به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، «داندو راج گیمیر» مدیرکل اداره گردشگری نپال روز جمعه گفت: گروهی متشکل از ۱۲ راهنما از افراد بومی نپال (شرپا) چهار جسد و دهها کپسول اکسیژن، قوطیهای خالی، طناب، چادر و تجهیزات صعود برجای مانده از گروههای صعود کننده در پناهگاهها و کمپهای اورست، بلندترین قله جهان را کشف و جمعآوری کردند.
گیمیر با اشاره به این که عملیات پاکسازی کوه اورست یک ماه به طول انجامید، افزود: راهنمایان محلی شرپا تنها زبالههایی که قابل بازیافت بودند را به کاتماندو (پایتخت نپال) انتقال دادند و اجساد چهار تن نیز برای احراز هویت به پزشکی قانونی شهر منتقل شده است.
وی افزود: مقامهای نپالی زبالههایی که از اورست جمعآوری شده را به یک شرکت بازیافت در کاتماندو تحویل دادند.
دولت نپال و جوامع محلی، مدتهاست که با مشکل زباله در کوه روبه رو شدهاند؛ زیرا سالانه کوهنوردان زیادی از سراسر جهان برای صعود به قله اورست به این کشور سفر میکنند.
تلاشهای منظمی از سال ۲۰۱۱ برای بازیافت چندین تن زباله از قله اورست انجام شده و سیستمهای مدیریت زباله معرفی شدهاند.
دولت نپال در سال ۲۰۱۴ برای بازگرداندن سرانه هشت کیلوگرم زباله به پایین قله اورست مبلغی را به کوهنوردان پیشنهاد داده بود.
قله اورست، بلندترین قله روی زمین محسوب میشود که ارتفاع آن از سطح دریا برابر با هشت هزار و ۸۴۸ متر (۲۹٬۰۲۸ پا) است. این قله در رشته کوههای هیمالیا در مرز منطقه ساگارماتای نپال و تبت در کشور چین قرار گرفته است.
نظر شما