زهرا صدر اعظم نوری به عنوان رئیس کمیسیون سلامت در تشریح این لایحه گفت: تهران مرکز حاکمیت کشور است و به همين دليل از اهمیت فوقالعادهای در پایداری ملی برخوردار است اما در مقابل زلزله خطرپذیر است.
به گزارش ایسنا، زهرا صدراعظم نوري با بیان اینکه اجرای طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران برای حفظ حیات شهروندان و محافظت از شهر از طریق نیازهای فوری آب در بخش شرب، خاموش کردن آتش و اورژانس با رویکرد محله محور ضروری است، گفت: بر همین اساس چندین بند قانونی برای کاهش خطرپذیری شهر تهران داریم که یکی از آنها تامین آب در زمان بحران است که میبایست شهرداری تهران با مشارکت سایر دستگاهها و با محوریت شرکت آب و فاضلاب این طرح اضطراری را اجرایی کند.
نوری با بیان اینکه آبرسانی در شرایط اضطرار ناشی از زلزله و ... دچار اشکال یا وقفه میشود، تصریح کرد: با این حال باید شرایطی فراهم شود تا آبرسانی به صورت کافی و سالم وجود داشته باشد و این در حالیست که مرحله اول زمان اضطرار شامل 72 ساعت اولیه پس از رخداد زلزله و مرحله دوم پس از آن تا 10 روز پس از زلزله و مرحله سوم پس از آن تا عبور از شرایط اضطرار را شامل میشود و باید به حداقلهای کمی و کیفی آب مورد نیاز محلات شهر تهران دست یابیم.
او با بیان اینکه آبفا میبایست 374 مخزن تامین آب اضطراری شهر تهران را در محلات مختلف نصب کند، گفت: همچنین شرکت آبفا متعهد است با همکاری وزارت بهداشت در محوطه 10 بیمارستان اولویتدار مخزن ذخیره آب به حجم 100 متر مکعب نصب کند و همچنین باید با همکاری شهرداری و تشکلهای مردم نهاد از ظرفیتهای موجود سازمانهای مردمی و شورایاریها استفاده کند و نسبت به آموزش و بکارگیری گروههای داوطلب مردمی تحت عنوان «میرآب» اقدام کند. شهرداری نيز موظف است در بازه زمانی پنج سال برنامه تجهیز ایستگاههای آتش نشانی موجود دارای قابلیت ذخیره آب اضطراری را مشخص کند و این در حالیست که شهرداری تهران میبایست هر شش ماه یکبار گزارش اجرای این مصوبه را به شورای شهر تهران ارائه کند.
محسن هاشمی، رئيسشوراي شهر تهران نیز با بیان اینکه در شرایط بحرانی، تابآوری تهران بسیار ضروری است، گفت: اگر آب در زمان بحران قطع شود زمینه ساز مشکلات دیگر از جمله بیماری و ... میشود و این مهم باید سالها قبل ایجاد میشد اما نشد!
او افزود: ما برنامهای نیز برای تاب آوری تهران در زمان بحران در حوزه برق نداریم و باید موضوع تامین برق در زمان بحران نیز به مانند آب جدی گرفته شود.
مدیرعامل آبفا نیز با بیان اینکه ورودیهای آب تهران در مقابل زلزله مقاوم هستند، گفت: لازم است 374 مخزن آب در تهران نصب شود که میتوانیم با افزایش 1000 تومان در آبونمان هر شهروند، ماهیانه مبلغ ایجاد 30 مخزن را به دست آوریم اما نیاز به مصوبه شورای شهر دارد.
محسن هاشمی پیشنهاد داد از آنجایی که افزایش نرخ آب بها در این لایحه دیده شده است، مسئولان شرکت آب لایحهای دیگر را صرفا در خصوص بودجه این مسئله به شورای شهر بیاورند.
لایحه طرح آبرسانی شهر تهران برای زلزله با اکثریت آرا به تصویب رسید.
نظر شما