چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور در دیداری با سفیر نروژ در ایران در خصوص همکاری‌های مشترک ایران و نروژ و وضعیت زیست محیطی کشور بحث و تبادل نظر کرد.

دیدار رئیس سازمان محیط زیست با سفیر نروژ در ایران

به گزارش مهر، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور در دیداری با سفیر نروژ در ایران در خصوص همکاری‌های مشترک ایران و نروژ و وضعیت زیست محیطی کشور بحث و تبادل نظر کرد. در این دیدار که در تاریخ ۲۳ اردیبهشت در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، به مسائلی چون وضعیت کلی محیط زیست در جهان و ایران، آلودگی هوا و دریا و استفاده از پلاستیک پرداخته شد.

کلانتری در ابتدای این جلسه ضمن خوشامدگویی به سفیر نروژ و آرزوی موفقیت برای او در خصوص محیط زیست ایران گفت: قبل از انقلاب محیط زیست صرفاً منطقه شکار ممنوع و حفاظت شده بود، به مرور و با افزایش جمعیت، محیط زیست اهمیت پیدا کرد و اکنون بیش از ۱۲ درصد خاک کشور به زیستگاه‌ها اختصاص داده شده است.

کلانتری در خصوص کاهش توجه به محیط زیست در گذشته گفت: فقر عمومی باعث عدم توجه به مسائل محیط زیست می‌شد، اما بعد از ریاست جمهوری حسن روحانی، محیط زیست جزو سیاست‌های اصلی دولت شد، تا جایی که اولین مصاحبه رئیس جمهور در خصوص احیای دریاچه ارومیه بود.

او با انتقاد به سرمایه‌گذاری‌های سنگینی که بدون توجه به محیط زیست در کشور انجام می‌شد گفت: در گذشته سرمایه‌گذاری‌های سنگینی انجام می‌شد که در آنها مسائل زیست محیطی رعایت نمی‌شد. به عنوان مثال مس سرچشمه ۵۰ سال در حال تولید آلاینده‌ها بود، اما در سال گذشته با فشارهای مختلف توانستیم آنها را متقاعد کنیم تا سیاست‌های محیط زیستی را برقرار کنند. ما اکنون به موازات سیاست‌های توسعه پایدار در حال اصلاح گذشته نیز هستیم.

کلانتری در ادامه گفت: آلودگی هوا کلانشهرها از مسائل مهم کشور ما است. دو عامل اصلی باعث آلوده شدن هوای کلانشهرها است، اول استاندارد نبودن سوخت و دومین مورد قدیمی بودن خودروها، بالاخص خودروهای دیزلی که با تدابیر ریاست‌ جمهوری و همکاری‌های وزارت نفت سال گذشته پاک‌ترین هوا را در تهران داشتیم، ما درباره هوای پاک نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. صنعت خودرو نیز باید اصلاح و بازسازی کامل شود. صنایع نفتی نیز هنوز جای بهبود دارند.

وی با اشاره به اهمیت بحث محیط زیست در جهان، افزود: فرقی ندارد که شما در کشور خود آلودگی تولید کنید یا ما در کشور خود، به هر حال همه با هم جهان را آلوده خواهیم کرد.

وی در خصوص مصرف آب در کشور عنوان کرد: یکی از مشکلات کشور ما، مصرف بیش از حد آب است، طبق ضوابط بین‌المللی حداکثر ۴۰ درصد از آب‌های تجدیدپذیر (بارش منهای تبخیر) باید مصرف شود، اما متأسفانه در ایران این مصرف بالای ۹۰ درصد است. متأسفانه وضعیت آب‌های زیرزمینی از نظر کیفی و کمی مطلوب نیست. اکنون در حال تجدید نظر کلی هستیم تا بهره وری آب بالا رود و برداشت آب هم کمتر شود. همچنین با وزارت نیرو توافق‌هایی انجام داده ایم تا در دوره ۱۰ ساله مصرف آب و برداشت آن را کم کنیم.

معاون رئیس جمهور درباره حقابه‌های محیط زیستی گفت: در گذشته برای محیط زیست حقابه‌ای قائل نبودند. آب صرف آشامیدن، کشاورزی، بهداشت و صنعت می‌شد، اما اکنون با دستور مستقیم ریاست جمهوری اولویت دوم حقابه ها بعد از مصرف شرب برای مسائل محیط زیست است، چون تمامی تالاب‌ها و رودخانه‌ها خشک شده بود.

او در ادامه افزود: آب در ایران مسئله مهمی است، ۷۰ درصد جمعیت ایران با میانگین ۷۵۰ متر مکعب آب زندگی می‌کنند، اما می‌دانید که طبق استانداردهای بین‌المللی زندگی با مصرف آب زیر هزار متر مکعب خطرناک است.

او در خصوص صنایع آب‌بر گفت: صنایع آب‌بر باید به کنار دریاها بروند و بسیاری از محصولات آب‌بر نیز از چرخه کشت ما حذف می‌شوند، مانند برنج و چغندر، ما برنج را به غیر از شمال کشور در جای دیگه کشت نمی‌کنیم و اگر کسی نیاز به کشت داشته باشد، کشاورز باید قیمت تمام شده آب را پرداخت کند که هرگز به صرفه نیست، ما باید این صرفه‌جویی‌ها را انجام دهیم تا برداشت آب کم و سیستم آبی کشور پایدار شود.

کلانتری با انتقاد از تعهدات بین‌المللی کشور افغانستان در خصوص حقابه هیرمند گفت: با این که کشور ایران در شرایط بد آبی قرار دارد اما طبق تعهدات بین‌المللی سالانه ۳ میلیارد مترمکعب و بیشتر از آن به کشور عراق آب ارسال می‌کند، اما افغانستان، برای سیستان و بلوچستان و هیرمند، تنها ۵ میلیون متر مکعب آب ارسال می‌کند در صورتی که ۸۲۰ میلیون در تعهد آنها است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص آلودگی دریاها و پلاستیک اینگونه توضیح داد: ما در سواحل خلیج فارس و دریای عمان مجموعاً یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت داریم که حتی اگر این جمعیت بخواهند آلودگی تولید کنند هم بسیار ناچیز و کمتر از کشورهای همسایه است در خصوص پلاستیک هم ما از دولت شروع کردیم و سازمان‌ها را تشویق می‌کنیم تا از آب‌های بسته‌بندی پلاستیکی استفاده نکنند.

کلانتری در خصوص آلودگی نفتی خلیج فارس اینگونه گفت: متأسفانه در خلیج فارس آلودگی نفتی است و مرجان‌ها بر اثر همین آلودگی از بین رفتند مابه نفتکش‌ها فشار آوردیم تا آلودگی را به حداقل برسانند هرچند ناوگان نفتی ما جدید است اما کشتی‌هایی که برای صادرات نفت وارد خلیج فارس می‌شود بالای ۳۰ سال عمر دارند و همین موضوع باعث آلودگی دریا و خلیج فارس می‌شود و حیات خلیج فارس در معرض تهدید است.

سفیر نروژ نیز با ابراز خرسندی از این دیدار گفت: من از دو ماه پیش درخواست این دیدار را داده بودم و امروز از این دیدار بسیار خرسندم.

او در ادامه، از ابراز نگرانی تحولات و مسائل محیط زیستی جهان گفت: نگرانی اصلی دولت نروژ، گرم شدن زمین، تغییر اقلیم و آلودگی پلاستیک در اقیانوس‌ها است و تاکید کرد: کشور نروژ برخلاف آمریکا دست به تحریم محیط زیست و تکنولوژی‌های محیط زیست نمی‌زند و با ایران همکاری خواهد کرد.

کد خبر 440362

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha