به گزارش همشهری در این نامه بر «فهم ضرورت پذیرش دستفروشان بهعنوان بخشی از واقعیت شهر و لزوم رسمیت بخشی به آن» و همینطور «توجه به نقش دستفروشی در زیست شبانه و ایجاد نشاط اجتماعی و زیبایی شهر» تأکید شده است.
امضاکنندگان این نامه از قانونی شدن برخورد با دستفروشان از سوی شرکت شهربان و حریمبان انتقاد کردهاند. تا پیش از سال ۱۳۹۵ اساسنامه و آییننامه این شرکت مجوز لازم برای مقابله با این نوع فعالیت را نداشت اما پس از اصلاح این آییننامهها، امکان حقوقی لازم برای برخورد با دستفروشان بهعنوان سدمعبر صنفی و شبه متکدی پدید آمده است.
در این نامه همچنین به مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون و تدوین دستورالعمل جامع ساماندهی دستفروشی اشاره شده است تا ساماندهی عادلانه و توافقی دستفروشی با لحاظ مقتضیات اجتماعی و اقتصادی و زیست شهری انجام شود.
در بخش دیگری از این نامه که به امضای ۳۰۳ فرد و تشکل رسیده است، دستفروشی و نوازندگان خیابانی جزئی از زندگی شهری بهشمار آمده که موجب نشاط، امنیت و رونق شهر میشود و با خلاقیتهای هنری و نوآوری به شادابی فرهنگ عامیانه میافزاید. امضاکنندگان براین توافق دارند که ساماندهی دستفروشان به معنی حذف آنها نیست و باید با حضور نهادهای تصمیمگیر و مؤثر در این حوزه، دستفروشی را به تناسب مقتضیات هر قسمت از شهر ساماندهی کرد.
نظر شما