همشهری آنلاین: چین اتهام‌های مطرح شده از سوی مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر دخالت پکن در انتخابات آمریکا را بی اساس و مسخره خواند.

چین اتهام دخالت در انتخابات میاندوره‌ای آمریکا را مضحک خواند

به گزارش يورونيوز، هیوا شیونینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز جمعه با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: «ما از آمریکا می خواهیم دست از خطاهای خود بکشد، به افترا و اتهامات بی اساس بر ضد چین پایان دهد و از اتخاذ اینگونه مواضع که به منافع چین و روابط دو کشور آسیب می رساند خودداری کند.»

مایک پنس، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی محافظه کاران واشنگتن با لحنی تند پکن را به تهاجم اقتصادی به واسطه سرقت تکنولوژی، تهاجم نظامی به خصوص در دریای جنوبی چین، نقض حقوق بشر و به ویژه، دخالت سیاسی در امور داخلی آمریکا برای خارج کردن دونالد ترامپ از قدرت متهم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین که در واکنش به این سخنان کم سابقه معاون رئیس جمهوری آمریکا سخن می گفت در ادامه یادآور شد که مرد شماره دو دولت آمریکا «اتهام های بی اساسی را متوجه سیاست داخلی و خارجی» کشورش کرده و از نظر وی «ادعای دخالت در امور داخلی و انتخابات آمریکا» یک نوع افترا محسوب می شود.

به گفته هیوا شیونینگ این نوع اظهار نظر و موضع گیری خصمانه تنها می تواند با اتکا به شایعات، جعل حقایق و توهم صورت گیرد و چین قاطعانه چنین سخنانی را رد می کند.

معاون رئیس جمهوری آمریکا در حالی مسئله دخالت پکن در انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا را مطرح کرده که پیشتر دونالد ترامپ نیز در شورای امنیت سازمان ملل متحد به صراحت از آن سخن به میان آورده بود.

آقای ترامپ که در جلسه شورای امنیت سخن می‌گفت اعلام کرد که پکن به خاطر مواضع سرسختانه وی مایل نیست که هواداران او در انتخابات پیروز شوند. رئیس جمهوری آمریکا گفت:‌ «چین تلاش داشته در انتخابات پیش‌رو در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ مداخله کند؛ علیه دولت من.»

این اظهار نظر بلافاصله با واکنش نماینده چین در سازمان ملل روبرو شد که در پاسخ هر گونه مداخله چین در این زمینه را انکار کرد و گفت: «ما در مسائل داخلی هیچ کشوری دخالت نکرده و نمی‌‌کنیم. ما هیچگونه اتهام توجیه‌ناپذیری را قبول نمی‌کنیم.»

پس از ترامپ اینک مایک پنس پا را فراتر از یک موضع‌گیری ساده گذاشته و برای نخستین بار فهرستی از اتهام‌های بی سابقه را بر ضد چین مطرح کرده است که بازگشت قهقرایی در زمینه آزادی های اجتماعی، تهاجم نظامی و اقتصادی و به خصوص مداخله سیاسی برای خلاص شدن از شر دونالد ترامپ از جمله رئوس آن است.

این درحالیست که روابط نه چندان گرم و دوستانه دو قدرت اقتصادی طی هفته های اخیر و به خصوص پس از تصمیم دولت ترامپ برای وضع ۲۵۰ میلیارد دلار تعرفه گمرکی بر واردات کالاهای چینی رو به وخامت گذاشته است.

کد خبر 418320

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha