به گزارش دویچه وله، رئیس جمهوری آمریکا در حالی که یازدهمین دور از مذاکرات تجاری میان واشنگتن و پکن را "سازنده" توصیف کرده بود، اندکی بعد دستور داد مقدمات افزایش تعرفههای گمرکی جدیدی برای واردات از چین فراهم شود.
خبرگزاری فرانسه بامداد شنبه، ۲۱ اردیبهشت (۱۱ آوریل) هدف از این اقدام را افزایش حداکثر فشار بر پکن عنوان کرده و میافزاید با فرمان جدید دونالد ترامپ تقریبا تمام کالاهای وارداتی از چین مشمول افزایش عوارض گمرکی و مالیات خواهند شد.
بنابر این گزارش، مذاکره کننده ارشد تجاری چین، لیو هی تاکید کرده که به رغم تصمیم اخیر ترامپ، پکن از "اصول مهم" خود عدول نخواهد کرد.
دوتالد ترامپ اندکی پیش از صدور فرمان جدیدش و پس از خاتمه مذاکرات دو روزه تجاری میان نمایندگان دو کشور در واشنگتن، در یک پیام توئیتری این مذاکرات را "باز و سازنده" خوانده بود.
رابرت لایتیزر، مذاکره کننده ارشد تجاری آمریکا میگوید دونالد ترامپ خواستار تعمیم تعرفههای گمرکی ویژه بر تمام کالاهای چینی شده که تا کنون از افزایش تعرفهها و مالیات مستثنا شده بودند. به گفته او ارزش این کالاها به حدود ۳۰۰ میلیارد دلار میرسد.
در صورت اجرایی شدن این تصمیم، جنگ تجاری میان آمریکا و چین به اوج خود خواهد رسید. تا کنون ارزش کالاهای وارداتی چین که مشمول افزایش تعرفههای گمرکی شدهاند اندکی بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار بوده است.
- دو و نیم برابر شدن تعرفههای گمرکی
از میان این کالاها، تعرفه گمرکی کالاهایی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار روز جمعه و در میانه مذاکرات تجاری میان دو طرف دو و نیم برابر شده و از ده درصد به ۲۵ درصد افزایش یافته است. این افزایش از جمله شامل محصولاتی از چین نظیر دستگاههای الکترونیکی، ماشینآلات، قطعات خودرو و مبلمان میشود.
خبرگزاری فرانسه به نقل از رابرت لایتیزر میگوید افزایش عوارض گمرکی برای کالاهای باقیمانده چینی از روز دوشنبه آغاز خواهد شد. گمان میرود اگر در این تصمیم تجدید نظر نشود، اعمال کامل آن به گونهای که تمام کالاهای مورد نظر را شامل شود چند ماه به طول بیانجامد.
پس از بی نتیجه ماندن دور جدید مذاکرات تجاری میان واشنگتن و پکن، دونالد ترامپ در پیام توئیتری خود نوشت که این گفتوگوها ادامه خواهند یافت و بسته به این که مذاکرات چگونه پیش برود، افزایش تعرفه گمرکی بر کالاهای وارداتی از چین میتواند به اجرا درآید یا رخ ندهد.
سرپرست مذاکرهکنندگان چین تازهترین دور گفتوگوها در واشنگتن را به رغم بینتیجه ماندن مثبت ارزیابی کرده و در جمع خبرنگاران از ادامه رایزنیهای دو طرف در پکن خبر داده است.
لیو هی میگوید در مذاکرات اخیر، دو طرف بر سر بسیاری از مسائل توافق داشتند اما همچنان اختلافهایی وجود دارد که برخی از آنها به مواضع اصولی چین مربوط میشود و پکن قصد ندارد در مورد آنها کوتاه بیاید.
- پیامدهای جنگ دو قدرت برتر اقتصادی جهان
جنگ تجاری میان دو قدرت برتر اقتصادی جهان بر تمام بازارهای دنیا تاثیر منفی گذاشته و بسیاری از کشورها را نگران کاهش رشد اقتصادی کرده است. این مناقشه تقریبا از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید آغاز شده و در یک سال گذشته شدت گرفته است.
آمریکا چین را به داشتن رفتار ناعادلانه در تجارت خارجی متهم میکند و به خصوص از تراز تجاری مثبت این کشور در ارتباط با دیگر کشورها گلایه دارد. ترامپ به تازگی گفته است که آمریکا در تجارت با چین سالی ۵۰۰ میلیارد دلار از دست میدهد.
چین افزایش تعرفههای گمرکی بر کالاهای صادراتی این کشور به آمریکا را با اقدامات مشابهی، به خصوص در مورد محصولات کشاورزی وارداتی از ایالات متحده پاسخ داده است.
این اقدام چین میتواند بر رای دهندگان سنتی حزب جمهوری خواه آمریکا تاثیری منفی داشته باشد. بر همین اساس دونالد ترامپ چندی پیش با بیان این که لغو تعرفه گمرکی بر محصولات کشاورزی برای او و کشاورزان آمریکایی "بسیار مهم" است از پکن خواسته بود در این تصمیم خود "فورا" تجدید نظر کند.
نظر شما