به گزارش یورونیوز، نمایندگان فرانسه و اتحادیه اروپا در کنفرانسی که روز جمعه ۲۵ آبان در پاریس برگزار شد، اعلام کردند سازمان تجارت جهانی برای توقف جنگ تجاری کنونی که ممکن است به یک «خودکشی اقتصادی» در جهان بینجامد، نیاز به اصلاحات «فوری» و «بلندپروازانه» دارد. آنها همچنین از چین خواستند که به تلاش برای اعمال این اصلاحات بپیوندد.
در این کنفرانس که با موضوع «یک سازمان تجارت جهانی همخوان با قرن بیست و یکم» برگزار شد، روبرتو آزودو، مدیر کل سازمان تجارت جهانی نیز حضور داشت.
این کنفرانس در فاصله دو هفته مانده به نشست سران ۲۰ کشور صنعتی جهان موسوم به جی۲۰ در بوئنوسآیرس، پایتخت آرژانتین برگزار شد. موضوع اصلاحات ساختاری در سازمان تجارت جهانی از مهمترین مسائلی است که قرار است سران کشورهای شرکتکننده در این نشست درباره آن گفتگو کنند.
دولت فرانسه که این کنفرانس را برگزار کرده قرار است از سال میلادی آینده ریاست گروه ۷ را بر عهده بگیرد و از هم اکنون شعار «چندجانبهگرایی» را برای دوره ریاست خود انتخاب کرده است.
پیش از این امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در نشست سالانه سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) که اوایل خرداد گذشته در پاریس برگزار شد خواستار اعمال اصلاحات در سازمان تجارت جهانی شده بود.
برونو لومر وزیر دارایی فرانسه در سخنرانی افتتاحیه کنفرانس روز جمعه پاریس گفت: «بیم آن میرود که جنگ سرد تجاری میان آمریکا و چین به یک جنگ تجاری تمام عیار تبدیل شود که در واقع نوعی خودکشی اقتصادی برای کل جهان خواهد بود، زیرا چنین جنگی تنها بازنده دارد. این جنگ توجیهناپذیر و در یک کلام، احمقانه است.»
سسیلیا مالمستروم، کمیسر بازرگانی اتحادیه اروپا نیز در سخنرانی خود در کنفرانس پاریس گفت: «قوانین سازمان تجارت جهانی باید بهروز شوند». او همچنین از چین خواست تا ضمن اجتناب از «کجروی» به کشورهایی بپیوندد که سعی در ترمیم سازمان تجارت جهانی دارند. وی «پرداختن یارانه به صنایع»، «نقش دولت در فعالیت شرکتهای ملی» و «انتقال فناوری از راههای غیرقانونی» را از نمونههای «کجروی» دولت پکن ذکر کرد.
روبرتو آزودو نیز در این کنفرانس از کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی خواست تا با «پشت کردن به تجارت با جهان»، زمینه «باخت نهایی» خود را فراهم نکنند.
هر روز کشورهای بیشتری به ویژه کشورهای اروپایی، کانادا و آمریکا تمایل خود به ایجاد تغییرات در ساختار سازمان تجارت جهانی را ابراز میکنند. آنها ساختار کنونی این سازمان را برای پاسخگویی به برخی رفتارهای تجاری نامطلوب به ویژه از سوی چین، مناسب نمیدانند. دولت چین از سوی این کشورها به پرداخت بیش از حد یارانه به صنایع خود متهم شده است.
نظر شما