به گزارش ایرنا، دبیر شورای عالی امنیت ملی از کشف و نابودی یکی از پیچیدهترین شبکههای جاسوسی سایبری سازمان سیا از سوی دستگاههای اطلاعاتی ایران خبر داد و گفت: با کشف این شبکه بخش مهمی از ظرفیتهای عملیاتی سیا در کشورهای هدف آمریکا کاملاً نابود شد.
امیر دریابان علی شمخانی در آستانه سفر به روسیه برای حضور و سخنرانی در دهمین اجلاس بینالمللی نمایندگان عالی امور امنیتی کشورهای جهان در خصوص رویکرد ایران در قبال اظهارات اخیر جان بولتون و اعتراف وی به انجام عملیات سایبری از سوی آمریکا بر علیه کشورهای دیگر بویژه روسیه این مطلب را بیان کرد.
وی افزود: بخش مهمی از ظرفیتهای عملیاتی سیا در کشورهای هدف آمریکا با کشف این شبکه از سوی دستگاههای اطلاعاتی ایران کاملاً نابود شد.
این مقام عالی رتبه اظهار داشت: حمله سایبری علیه کشورها روی دیگر حمله نظامی است که آمریکا به صورت غیرقانونی و برخلاف موازین حقوقی و حتی ادبیات و سیاستهای امنیتی خود، به آن مبادرت می کند و باید پاسخگوی این اقدام خود در مجامع بینالمللی باشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: در نهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی امور امنیتی کشورهای جهان که سال گذشته در روسیه برگزار شد یکی از اصلیترین موضوعات مورد بحث تهدیدات سایبری و کارکرد آن در توسعه تروریسم و همچنین نحوه همکاری و مشارکت کشورها برای مقابله با آن بود.
شمخانی عنوان کرد: اظهارات اخیر بولتون که به نوعی اذعان به تروریسم دولتی است در دهمین اجلاس که فردا برگزار میگردد بازتاب خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: هرچند اظهار این موارد موضوع جدیدی است اما تهاجمات سایبری آمریکا به کشورهای دیگر سابقه طولانی داشته و آمریکاییها به صورت مستمر این اقدامات را در کنار جنگ اقتصادی و اطلاعاتی علیه ایران و بسیاری از کشورهای دیگر دنبال میکنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ما نیز از طریق همکاری و تماسهای نزدیک با شرکایمان این تهدیدات را به صورت مستمر بررسی و رصد میکنیم و تمهیدات دفاعی مطمئنی را در قبال آن فعال کردهایم.
شمخانی افزود: نکتهای که جا دارد در این بخش به آن اشاره کنم فاصله معنی دار میان توان ادعایی و قابلیتهای واقعی آمریکا در حوزههای سایبری، نظامی و امنیتی است.
وی افزود: آمریکاییها علاقهمند هستند با هدف ارعاب و لطمه زدن به اراده کشورها برای مقاومت در برابر خوی تجاوزگری این کشور، منطق تخیلی فیلمهای هالیوودی را به عنوان واقعیت به افکار عمومی منتقل کنند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: با توجه به همکاری جاری میان ایران و بسیاری از کشورهای جهان در قالب ایجاد "شبکه ضد جاسوسی بینالمللی" علیه امریکا، ما اطلاعات شبکه کشف شده را که در چند کشور دیگر نیز فعال بود در اختیار شرکایمان قرار دادیم که منجر به شناسایی و فروپاشی شبکه افسران اطلاعاتی سیا و دستگیری تعدادی از جاسوسان و مجازات آنها در کشورهای مختلف شد.
شمخانی اظهار داشت: آمریکاییها با اعتراف به پیروزی ایران، این اقدام ایران را " شکست مفتضحانه اطلاعاتی" نامگذاری کردند. مستندات این پروژه نیز تماماً موجود است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد: مستندات قابل انتشار این عملیات گسترده و کم سابقه بزودی در اختیار رسانههای گروهی قرار میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانی اظهار داشت: رفتارهای هنجار شکن آمریکا در نقض معاهدات بینالمللی که نمونههای آن را درخروج این کشور از برجام و معاهدات خلع سلاح، مسئله قدس، به رسمیت شناختن اشغال جولان وهمچنین مسئله حضور نظامی نا امن کننده آمریکا در آبراههای مهم بینالملل میتوان مشاهده کرد به یکی از دغدعه های مهم جامعه جهانی تبدیل شده است.
شمخانی با تاکید بر مواضع اصولی ایران در خصوص ضرورت پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در مناطق مختلف به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد بحران و ناامنی گفت: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که حضور نظامی آمریکا درمناطق مختلف جهان به ویژه در خلیج فارس برای همه کشورهای حاشیه تهدید محسوب میشود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اقدام جنایتکارانه ناو آمریکایی وینسنس در سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران و اعطای نشان افتخار به فرمانده این ناو گفت: این جنایت آشکار که از ثمرات نامیمون حضور نظامی آمریکا در منطقه است موضوعی نیست که به راحتی از حافظه تاریخی مردم جهان پاک شود.
این مقام مسئول بر نقش تعیین کننده ایران به عنوان ضامن حفظ امنیت در خلیج فارس و تنگه هرمز و ابتکارات متعددی که برای همکاری با کشورهای همسایه در زمینه کاهش تنش ارایه شده است تاکید کرد و افزود: آمریکا همواره با بهانه های واهی و اقدامات مشکوک، روند گفت گو و همکاری منطقه ای را با اخلال روبرو کرده و موجب ایجاد شکاف در روابط کشورهای منطقه شده است.
شمخانی گفت: آمریکاییها با طرح مباحث ایران هراسانه در تلاش هستند تا سلاح های بیشتری به برخی کشورهای منطقه بفروشند که این اقدام به تنهایی میتواند یکی از اصلی ترین عوامل ناامنی و بی ثباتی در منطقه باشد.
نظر شما