به گزارش خبرنگار مهر، این گیاه دارویی دارای صدها گونه است که براساس زیستگاه و آب و هوا متفاوت است. متداولترین نوع آن که برای آماده سازی چای از آن استفاده میشود Hibiscus sabdariffa نام دارد.
چای ترش منبع غنی آنتی اکسیدانهایی است که از سلولها در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکند. همچنین با تجزیه چربیهای درون بدن به عملکرد مناسب کبد در طولانی مدت کمک میکند. در ادامه به برخی فواید این گیاه دارویی اشاره میشود.
- تنظیم فشارخون: نوشیدن چای ترش به کاهش هر دو نوع فشارخون سیستولیک و دیاستولیک کمک میکند. مطالعات نشان دادهاند نوشیدن چای ترش موجب پایین آمدن فشارخون سیستولیک تا 7.58 mmHg و فشارخون دیاستولیک تا 3.53 mmHg میشود.
- دفع عفونتهای باکتریایی: باکتریها میکروارگانیزمهایی هستند که میتوانند موجب بروز برخی عفونتها نظیر ذاتالریه یا برونشیت شوند. خواص آنتی اکسیدانی این گیاه دارویی به دوری بدن از عفونت باکتریایی کمک میکند.
- کمک به کاهش وزن: نوشیدن منظم چای ترش میتواند به کاهش وزن نیز کمک کند. برخی مطالعات نشان دادهاند که افراد دارای اضافه وزن بعد از ۱۲ هفته مصرف عصاره چای ترش، شاهد کاهش وزن و چربی بدنشان بودند.
- پیشگیری از سرطان: این گیاه دارویی حاوی پلی فنولها، ترکیبات معروف به خاطر داشتن خواص ضدسرطانی، است. در برخی مطالعات هم نشان داده شده است که عصاره چای ترش میتواند موجب اختلال در رشد سلولی شود.
نظر شما