همشهری آنلاین: معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: ۲۰۰ هزار پرنده مهاجر زمستان‌گذر در تالاب‌ها و آبگیرهای این استان سرشماری شدند.

پرندگان

به گزارش ایرنا، سید عادل مولا گفت: سرشماری امسال پرندگان زمستان‌گذر آبزی و کنار آبزی از ۲۰ دی تا ۵ بهمن در پنج تالاب و ۱۲ آبگیر استان انجام شده است.

وی افزود: بیش‌ترین جمعیت مشاهده شده پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی برای نخستین بار در آبگیرهای «أم الدبس» در دشت آزادگان دیده شده و بیش‌ترین تنوع گونه‌ها نیز در تالاب هورالعظیم بوده است.

مولا اضافه کرد: بیش‌ترین تنوع مرغابی‌سانان نیز شامل اردک مرمری، اردک سرسبز، اردک بلوطی و اردک سرحنایی همچنین انواع آبچلیک ها (کنارآبزی) بوده است.

به گفته وی بارندگی‌های مناسب امسال باعث شده بود که آبگیرهای بیشتری پرآب باشند به طوری که برای نخستین بار در منطقه حفاظت شده کرایی مسجدسلیمان و دیمه رامهرمز (که جزو مناطق سرشماری نیست) نیز پرنده آبزی و کنار آبزی مشاهده شد.

وی درباره گونه‌های شاخصی که امسال در سرشماری مشاهده شده‌اند نیز توضیح داد: پلیکان پاخاکستری، پلیکان سفید، مارگردن، اردک مرمری، غول حواصیل و آکراس آفریقایی جزو گونه‌های شاخص سرشماری بوده همچنین جمعیت قابل توجهی از درنای معمولی در ام الدبس و هورالعظیم دیده شده است.

مولا با اشاره به مشاهده ۲ گونه پلیکان بعد از چند سال، افزود: پلیکان سفید تقریبا ۱۰ سالی می‌شود که در خوزستان دیده نشده و غول حواصیل بعد از حدود سه سال مشاهده می‌شود.

وی همچنین گفت: در سال گذشته حدود ۲۲۸ هزار و در سال ۹۵ بیش از ۲۴۳ هزار پرنده مهاجر در خوزستان سرشماری شده بود.

مولا درباره کاهش آمار سرشماری پرندگان مهاجر امسال نسبت به پارسال گفت: این کاهش به دلیل کم‌تر بودن تعداد پرندگان مهاجر در سال جاری نیست بلکه به دلیل تعدد آبگیرها و پراکندگی پرندگان، امسال تعداد کمتری در سرشماری مشاهده شده است.

افزایش ۴۰ درصدی حیات وحش

معاون حفاظت محیط زیست خوزستان در ادامه با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی آمار حیات وحش استان، گفت: در سرشماری زمستانه حیات وحش امسال حدود یک هزار و ۲۰۰ راس چهارپای شاخص مشاهده شد.

وی با اشاره به اجرای سرشماری در ۹ منطقه توسط تیم‌های کارشناسی افزود: گونه‌هایی نظیر کل و بز، قوچ و میش، آهو و گوزن زرد سرشماری شدند.

مولا اظهار داشت: بیش‌ترین تعداد مربوط به جمعیت آهو در منطقه دیمه رامهرمز با ۲۰۰ راس و در رتبه بعد کل و بز در منطقه چهل پا اندیمشک به تعداد ۶۰۰ راس است.

وی تاکید کرد: به دلیل حفاظت خوب، امسال در بسیاری از مناطق جمعیت خوبی داشتیم به طوری که نسبت به پارسال افزایش ۴۰ درصدی حیات وحش را شاهد بودیم.

به گفته وی، گونه‌هایی چون پلنگ و خرس که در مناطق حفاظت شده دیده شده، در گزارش‌ها قید می‌شوند اما جزو گونه‌های سرشماری نیست.

مولا با بیان این که سرشماری زمستانه حیات وحش در ۱۰ تا ۱۲ روز طول می‌کشد، افزود: در سرشماری‌های امسال برای نخستین بار علاوه بر تلسکوپ، دوربین، تله‌ها و پیمایش‌های سطحی، ۲ پهپاد نیز بکارگیری شده است.
سرشماری سالانه حیات وحش با هدف شناسایی گونه‌ها و همچنین تنوع گونه و تراکم آنها انجام می‌شود.

کد خبر 432704

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha