یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: تعداد ورود مهاجران و پناهجویان به اسلوونی در سال جاری میلادی بخاطر باز کردن مسیر جدید از طرف بوسنی افزایش یافته و این کشور در بحرانی جدید فرو رفته است.

 مهاجران اسلوونی را در بحران فروبرده اند

به گزارش ایرنا، بالکان یکی از مسیر های عبور مهاجرین از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا است و کشورهای بالکان غربی از سال 2016 این مسیر را برای رفتن عبور مهاجرین غیرقانونی به کشورهای اتحادیه اروپا بستند، اما با این حال تردد مهاجرین کماکان از طریق مرزهای این بخش از اروپا ادامه دارد.

پلیس اسلوونی اخیرا اعلام کرد که در سال جاری میلادی ورود غیر قانونی افزایش یافته که دلیل آن مسیر جدید به اصطلاح «مسیر بوسنی» می باشد.

بیشتر مهاجرین که از طریق مرز بوسنی و هرزگوین وارد اسلوونی شده اند مرد می باشند و از کشورهای الجزایر، تونس، فلسطین و مراکش هستند که به محض وارد شدن به قلمرو اسلوونی فورا درخواست حمایت بین المللی یا پناهندگی می کنند.

گفته شده است که مهاجرین بیشتر تلاش می کنند که از طریق رودخانه 'کوپا' وارد اسلوونی شوندکه در سال جاری 4 نفر از مهاجرین در این مسیر غرق شدند و جان خود را از دست دادند.

پلیس اسلوونی برای جلوگیری از افزایش بی رویه ورود غیر قانونی مهاجرین به قلمرو این کشور قصد دارد که در ماه آینده کنترل در تمامی مرزهای خود را تقویت کند.

پلیس اسلوونی همچنین بر اساس اطلاعات خود اعلام کرد که انتظار می رود در فصل تابستان که شرایط برای تردد مهاجرین مناسب است حدود 50 تا 60 هزار مهاجر و یا پناهجو از مسیر به اصطلاح «مسیر بالکان» از یونان به طرف شمال غربی این منطقه از اروپا حرکت کنند.

برخی از دولتهای غربی که خود عامل آواره شدن میلیون ها انسان بیگناه در سوریه و عراق هستند، حاضر به پذیرش و اعطای پناهندگی به این آوارگان نیستند و حتی با سخت گیری و بی توجهی به آنان، سبب وخامت اوضاع زندگی آنان شده اند و هر روز محدودیت های بیشتری در برابر پناه جویان قرار می دهند.

مقامات اتحادیه اروپا نیز برغم برگزاری جلسات متعدد و گرفتن برخی از تصمیمات، هنوز نتوانسته اند این بحران را حل کنند؛ چرا که کشورها به تعهدات پذیرفته شده خود در این باره عمل نمی کنند.

کشورهای ثروتمند اتحادیه اروپا مانند آلمان تلاش دارند که توافق نامه جدید برای مهاجران را بصورتی تنظیم کنند که هیچیک از اعضای اتحادیه اروپا نتواند از پذیرش مهاجرین خود داری کند. از جمله مجارستان و لهستان که با توافق نامه اتحادیه اروپا از سال 2016 برای سهمیه بندی مهاجران و پناهجویان بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا مخالف هستند.

پس از مسدود شدن مرزهای کشورهای بالکان غربی از سال 2016 بر آنچه دولت های آنها مهاجران غیر قانونی می خوانند، اگر چه تعداد ورود و خروج این افراد کاهش یافته است، اما اتحادیه اروپا هیچ سیاست قاطعی برای این بحران که دولتهای عضو آن حدود 7 سال است با آن رو به رو هستند، در پیش نگرفته است.

ویکتور اوربان نخست وزیر شووینیست (ملی گرای افراطی) مجارستان که از مخالفین سرسخت ورود مهاجرین به کشورش است، اخیرا اعلام کرد که وظیفه اصلی دولت جدید وی حفاظت از امنیت و فرهنگ مسیحی مجارستان است.

وی با پذیرش مهاجران و پناهجویان که عمدتا مسلمان از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا هستند، شدیدا مخالف است.

کمیسیون اروپا با توجه به اهمیت مسائل مربوط به مهاجران برای حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا و هدایت کردن امور آنها، برای بودجه جدید چند ساله اتحادیه اروپا در فواصل زمانی 2021 تا 2027 میلادی 35 میلیارد یورو را پیشنهاد کرده است که تقریبا سه برابر بیش از بودجه کنونی است.

مجارستان به طرح اتحادیه اروپا از سال 2016 درباره توزیع مجدد 120 هزار پناهجو میان 28 کشور عضو به دیوان عدالت اروپا شکایت کرده است.

دادگاه عالی اتحادیه اروپا اخیرا شکایت مجارستان و اسلواکی را در مخالفت با سهمیه بندی مهاجران و پناهجویان بین کشورهای عضو این اتحادیه رد کرده است.

وزیران کشور اتحادیه اروپا در سال 2016 میلادی در نشست بروکسل، طرحی را در مورد تقسیم 120 هزار آواره جنگی ارائه کردند که با وجود مخالفت قاطع برخی کشورهای شرق اروپا، تصویب شد.

آوارگان جنگی و پناهجویان پس از بسته شدن مرزهای مجارستان با کرواسی، برای ادامه مسیر خود به کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا از جمله آلمان، هلند و سوئد مسیر خود را تغییر داده بصورت گسترده از کرواسی به طرف اسلوونی راهی می شوند و سپس از طریق این کشور به طرف اتریش و آلمان می روند.

مجارستان که عضو اتحادیه اروپاست از اواخر سال 2015میلادی به دلیل مشکلات زیاد و ناتوانی در پذیرفتن و کنترل مهاجران و انتقال آنها به دیگر کشورهای اتحادیه اروپا، با کشیدن سیم خاردار در مرزهای خود با صربستان و کرواسی از ورود آوارگان و پناهجویان جنگی جلوگیری کرده است.

صربستان هم که عضو این اتحادیه نیست حال میزبان حدود چهارهزار مهاجر و پناهجوست که در اردوگاه های مختلف در سراسر کشور مستقر هستند.

مهاجران در صربستان از امکانات بهداشتی و درمانی، غذا، پوشاک و دیگر وسایل مورد نیاز برخوردارند. این افراد قصد ماندن در این کشور را ندارند و تلاش دارند راهی را برای رفتن به کشورهای شمالی اتحادیه اروپا پیدا کنند.

کد خبر 405962

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha