به گزارش مهر، محمدحسن متولیزاده با اشاره به اینکه گرمای تابستان 97 نسبت به سالهای گذشته بیشتر بوده به طور نمونه هوای تهران بیش از ۴۵ روز گرمتر از سال قبل بوده است، گفت: این موضوع باعث شده که استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی افزایش مصرف برق را به همراه و قبوضی که صادر شده بهای بیشتری داشته باشد، چون بهای برق به صورت پلکانی محاسبه میشود. به این ترتیب با کاهش دما و مصرف کمتر، بهای پرداختی برق در قبوض نیز کاهش پيدا میكند.
وی ادامه داد: مبنای نگاه وزارت نیرو و صنعت برق تشویق مشترکان به صرفهجویی است چنانکه در تابستان ۲ هزار مگاوات مدیریت بار داشتیم که از مشترکان تشکر میکنیم. در بخش کشاورزی، کشاورزانی که ۴ ساعت پیک روز از کنتورهای برق خودشان استفاده نکردند در ۲۰ ساعت باقیمانده برق آنها رایگان بود. این در حالی است که در بخش صنایع نیز پیشنهاد دادیم اگر در ساعت پیک، مصرف برقشان کاهش پيدا كند در بقیه ساعت روز قیمت برق با ۵۰ درصد کاهش محاسبه میشود.
این مقام مسوول درباره قطع برق مشترکانی که قبوض خود را به موقع پرداخت نمیکنند، گفت: پیش از این، مشترکان ۴۸ ساعت فرصت داشتند تا قبض برق خود را بعد از پایان موعد تعیینشده پرداخت کنند و به آنها اخطار قطع برق داده میشد چون امکان داشت مشترکان فرصت پرداخت را پیدا نکنند این موعد از ۴۸ ساعت به یک هفته افزایش یافت. اخطار قطع برق برای قبوض بالای ۵۰ هزار تومان بود و این موضوع همچنان ادامه دارد.
متولیزاده درباره قیمت تکلیفی برق نیز افزود: در اوایل انقلاب به طور مثال در تهران قیمت هر کیلو وات ساعت با قیمت یک عدد نان یکی بود اگر با همان روند افزایش مییافت قیمت برق الان خیلی بیش از قیمت فعلی بود در حالی که قیمت برق در کشور ما به طور میانگین به ازای هر کیلو وات ساعت هم اکنون ۶۵ تومان است.
به گفته مدیرعامل توانیر، این اختلاف قیمت بسیار معنیدار است در حالی که قیمت برق در کشورهای همسایه نیز خیلی بالاتر است. اصلاح مدل مصرف یکی از راههای کاهش قیمت تمام شده است، قیمت تمام شده برق تابع مدل مصرف است، وقتی در تابستان فقط ۲۱ هزار مگاوات به دلیل افزایش مصرف وسایل سرمایشی داریم این موضوع موجب میشود قیمت تمام شده برق افزایش پيدا كند در حالی که اگر آن را مدیریت کنیم نیاز به سرمایهگذاری کمتری خواهیم داشت.
نظر شما