به گزارش ایسنا، در پي دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه سازمان انرژی اتمی سریعاً مقدمات رسیدن به ۱۹۰ هزار سو را در چارچوب برجام فراهم کند، علی اکبر صالحی ، رئيس سازمان انرژي اتمي، در کنفرانسی خبری با اشاره به التزام ایران به تعهداتش طبق برجام اظهار کرد: این اصل برای ما همواره در سازمان مدنظر بوده است. قبل از برجام توافق پادمان را انجام میدادیم و بعد از آن پروتکل الحاقی و تعهدات برجامی هم اضافه شدند. اصل دیگر این است که فعالیتهای هستهای ایران صلح آمیز است و مبنای آن هم فتوای رهبری است و هیچ گاه از این اصل منحرف نشده و نمیشویم. اصل دیگر این است که سازمان دو هدف عمده تامین برق هستهای و سوخت نیروگاههای هستهای را دنبال می کند.
وی گفت: فناوری هستهای به لحاظ افکار عمومی ظرفیت و استفاده دوگانه صلح آمیز و غیرصلح آمیز دارد، اما غرب سعی دارد این فناوری را برای ما تبدیل به نقطه ضعف کند. کشوری که این فناوری را در اختیار دارد یعنی از استانداردهای بالایی به لحاظ صنعتی برخوردار است و از این رو سعی دارند بگویند کشور ما نفت خیز است پس چرا باید دنبال انرژی هستهای باشید.
صالحی ادامه داد: متاسفانه برخیها هم در تحلیلهایشان این مطلب را در داخل بازتاب میدهند اما معتقدم عزیزان بهتر است از منظر علمی به این مساله بپردازند. ما نباید اجازه دهیم این دستاورد که نقطه قوت ماست به نقطه ضعف تبدیل شود.
صالحی با تاکید بر سخنان رهبری که ما به برجامی که تعهد کردیم، عمل میکنیم و برجام معیوب را نمیپذیریم، اظهار کرد: این موضوع جدی ماست.
وی در ادامه تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی باید به گونهای عمل میکرد که زمان را از دست ندهد، در روند مذاکرات رهبری دائم میگفتند به طرف مقابل نمیتوان اعتماد کرد. اگر بدعهدی کردند و به قبل از برجام برگشتیم جایگاهمان همان جایگاه قبلی نباشد و از این رو سازمان در طول مذاکرات فعالیتهای زیرساختی وسیعی را در چارچوب پادمانی شروع کرد که اگر در زمان عادی عمل میکردیم در چند سال آینده محقق میشد اما با حمایت دولت، فرزندان این مرز و بوم عمل کردند. از جمله زیر ساخت برق سایت نطنز که برای شرایط و اهداف بلندمدت آن کافی نبود ولی با سرعت کار کردیم و الان برای چند صد هزار سو این زیرساخت آماده است
نظر شما