می‌توانند مشکل نبود مدرسه در منطقه ۲۲ را حل کنند و من هم بعد از جلسه به شهردار منطقه ۲۲ زنگ زدم و او گفت که اگر آموزش و پرورش حاضر باشد ما مشکلی برای ارائه‌ زمین نداریم و همین جا قول می‌دهم که اگر در هر منطقه‌ای مشکل مدرسه وجود داشت به شرط آنکه آموزش و پرورش بلافاصله کار ساخت مدرسه را شروع کند، به آنها زمین می‌دهیم.

رییس شورای شهر تهران با بیان این‌که اولویت اول شهرداری تهران ارائه‌ خدمات به مردم است، ادامه داد: اولویت یک شهرداری ارائه خدمات عدالت محور است، اما اولویت بعدی شهرداری بنا بر نظرسنجی‌ها حل مشکل ترافیک و آلودگی هوا است، چرا که در نظرسنجی‌های انجام شده متوجه شدیم مطالبه ۹۳ درصد از مردم حل مشکل ترافیک و آلودگی هوا است.

وی با بیان این که با اولویت قرار دادن مترو و اتوبوس می‌توانیم مشکل ترافیک و آلودگی هوا را حل کنیم، اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده مترو می‌تواند ۱۰ میلیون سفر و اتوبوس پنج میلیون سفر را پوشش دهد، اما متاسفانه علی‌رغم آنکه ۲۰۰ کیلومتر مترو داریم و می‌توان هفت میلیون سفر را پوشش داد، اما به دلیل نبود تجهیزات تنها دو میلیون سفر با مترو انجام می‌شود و این دور ریختن منابع است.

هاشمی با بیان این‌که ۱۵۰ ایستگاه مترو می‌تواند با تجهیز، در تهران مورد بهره برداری قرار گیرد، گفت: نه دولت و نه شهرداری به این موضوعی که حاضر آماده است توجه نمی‌کند و من از دولت گلایه دارم، چرا که علی‌رغم قول نوبخت و آقای روحانی که عنوان کرده بودند یارانه مترو را می‌پردازند، اما تاکنون حتی یک ریال هم پرداخت نشده و این در حالی است که الان هفت خط مترو با ۱۵۰ ایستگاه آماده داریم که با تجهیز می‌توان از آن بهره‌برداری کرد و این در حالی است که فاینانس هم پای کار است و ۱.۵ میلیون دلار و ۵۰۰ میلیون یورو فاینانس برای مترو در نظر گرفته شده، اما نظام بوروکراسی کشور اجازه نمی‌دهد از اینها استفاده کنیم و این اتفاق در حالی است که ۳۰ هزار میلیارد تومان به قیمت امروز خرج مترو شده است.

رییس شورای شهر تهران با بیان این‌که چهار کارخانه واگن‌سازی داریم، اظهار کرد: ۸۵ درصد واگن‌ها ساخت داخل است و چهار کارخانه واگن‌سازی داریم که همه بیکار هستند و بعد حرف از اشتغال می‌زنیم در صورتی که اگر پول تزریق شود واگن‌ها ساخته می‌شوند و یک ساله می‌توان مترو را تجهیز کرد و راه انداخت.

وی با بیان این که تهران ۶۵۰۰ اتوبوس دارد که نیمی از آنها فرسوده هستند، گفت: بیش از ۷۰ درصد اتوبوس‌ها ساخت داخل هستند، اما عمده کارخانه‌های اتوبوس‌سازی در کشور خوابیده‌اند و می‌توان با تزریق پول اتوبوس‌های خوبی ساخت و مشکل را حل کرد.

هاشمی اضافه کرد: نباید آنقدر صبر کنیم که مردم ناراضی شوند و به قول جوادی آملی ما را در دریا بریزنند.

رییس شورای شهر تهران با بیان این که اولویت ۹۳ درصد از مردم حل آلودگی هوا و ترافیک است، خطاب به استاندار تهران گفت: از شما درخواست می‌شود جلسه ویژه‌ای با حضور رییس جمهور، رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد بگذارید، چرا که شهرداری تهران ۵۲ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و دریافت اعتبارات بانکی با مشکل مواجه است.

وی با بیان این‌که ۸۶ درصد مطالبه مردم تهران حل آسیب‌های اجتماعی و عمدتا حل مشکل معتادان متجاهر است، اظهار کرد: مگر معتادان متجاهر چقدر هستند؟ ۴۰۰۰- ۵۰۰۰ نفر که بیشتر نیستند و این در حالی است که می‌توان این افراد را ساماندهی کرد، اما باید متولی آن مشخص شود و ما بدانیم که شهرداری مسئول است یا بهزیستی و یا سایر دستگاه‌های دیگر و اینگونه نشود که بعدا بگویند «کی بود کی بود من نبودم» و این در حالی است که شهرداری تهران طی سال‌های اخیر ساختمان‌های زیادی را در اختیار سایر دستگاه‌ها قرار داده، حال آنکه می‌توانیم این ساختمان‌ها را برای ساماندهی معتادان متجاهر بدهیم تا چهره زشت شهر از بین برود.

هاشمی با بیان این‌که آسیب‌های اجتماعی پدیده‌ای نیستند که با ۲۰۰۰ میلیارد تومان بودجه فرهنگی شهرداری حل شود، اظهار کرد: این در حالی است که بخش زیادی از بودجه فرهنگی شهرداری در مراسمات مناسبتی خرج می‌شود و آنقدر که پول پخت آش و مداح می‌دهند، دیگر چیزی برای حل آسیب‌های اجتماعی باقی نمی‌ماند و باید این مساله ساماندهی شود.

کد خبر 404201

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha