همشهری‌آنلاین: سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با توجه به افزایش قیمت شیشه و مواد پیش‌ساز تولید آن، تمایل به مصرف شیشه به صفر میل کرده؛ شاید یکی از دلایل آن نیز تغییر الگوی مصرف مواد باشد. در حال حاضر مصرف شیشه به ۷.۸ دهم درصد رسیده و بیشتر به سمت گل و ماری جوانا رفته‌است.

پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر  در نشست خبری يك‌شنبه چهارم شهريور که به مناسبت هفته دولت برگزار شد،درباره دستاوردهای این ستاد در حوزه بین‌الملل نیز توضیح داد و گفت: تفاهم‌نامه مبارزه همه جانبه در زمینه مواد مخدر و تروریسم با دولت چین نهایی شده است. افزون بر آن مذاکراتی با مقام‌هاي ایتالیایی برای گسترش همکاری‌های دوجانبه در ابعاد مختلف مبارزه با مواد مخدر انجام شده است و همچنین سند برنامه مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر و نيز یونیسف در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد در کودکان و نوجوانان امضاء شده است.

 به گزارش ایسنا، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اعلام ورود سالانه ۱۷۰۰۰ معتاد به ۹۰ سرپناه‌ شبانه (شلترها) از تغییر نحوه نظارت بر مراکز ترک و درمان اعتیاد تا پایان امسال خبر داد و گفت: پایش درمان و نظارت بر مراکز درمانی به صورت علمی در دستور کار کمیته‌های علمی قرار گرفته است و تا پایان شهریورماه دستورالعمل‌های مربوطه برای اصلاح این موارد در نظر گرفته می شود و به این ترتیب تا پایان سال شاهد تغییرات جدید در نحوه نظارت بر مراکز درمان اعتیاد خواهیم بود.

پرويز افشار با اشاره به برنامه مشترک این ستاد با وزارت ورزش و جوانان در حوزه تجهیز خانه‌های ورزش روستایی، اظهار کرد: در سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه دو سال گذشته تجهیز خانه‌های ورزش روستایی رشد بسیار بالایی داشته است و در حال حاضر استانی در کشور نداریم که از خانه های ورزش روستایی محروم باشد.

افشار ادامه داد: در این بازه زمانی ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ خانه ورزش روستایی یا تجهیز شده و یا به زودی آماده بهره برداری خواهد شد و در برخی از استان‌ها نیز که این خانه‌ها از ۳ سال قبل تجهیز شده‌اند استقبال قابل توجهی از آنها صورت گرفته است.

او در ادامه با اشاره به فعالیت ۷۴۰۰ مرکز درمان سرپایی اعتیاد با آگونیست، در حوزه‌های دولتی و غیر دولتی، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۷۰۰۰ معتاد از ۹۰ مرکز سرپناه شبانه که در طول سال برای تامین محل خواب و غذای آنها در نظر گرفته شده، استفاده می‌کنند. همچنین مراکز تی سی بهزیستی که افراد معتاد بعد از سم زدایی برای بهبودی کامل به این مراکز مراجعه می‌کنند نیز در نظر گرفته شده است.

به گفته او ، امسال با اراده‌ای که در این زمینه وجود دارد و همچنین مشارکت بخش خصوصی تعداد این مراکز به ۳۰ مورد رسید و حدود ۲۰۰۰ نفر نیز از مداخلات درمانی و پیشگیری استفاده می‌کنند.

  • افزایش اعتبار پوشش بیمه درمان اعتیاد در قالب یاری برگ

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از افزایش اعتبار پوشش بیمه درمان اعتیاد به میزان ۷۹۰ میلیارد ریال در قالب یاری برگ خبر داد و گفت: تاکنون آمار یک میلیون بیمار در سامانه آیداتیس که به صورت کامل اجرایی شده، ثبت شده است و این سامانه کمک می‌کند تا اشراف نسبی نسبت به مصرف مواد، نوع درمان و همچنین مداخلات آن داشته باشیم.

او در ادامه از بازنگری و تدوین راهنمای درمان و وابستگی به مواد مخدر در کودکان، نوجوانان و دانش آموزان در معرض خطر، راه‌اندازی DICهای جدید در مناطق کمتر برخوردار و راه اندازی مراکز مخصوص زنان باردار معتاد خبر داد.

  • رشد ۱۲ درصدی کشف انواع مواد مخدر

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره فعالیت‌های این ستاد در زمینه مقابله با عرضه مواد مخدر در ۵ ماهه اول امسال توضیح داد و گفت: در این بازه زمانی نسبت به سال گذشته بر اساس جمع‌بندی آمارهای غیررسمی ۳۷۰ تن انواع موادمخدر در کشور کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد رشد داشته است. همچنین مجموعه کشفیات در چهار ماهه نخست امسال ۲۷۸ تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴ درصد رشد داشته است.

به گفته افشار، در ۴ ماهه اول سال جاری بیشترین کشفیات مواد مخدر به ترتیب مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان هرمزگان، فارس، تهران، یزد، خراسان رضوی، اصفهان، خراسان جنوبی و گلستان بوده است و بیشترین سهم با ۲۳.۸ دهم درصد از کل کشفیات مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده است. همچنین ۴۹.۶ دهم درصد از کشفیات مربوط به سه استان مرزی یعنی سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان بوده است.

  • کاهش ۶۳ درصدی کشفیات پیش‌سازها/ افزایش کشف هروئین، مورفین و تریاک 

افشار در ادامه تصریح کرد: کشفیات مواد پیش‌ساز کاهشی ۶۳ درصدی داشته است؛ از دلایل این موضوع می‌تواند ساز و کارهای مهم باشد که در کمیته‌های مربوطه انجام شده و کسانی که در زمینه تولید این مواد فعالیت می‌کردند ریسک دنبال کردن این فعالیت‌ها را نپذیرفتند. در ۴ ماهه اول سال جاری ۶۷۷۶ دستگاه خودرو نیز از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است. افزون بر آن در همین بازه هروئین، مورفین و تریاک با افزایش کشف روبه‌رو بوده‌اند اما این آمار در زمینه حشیش با 4 درصد رشد منفی و در زمینه مواد محرک ۱۸ درصد رشد منفی داشته است.

  • کاهش درگیری‌های منجر به صدمه و شهادت در مسیر مبارزه با مواد مخدر 

به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، تعداد درگیری‌های منجر به صدمه و شهادت در چهار ماهه اول سال ۱۶ درصد کاهش یافته است اما در همین مدت تعداد شهدای این درگیری‌ها نسبت به سال گذشته که یک مورد بود، افزایش یافته و به پنج شهید رسیده‌است.

  • رشد جرائم موادمخدری/ ۴۱ درصد جرائم زندانیان موادمخدری است

افشار همچنین اضافه کرد: در چهار ماهه نخست سال جاری آمار کشف سلاح ۲۷ درصد کاهش یافته است. همچنین جرائم مواد مخدر در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ تغییرات محسوسی داشته و یک درصد رشد را نشان می‌دهد. علاوه بر آن آمارها نشان می‌دهند که ۴۱ درصد جرائم زندانیان در خرداد ماه سال جاری مربوط به مواد مخدر بوده است.

کد خبر 414626

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha