محسن نصیری مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان مرکز ضمن اعلام این مطلب در گفت وگو با همشهری گفت: از زمان اجرای این طرح بیش از یکسالونیم میگذرد و دفتر توسعه سازمان ملل قرارداد همکاری خود را با این انجمن تمدید کرده است.
وی افزود: در فاز اول این طرح بالغ بر 100 نیروی متخصص بهداشت و درمان در زندانهای کشور استخدام شدند که این پرسنل در موقعیتهای شغلی پزشک، مشاور و پرستار در کلینیک مثلثی، پزشک مسئول ترک اعتیاد با متادون به کارگرفته شدند همچنین وسایل کاهش آسیب در زندانهای کشور با هدف ارتقای سطح سلامت بهداشت زندانیان و مبارزه با ایدز مورد استفاده قرار گرفت.
نصیری همچنین افزود: این انجمن در همکاری با سازمان ملل و سازمان زندانها در سال جاری16 هزار خانواده زندانی را تحت حمایت دارد و به صورت مستقل و با هزینهها و کمکهای مردمی اداره میشود. سال گذشته بالغ بر 5 میلیارد تومان به خانوادههای زندانیان در قالب مستمری، هزینه تحصیل فرزندان، بهداشت و درمان و کمک هزینه مسکن کمک شد. همچنین 5 میلیارد تومان هم از صندوق مهر امام رضا به این انجمن کمک شد که برای بالغ بر هزار نفر از خانوادههای زندانیان اشتغال ایجادکند و این هزینه صرف خود اشتغالی این خانوادهها شد.
فعالیتهای انجمن حمایت از زندانیان در 170 شهر به صورت سراسری و بدون بودجه دولتی و با کمک خیرین جریان دارد.وی افزود: سازمان ملل در طرح قبلی 300 میلیون تومان به این انجمن کمک کرده است. مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان گفت: ماهانه تعداد 380 جلسه مشاوره گروهی شامل 3400 شرکتکننده در مورد بیماریهای جنسی و ایدز، روشهای انتقال و پیشگیری برگزارشده و اطلاعات لازم در اختیار زندانیان قرار میگیرد.
نصیری افزود: علاوه براین ماهانه حدود یک هزار زندانی با رفتارهای پرخطر شامل اعتیاد تزریقی، رفتارهای جنسی مشکوک، خالکوبی و... شناسایی و تحت مشاوره خصوصی قرار میگیرند و طی غربالگریهای انجام شده برای آنها در کلینیکهای مثلثی تشکیل پرونده داده میشود. وی افزود: همچنین ماهانه 1800 نفر زندانی با بیماری مراجعه کرده که با امکانات موجود در کلینیکهای مثلثی تحت درمان سرپایی قرار میگیرند و علاوه براین در مراکز ترک اعتیاد با متادون که شامل 4 مرکز در زندانهای کشور است حدود 400 زندانی در هر ماه تحت پوشش داروی ترک اعتیاد متادون قرارگرفتهاند.