به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دیپلماتهای شورای امنیت سازمان ملل گفتهاند که این رای گیری برای لغو تحریمها علیه اریتره شامل تحریم تسلیحاتی و تحریمهای هدفمند است، چون این کشور آفریقایی توانسته روابطش با اتیوپی و جیبوتی را بهبود بخشد.
دیپلماتهای سازمان ملل که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند، شورای امنیت مذاکرات خود را درباره لغو تحریمها علیه اریتره روز دوشتبه تکمیل و با پیشنویس قطعنامه انگلیس درباره لغو آنها موافقت کرد؛ تحریمها علیه اریتره از سال ۲۰۰۹ پس از آن اعمال شدند که کارشناسان سازمان ملل اریتره را به حمایت از گروههای مسلح در سومالی متهم کردند.
اریتره این اتهامات را رد کرده است.
تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل به ۹ رای موافق و عدم وتو از سوی آمریکا، چین، روسیه، انگلیس یا فرانسه نیاز دارد.
دیپلماتها گفتهاند که رای گیری روز چهارشنبه احتمالا متفقالقول خواهد بود.
در صورت تصویب قطعنامه، تحریمهای تسلیحاتی و تحریمهای هدفمند شامل ممنوعیت سفر و مسدود شدن اموال به سرعت برداشته میشوند.
در این قطعنامه همچنین به اریتره و جیبوتی تاکید شده تا در راستای عادی سازی روابطشان و سازش در مناقشه مرزی چندین ساله همکاری داشته باشند.
از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز خواسته شده تا گزارشی را در این باره تا ۱۵ فوریه ۲۰۱۹ و سپس برای شش ماه دیگر پس از آن به شورای امنیت ارائه کند.
اریتره و جیبوتی در سپتامبر توافق کردند تا سازش کنند.
درگیریهای مرگبار بین دو کشور در ژوئن ۲۰۰۸ و پس از آن آغاز شد که جیبوتی، اریتره را به استقرار نیرو در مرز متهم کرد.
این روند پس از آن رخ داد که اتیوپی و اریتره در ژوئیه پایان جنگ بین خود را اعلام و توافق کردند تا سفارتخانههایشان را باز کرده، بنادر را فعال و پروازهای بین دو کشور را از سر بگیرند.
شورای امنیت سازمان ملل از این بهبود اوضاع استقبال کرد اما در نوامبر ۲۰۱۷ اعلام کرد که سازش صلح آمیز مرزی محور اصلی در بررسی لغو تحریمها علیه اریتره است.
آمریکا و چین هر دو در جیبوتی پایگاه نظامی دارند.
نظر شما