به نوشته روزنامه الموندو، استفاده از فرودگاه، ترانزیت کالا، نحوه پرداخت دستمزد و بهروز کردن سیستم مخابراتی در جبلالطارق از جمله مواد مهم مورد بحث میان طرفین است.
انتظار میرود پس از دیدار میان میگل انخل موراتینوس وزیر امور خارجه اسپانیا، جفری هون رییس اداره اروپای وزارت خارجه بریتانیا و پیتر کاروانا رییس دولت جبلالطارق و پس از بررسی نهایی بسته مذاکراتی که در قالب چهار سند ارایه شدهاست، طرفین موافقتنامهای را به امضا برسانند.
این اولین باری است که دولت اسپانیا، رئیس کابینه جبلالطارق را به عنوان یکی از طرفهای مذاکره میپذیرد.
هدف اصلی برپایی مذاکرات سه جانبه در کوردوبا ارتقای وضعیت معیشتی مردم و بهویژه اسپانیایی ساکن شهر جبلاطارق بودهاست.
بهبود بخشیدن به شرایط اجتماعی و ارتقای سطح تعاملات میان دو جامعه اسپانیایی و انگلیسی زبان، نیز از دیگر اهداف این مذاکرات اعلام شدهاست.
البته در این مذاکرات، مسئله حاکمیت بر جبلالطارق مطرح نخواهد شد.
با توجه به همین شرایط، کاروانا رئیس دولت جبلالطارق، این مذاکرات را تاریخی توصیف کردهاست.
به رغم آنکه حاکمیت بر جبلالطارق در سال 1713 و بر اساس قرار داد اوترخت به انگلستان واگذار شد، دولت مادرید همچنان بر مالکیت جبلالطارق اصرار میورزد.
البته اخیراً دادگاه عدالت اتحادیه اروپا با رد پیشنهاد اسپانیا، نظام رأیگیری بریتانیایی را برای برگزاری انتخابات اروپایی در جبلالطارق مناسب تشخیص داد و بر آن صحه گذاشت.[سابقه موضوع]
ادعاهای ارضی اسپانیا بر سر مالکیت جبلالطارق در حالی از سوی دولت اسپانیا مطرح میشوند که اسپانیا خود اداره دو شهر بندری مراکش موسوم به ملیا و سوتا را در دست دارد و بعید به نظر میرسد، در آینده نزدیک حاکمیت این دو شهر به مراکش واگذار شوند.