به گزارش مهر، مسعود مردانی، در سومین گردهمایی بین المللی و هفتمین سمینار سراسری ایدز که در مرکز همایشهای بینالمللی امام خمینی برگزار شد، به ارائه آماری در خصوص مبتلایان به ایدز پرداخت و افزود: از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ موارد جدید ابتلا به ایدز ۳۶ درصد کاهش یافته است.
وی گفت: وضعیت ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه مطلوب است. آمار مبتلایان ایدز به ۳۸ درصد کاهش یافته و در طول این مدت با برنامه ریزیهایی که سازمان جهانی بهداشت انجام داده، بیش از ۱۴ میلیون نفر مبتلا، از مرگ نجات یافته اند.
مشاور عالی سازمان بهداشت جهانی در مقاومت میکروبی، با بیان اینکه روند کنترل اچ آی وی رو به بهبود است، یادآور شد: ۸۰ درصد از زنان باردار و یا شیرده که اچ آی وی مثبت بوده اند، به درمان دسترسی پیدا کرده اند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تاکنون ۳۵ میلیون نفر در دنیا در اثر ابتلا به ایدز جان خود را ازدست داده اند و در حال حاضر نیز ۳۶,۹ میلیون نفر مبتلا به ایدز در جهان وجود دارد که از این تعداد ۲۱.۷ درصد تحت درمان قرار دارند.
مردانی با بیان اینکه امروزه هدف از درمان، پیشگیری نیز است، گفت: در حالی که در برخی کشورها ایدز دیگر به عنوان یک مشکل اساسی مطرح نیست، آسیای میانه وضعیت مطلوبی در این خصوص ندارد.
وی با بیان اینکه در کشورهای اطراف، گرجستان، قزاقستان و آذربایجان در زمینه ابتلا به اچ آی وی وضع نامناسبی دارند، یادآور شد: وضعیت ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه نسبتا مطلوب است، اما در زمینه هایی از جمله آموزش مشکلاتی وجود دارد.
دبیر علمی هفتمین سمینار سراسری ایدز با اشاره به نقش مهم رسانهها، دانشگاهها، آموزش و پرورش و روحانیون در آگاهی بخشی در خصوص این بیماری، تصریح کرد: ایدز فقط مسئله وزارت بهداشت نیست.
مردانی با بیان اینکه الگوی ابتلا به ایدز تغییر کرده است، یادآور شد: الگوی ابتلا به ایدز از استفاده از سرنگ مشترک به سمت تماسهای جنسی تغییر یافته است، همچنین تقریبا تعداد موارد جدید ابتلا به ایدز در بین زنان و مردان امسال برای نخستین بار برابر شده است.
نظر شما