به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی «بی اف ام» فرانسه گزارش کرد: جلیقه زردها که هفته گذشته با کمتر از ۱۹ هزار نفر در سراسر فرانسه ضعیف ترین بسیج خود از ابتدای ظهور جنبش را نشان دادند، امروز در بیست وششمین شنبه اعتراض های خود بار دیگر به خیابان ها آمدند.
در این روز بار دیگر، تجمع هایی در سراسر فرانسه از جمله شهرهای لیون، نانت و پاریس - جایی که ترس از اعمال خشونت وجود دارد - برنامه ریزی شده است.
این شبکه تلویزیونی همچنین از برنامه ریزی تجمع های دیگری بویژه در شهرهای تولوز، مونپلیه و بوردو طبق اعلام شبکه های اجتماعی خبر داد.
در استراسبورگ همچنین برنامه ریزی شده که جلیقه زردها مقابل کاخ کنگره تجمع کند؛ جاییکه «ناتالی لوازو» رهبر حزب 'امانوئل مکرون' رئیس جمهوری فرانسه در انتخابات پارلمانی اروپا با «ادوارد فیلیپ» نخست وزیر این کشور ملاقات می کند.
بی اف ام تی وی افزود: در هفته های اخیر محدوده های مجاز برای تظاهر کنندگان در مراکز شهرهای لیل، دیژون و اورلئان تعیین شده است.
این تجمع ها در حالی برگزار می شود که طبق اعلام پلیس 'سطح بی سابقه ای از حضور نیروهخای پلیس' در خیابان های فرانسه مستقر شده اند.
- هشدار دوباره چشم پزشکان به خطرات استفاده از 'ال بی دی'
شبکه رادیویی «یوروپ ۱» فرانسه نیز از تجمع تعدادی از چشم پزشکان در کنگره و در اعتراض و هشدار نسبت به خطرات استفاده از گلوله های پلاستیکی (LBD) از سوی پلیس در مقابله با معترضان در روز شنبه خبر داد.
این چشم پزشکان بار دیگر نسبت به خطرات استفاده از پرتاب توپ های دفاعی علیه 'جلیقه زردها' هشدا دادند.
'یوروپ ۱' افزود: در اوایل ماه ژانویه، چشم پزشکان، خطرات استفاده از این نوع سلاح را به مقامات فرانسوی گوشزد کردند. در طول سه سال، نزدیک به ۴۰ بیمار به علت آسیب های مرتبط با 'ال بی دی' درمان شده اند.
این رقم از آغاز تظاهرات جلیقه زردها در ماه نوامبر رو به افزایش است.
- دانشمندان روی اثرات گازهای اشک آور علیه معترضان تحقیق می کنند
همچنین روزنامه فرانسوی «لیبراسیون» از انجام تحقیقات علمی توسط دانشمندان فرانسوی بر روی اثرات ناشی از استفاده از گازهای اشک آور که پلیس فرانسه در درگیری ها علیه معترضان از آن استفاده می کند، خبر داد.
به نوشته این روزنامه فرانسوی، جلیقه زردها پس از قرار گرفتن در معرض این گاز، علائم پایداری از خود نشان می دهند؛ برخی مسمویت های ناشی از سیانور گزارش می شود. گاز اشک آور مورد استفاده در برابر معترضان موجب نگرانی شده است.
به گزارش ایرنا، درحالیکه پیش تر به نظر می رسد اعتراض های ضددولتی مردم فرانسه نسبت به سیاست های اقتصادی دولت نشات گرفته از اقشار میانی است، اکنون با حمایت برخی روشنفکران از جلیقه زردها، این جنبش رنگ و بویی جدید به خود گرفته است.
یک روز بعد از انتشار نامه جمعی از شخصیت های فرهنگی و هنری فرانسه مبنی بر حمایت از جنبش جلیقه زردها، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی بر این باورند که از این پس باید منتظر تغییری جدید در نحوه اعتراض های مردمی به سیاست های امانوئل مکرون باشیم.
این نامه به امضای بیش از ۱۴۰۰ شخصیت فرهنگی و هنری از جمله ژولیت بینوش، امانوئل بئار، ادوارد لوئیس، الن داماسیو رسیده و در ستون دیدگاه پایگاه اینترنتی روزنامه لیبراسیون منتشر شد، در واقع به نوعی نخستین حمایت رسمی و جمعی طبقه روشنفکر جامعه فرانسه از این جنبش اعتراضی به شمار می رود.
اعتراض های موسوم به جنبش جلیقه زردها در فرانسه که از ۱۷ نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی (۲۶ آبان سال ۱۳۹۷) آغاز شده امروز به بیست وششمین هفته خود رسیده است.
شنبه گذشته، فرودگاه شارل دوگل پاریس و چند شهر دیگر فرانسه صحنه اعتراض معترضان ضد دولتی این کشور در بیست و پنجمین هفته ناآرامی ها بود.
جنبش جلیقه زردهای فرانسه که رهبر مشخصی ندارد، اواسط ماه نوامبر سال گذشته در مخالفت با سیاست های امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور که طرفدار ثروتمندان تلقی می شود، شکل گرفت.
مکرون ماه گذشته در واکنش به این اعتراض ها، از تمهیداتی همچون کاهش مالیات ها و طرح تعطیلی مدرسه نخبگان فرانسه برای کارمندان ارشد دولتی خبر داد.
با این وجود، در روز جهانی کارگر، خشونت نیروهای پلیس فرانسه علیه معترضان به سیاست های اقتصادی دولت مکرون رییس جمهوری این کشور جنجال آفرین شد.
دادستانی پاریس برای اقدام های خشونت آمیز نیروهای پلیس علیه معترضان در تظاهرات روز یکم ماه می میلادی مصادف با روز جهانی کارگر سه پرونده تحقیقاتی را باز کرد و بازرس کل پلیس ملی فرانسه پس از انتشار ویدئوهایی در شبکه های اجتماعی که در آنها نیروهای پلیس دست به اقدام های خشونت آمیز علیه معترضان در تجمع های روز کارگر زده اند، احضار شد.
نظر شما