به گزارش خبرنگار مهر، آنتی بیوتیکها برای مقابله با عفونتهای باکتریایی در بدن تجویز میشوند. اما مصرف آنها همراه با غذاها و مواد خوراکی مناسب به کاهش عوارض جانبی آنتیبیوتیکها کمک کرده و بهتر با بیماری مقابله میشود. حتی مصرف مواد خوراکی نامناسب میتواند تاثیرات دارو را بدتر کند. در ادامه فهرست مواد غذایی مفید در هنگام مصرف آنتی بیوتیکها آمده است.
- پروبیوتیکها
مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیکها میتواند موجب اختلال در میکروبیمهای روده شود که نتیجه آن میتواند اسهال باشد. گنجاندن پروبیوتیکها در رژیم غذایی میتواند به حفظ تعادل در باکتریهای روده کمک کرده و تولید باکتریهای خوب را افزایش دهد. همچنین به بدن در بازیابی از حمله باکتریایی کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را به منظور دوری از بیماری بهبود میبخشد.
- مواد خوراکی سرشار از ویتامین K
معمولا کمبود ویتامین K به ندرت اتفاق میافتد چراکه روده خود این ویتامین را تولید میکند. مصرف آنتی بیوتیکها با تغییر در محیط روده منجر به کمبود ویتامین K میشود. کمبود این ویتامین نیز میتواند منجر به خونریزی داخلی اعضای بدن شود چراکه ویتامین K برای انعقاد خون لازم است. از این رو خوردن مواد خوراکی سرشار از ویتامین K در زمان مصرف آنتی بیوتیکها به حفظ غلظت خون کمک میکند. مواد خوراکی سرشار از ویتامین K عبارتند از سبزیجات پربرگ به رنگ سبز تیره نظیر اسفناج، کلم، بروکلی، و کاهو، روغن های گیاهی، انجیر، گوشت، پنیر، و سویا.
- داشتن رژیم غذایی متعادل
درحالیکه آنتی بیوتیکها در تلاش برای مقابله با هجوم باکتریایی هستند، اما میتوانند موجب عفونت مخمر هم شود چراکه با تغییر در محیط میکروبیومهای روده منجر به ناراحتیهای گوارشی میشوند. حتی در زنان میتوانند منجر به عفونت واژینال شوند. همچنین میزان ویتامین B بدن را کاهش میدهند. از این رو داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل با وجود میوه و سبزیجات زیاد میتواند به بدن در مقابله با عوارض جانبی مصرف دارو کمک کند.
با این حال باید در زمان مصرف آنتی بیوتیکها، از مصرف برخی مواد خوراکی هم اجتناب شود:
- غذاهای فرآوری شده، سس کچاپ، میوههای خانواده مرکبات نظیر لیمو و پرتقال، و توت فرنگی، چراکه مانع از جذب آنتی بیوتیکها در خون میشوند.
- به غیر از پروبیوتیکها یا ماست، باید از مصرف سایر محصولات لبنی پرهیز شود.
- مواد غذایی حاوی فیبر بالا که روند جذب دارو را کُند مینمایند.
نظر شما