به گزارش ایرنا، محققان پیش از این یک جریان آب شور و گرم موسوم به آب عمیق قطبی (CDW) در دریای آموندسن در اقیانوس منجمد جنوبی شناسایی کردند که تصور میشود عامل اصلی ذوب صفحات یخی قطب جنوب است. محققان برای بررسی دما، شوری و سایر ویژگیهای این جریان تاثیرگذار در طول دوره زمستان، از 12 سیل استفاده کردند.
این سیلها در طول یک دوره 9 ماهه بیش از 10 هزار بار درون آب اقیانوس منجمد جنوبی شیرجه رفتند و اطلاعات مربوط به حدود 240 هزار کیلومتر مربع از آبهای این اقیانوس را گردآوری کردند. زمانی که سیلها به سطح آب میآمدند اطلاعات به دست آمده، با استفاده از ماهواره برای محققان مخابره میشد.
بر اساس این تحقیقات، حجم جریان CDW بیش از چیزی است که تصور میشد و در طول زمستان دما و شوری آن نیز بیشتر است. همچنین در این تحقیقات مشخص شد میزان ذوب شدن صفحات یخی در بخش غربی قطب جنوب در طول زمستان بیشتر است.
به گفته محققان، اطلاعات به دست آمده به کمک سیلها بسیار بیشتر از چیزی است که توسط کشتیهای تحقیقاتی در این منطقه جمعآوری شده و به طور کامل واضح است که حداقل در فصلهای مورد مطالعه، تغییرات چشمگیری در دمای این جریان آب شور وجود دارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Geophysical Research Letters منتشر شده است.
همشهری آنلاین: محققان دانشگاههای شرق انگلیس و سنت اندریوس به منظور انتقال تجهیزات اندازهگیری شوری و دمای آبهای قطبی از دو گونه شیر دریایی سیل کمک گرفتند.
کد خبر 405803
نظر شما