اکنون این مصوبه باید در مجلس سنا که اکثریت آن با جمهوریخواهان است، به رأی گذاشته شود؛ جایی که دموکراتها برای پیروزی به جلب رأی چند جمهوریخواه نیاز دارند.
به گزارش ایسنا، با وجود مخالفت چند سناتور جمهوریخواه با فرمان دونالد ترامپ، بعید به نظر میرسد که مصوبه مجلس نمایندگان بتواند اکثریت قاطعی در مجلس سنا به دست آورد.
ترامپ گفته که چنین مصوبهای را تحمل نخواهد کرد و در صورت لزوم، با استفاده از حق وتوی خود، آن را باطل خواهد کرد.
در این صورت کنگره مجدداً فرصت خواهد داشت که مصوبه خود را دوباره به رأی بگذارد و برای شکستن وتوی ترامپ، نیاز به رأی موافق دستکم دو سوم اعضای دو مجلس نمایندگان و سنا دارد.
با این حال، دموکراتها بر آنند با برجسته کردن اقدام خود این پیغام را ارسال کنند که آنها برای جلوگیری از فرمان ترامپ همه مراحل قانونی را طی کردهاند و همچنین از حق قانونی کنگره برای اختصاص بودجه دولت دفاع کنند.
ترامپ هفته گذشته گفت، با استفاده از اختیارات قانونی خود در سایه اعلام وضعیت فوقالعاده، حدود هشت میلیارد دلار از بودجههای دفاعی و مبارزه با مواد مخدر را صرف احداث دیواری در مرز مکزیک خواهد کرد.
دموکراتها و برخی از جمهوریخواهان میگویند این کار دور زدن کنگره است؛ چرا که کنگره پیشتر این هشت میلیارد دلار را برای هزینه در ردیفهای دیگر بودجه اختصاص داده و اکنون ترامپ با استناد به یک وضعیت اضطراری ساختگی قصد دستدرازی به این منابع را دارد.
ساخت این دیوار از شعارهای اصلی کارزار انتخاباتی ترامپ بود که او به هوادارانش وعده داده بود در صورت پیروزی، مکزیک را وادار به پرداخت هزینههای آن خواهد کرد.
به گزارش بیبیسی، ۱۳ نماینده جمهوریخواه هم به جمع دموکراتها پیوستند تا طرح لغو وضعیت اضطراری ترامپ با ۲۴۵ رأی در برابر ۱۸۲ رأی مخالف به پیروزی برسد.
نظر شما