به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان از سوختن این گاومیش ها پیش از ماجرای آتش سوزی هورالعظیم خبر داد.
احمد رضا لاهیجانزاده در این باره گفت: بر اساس صحبت های مفصلی که با جوامع محلی انجام دادیم، مشخص شد بعضی از دامداران برای این که از سرشاخههای سبز «نی» و «لویی» در تالاب استفاده کنند بخشهایی از تالاب را به صورت کنترل شده آتش میزنند که البته گاهی اختیار آتش از دستشان خارج میشود.
وی با اشاره به مغذی بودن نیهای تازه سبز شده برای دام و بالا بودن سبزینه نیها ادامه داد: نیها بعد از آتش سوزی به سرعت رشد میکنند و همین نیتازه به دلیل بالا بودن سبزینه برای دام مغذیتر است اما از کنترل خارج شدن آتش باعث آسیب به تالاب و آلودگی هوا در منطقه میشود، طی چند سال اخیر این آتش سوزیها مشکلاتی را در تالاب بینالمللی شادگان از جمله آسیب به خطوط برق را نیز در پی داشت.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان افزود: بنا بر اعلام مالک احشامی که طی چند روز اخیر عکسهای آنها در فضای مجازی دست به دست می شود، سوختگی احشام قبل از آتش سوزی گسترده هورالعظیم و سه روز بعد از عید فطر و در بخش آبدار و سبز تالاب در خاک ایران بوده است.
لاهیجان زاده در ادامه با اشاره به تلاش سازمان حفاظت محیط زیست در حفظ تالابهای کشور و با تاکید بر اهمیت نقش تالاب ها در ادامه دام پروری محلی گفت: یکی از اهداف مهم دولت در احیای تالابها علاوه بر ارزش اکولوژیک و منافع اقتصادی و زیست محیطی تالابها، تقویت معیشت جوامع محلی و توان اقتصادی روستاهای حاشیه تالابها است و دامداری و تولید لبنیات از جمله تاثیر گذارترین فعالیتهای این منطقه است.
وی درپایان تاکیدکرد: به منظور بهره برداری مناسب از تالابها بهره برداران نیز باید دست در دست متولیان حفاظت محیط زیست مراقبت ویژهای از این ثروت ملی داشته باشند.
آتش سوزی در بخش عراقی تالاب هورالعظیم که از 12 تیر ماه آغاز شد، بیش از 13 هزار هکتار از تالاب را در این بخش سوزانده است.
نظر شما