همشهری‌آنلاین: مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران از صدور ۸ هزار و ۲۷۱ فقره پروانه ساختمانی اعم از تجاری، اداری و مسکونی در ۹ ماهه اول امسال خبر داد.

تهران

رضا عباسی در گفت‌وگو با شهرنوشت ضمن اعلام این خبر، آمار صدور پروانه‌های ساختمانی در مدت مشابه سال قبل را ۷ هزار و ۱۲۳ فقره عنوان کرد و گفت: امسال به نسبت سال گذشته رشد ۱۵ درصدی را در صدور پروانه‌های ساختمانی تجربه کرده‌ایم. البته این افزایش تنها شامل تعداد پروانه‌ها نمی‌شود و متراژ را هم در برمی‌گیرد؛ به این معنی که در ۹ ماهه اول سال ۹۶ برای حدود ۹ میلیون متر مربع پروانه صادر شد که این میزان امسال با رشد حدود ۱۴ درصدی به ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مربع رسید. 

او با بیان این‌که در سه سال گذشته بیشترین تعداد پروانه‌های صادر شده متعلق به منطقه ۱۵ بوده است، ادامه داد: به طور مثال، از تعداد پروانه‌هایی که سال گذشته در تهران صادر شد، ۶۴۳ فقره مربوط به منطقه ۱۵ بود. در مقابل اما منطقه ۹ و ۱۲ به دلیل وسعت کم، پایین ترین تعداد صدور پروانه ساختمانی را به خود اختصاص داده‌اند.   

عباسی با تاکید بر این‌که در سال جاری هیچ پروانه‌ای برای ساخت مال در تهران صادر نشده است، به افزایش درآمدهای حاصل از صدور پروانه اشاره کرد و گفت: از آن جا که عوارض بر مبنای سال ۹۳ محاسبه می‌شود، به طور معمول شاهد رشد ۱۰ درصدی در این زمینه بودیم.   

مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران با اشاره به وضعیت صدور پروانه در بافت فرسوده پایتخت بیان کرد: در سال ۹۶ از مجموع پروانه‌هایی که صادر شد هزار و ۴۰۴ فقره در بافت فرسوده بود که بیشترین آن با ۲۱۵ فقره مربوط به منطقه ۱۰ بود. امسال نیز از کل پروانه‌های صادر شده هزار و ۵۹۱ فقره مربوط به بافت فرسوده است. منطقه ۱۰ نیز همچون سال گذشته پیشگام صدور پروانه در این بافت است.   

به گفته عباسی در حوزه صدور پروانه تجمیعی نیز سال گذشته منطقه ۱۷ با ۲۳۸ مورد در رتبه نخست قرار داشت. امسال اما تاکنون منطقه ۱۵ بیشترین تعداد صدور پروانه تجمیعی را به خود اختصاص داده است. 

او در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که روند صدور پروانه را تا پایان سال چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: به طور معمول، در ماه‌های پایانی سال درخواست صدور پروانه ساختمانی افزایش پیدا می‌کند و شهرداری با تراکم درخواست برای تخریب و نوسازی روبه‌رو می شود. پیش‌بینی ما این است که امسال نیز همچون سال های گذشته در ماه‌های منتهی به پایان سال، شاهد رشد تقاضا باشیم. 

عباسی با بیان این‌که اغلب پروانه‌های ساختمانی از برج ۳ به بعد صادر شده اند، در تشریح روند افزایشی صدور پروانه با توجه به رکود حاکم بر بازار عنوان کرد: واقعیت این است زمانی که قیمت دچار دلار نوسان شدید شد، سرمایه‌ها از بانک ها خارج شد و به بازار آمد. به طور طبیعی، بخشی از این سرمایه وارد بازار مسکن شد و به دنبال آن تقاضای ساخت افزایش پیدا کرد.  

مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران با یادآوری این نکته که تجربه نشان می‌دهد در بازار ایران به ویژه تهران، مسکن با تمام رکود و صعودش، سود است، تصریح کرد: قیمت مسکن دقیقاً مترادف با رشد قیمت و خرید و فروش نفت است و به همین دلیل پیش‌بینی می‌کنیم در سال آینده نیز با افزایش درخواست صدور پروانه مواجه شویم.   

عباسی در ادامه با تاکید بر تلاش شهرداری تهران برای هدایت درآمدزایی از فروش تراکم به درآمدهای پایدار، گفت: اگر این موضوع به درستی کنترل شود می‌توانیم مدیریت ساخت و ساز را به بافت فرسوده ببریم. 

او با انتقاد از نحوه نوسازی ساختمان‌های موجود در بافت فرسوده طی سال‌های گذشته بیان کرد: متاسفانه در برخی از موارد کیفیت مورد نظر ما در نوسازی بناها رعایت نشد و در بسیاری از موارد نه تنها بافت فرسوده را نجات ندادیم بلکه بافت فرسوده را با مصالح جدید تر و با یک تراکم جمعیتی بزرگ‌تر بازتولید کردیم.

کد خبر 427226

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha