به گزارش ایرنا، سید سلمان سامانی همچنین از اختصاص شعبه ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی خبر داد و اظهارداشت: قوه قضاییه به منظور رسیدگی خارج از نوبت به جرایم و شکایت های انتخاباتی حسب درخواست هیات اجرایی در سطح کشور با اختصاص شعبه موجود یا تشکیل شعبه ویژه به جرایم و شکایت انتخاباتی رسیدگی می کند.
وی در ادامه افزود: همچنین مطابق این لایحه از زمان ثبت نام تا پایان انتخابات احضار و بازداشت نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با اتهامات قبل از نامزدی یا تخلفات انتخاباتی ممنوع است مگر در مواردی که به نظر رئیس قوه قضائیه عدم بازداشت آنان موجب تضییع حق شود یا اخذ تأمین و تضمین لازم ممکن نباشد.
سخنگوی وزارت کشور درباره ماده ۲۶ لایحه جامع انتخابات هم گفت: طبق این ماده رأی دهندگان میتوانند در حوزههایی که احزاب ملی یا جبههها نامزد یا نامزدهایی را معرفی میکنند به فهرست هر یک از احزاب یا جبهه ها رای دهند و در این صورت رای مأخوذه برای تمامی نامزدهای آن فهرست منظور میشود.
وی افزود: احزاب ملی و جبهه ها برای استفاده از امکان موضوع این ماده باید در زمان انتخابات دارای پروانه فعالیت باشند، حداقل ۵ هزار نفر عضو رسمی به تایید مرجع مربوطه داشته باشند، حداقل یک ششم از جمع نامزدهای معرفی شده خود در سراسر کشور را به زنان اختصاص داده و در حوزه های انتخابیه دارای سه نماینده حداقل یک نفر از زنان، در حوزه های انتخابیه دارای ۴ و ۵ نماینده حداقل دو نفر از زنان و در حوزه های انتخابیه ۶ نماینده و بالاتر حداقل یک سوم کرسیهای آن حوزه انتخابیه را از بین زنان معرفی کنند.
قائم مقام وزیر کشور در امور مجلس و هماهنگی استانها خاطرنشان کرد: احزاب ملی و جبههها حداکثر تا ۷ روز قبل از آغاز اخذ رأی باید فهرست خود را به ستاد انتخابات کشور ارائه و تاییدیه دریافت کنند.
نظر شما