به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، مهمترین معیار برای انتخاب تاثیرگذارترین فیلم تاریخ سینما از نگاه پژوهشگران ایتالیایی دو نکته بود؛ میزان الهامبخش بودن و مورد ارجاع قرار گرفتن. مرجع مطالعه سایت معتبر imdb بوده است با این توجه که مهمترین پایگاه آنلاین دادههای سینمایی به فیلمهای غربی بیشتر اهمیت میدهد و فیلمهای آمریکایی در آن بیش از دیگر فیلمها مورد اشاره قرار میگیرند.
پژوهشگران با استفاده از چهار رویکرد متفاوت محاسباتی ارتباط میان فیلمها را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که ۲۰ فیلم تاثیرگذار تاریخ سینما همگی پیش از سال ۱۹۸۰ ساخته شدهاند. طبیعی است که فیلمهای قدیمیتر فرصتی بیشتر برای تاثیرگذاری داشتند و صدرنشینی «جادوگر شهر آز» محصول ۱۹۳۹ بالاتر از «جنگهای ستارهای» جورج لوکاس مربوط به ۱۹۷۷ و «روانی» آلفرد هیچکاک مربوط به ۱۹۶۰ از شگفتیهاست.
«کینگ کنگ» ۱۹۳۳، «۲۰۰۱: یک اودیسه فضایی» ۱۹۶۸، «متروپلیس» ۱۹۲۷، «همشهری کین» ۱۹۴۱، «تولد یک ملت» ۱۹۱۵، «فرانکنستین» ۱۹۳۱ و «سفیدبرفی و هفت کوتوله» ۱۹۳۷ در ردههای چهار تا ۱۰ ایستادند. این پژوهش سینمایی در دانشگاه تورین انجام شد و از دیگر نتایج آن میتوان به تمایل بیشتر کشورهای هند، ژاپن و آمریکا به ساختن فیلم بدون دخالت دیگر ملتها و میل فرانسویها و بلژیکیها به مشارکت با دیگران اشاره کرد.
تاثیرگذارترین فیلمهای ایتالیایی در حوالی دهه ۱۹۶۰ ساخته شدهاند و تاثیرگذارترین فیلمهای آلمانی مربوط به دهه ۱۹۳۰ هستند. در میان تاثیرگذارین کارگردانها هیچکاک در صدر ایستاد و استیون اسپیلبرگ دوم شد، ساموئل ال. جکسن و تام کروز تاثیرگذارترین بازیگران مرد و لوییس مکسول (بازیگر زن فیلمهای جیمز باند) و کری فیشر هم تاثیرگذارترین بازیگران زن لقب گرفتند.
«کازابلانکا» ۱۹۴۲، «دراکولا» ۱۹۳۱، «پدرخوانده» ۱۹۷۲، «آروارهها» ۱۹۷۵، «نوسفراتو» ۱۹۲۲، «جویندگان» ۱۹۵۶، «کابیریا» ۱۹۱۴، «دکتر استرنجلاو یا: چگونه یاد گرفتم دست از نگرانی بردارم و به بمب عشق بورزم» ۱۹۶۴، «بر باد رفته» ۱۹۳۹ و «رزمناو پوتمکین» ۱۹۲۵ در این فهرست به ترتیب یازدهم تا بیستم شدند. با این اشاره که فیلمهای ۲۰۱۰ به بعد اصلا مورد بررسی قرار نگرفتند.
نظر شما