به گزارش ایسنا، در پی اعلام تخلفات ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، گفت: کل گردش ارزی که برای حوزه تجهیزات پزشکی در سال ۱۳۹۷ دریافت و تامین شده، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است و از این مبلغ، حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلارش ترخیص و وارد چرخه درمان شده است.
مهندس سیدحسین صفوی در گفتوگو با ایسنا، درباره گردش ارزی در حوزه تجهیزات پزشکی، گفت: کل گردش ارزی که برای حوزه تجهیزات پزشکی در سال ۱۳۹۷ دریافت و تامین شده، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است. از این مبلغ نیز حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلارش ترخیص و وارد چرخه درمان شده است که عمدتا در حوزههای مصرفی پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی و برخی از آنها هم در حوزه تجهیزات سرمایهای بوده است که در سال گذشته وارد و در چرخه درمان توزیع شدهاند. باقیمانده ارز تخصیص داده شده به حوزه تجهیزات پزشکی نیز به تدریج وارد میشود. ما این مسائل را پیگیری میکنیم. بنابراین اگر ارزی خارج شود، هم سیستم بانکی پیگیری میکند و هم خودمان پیگیر هستیم که مابهازای آن کالا وارد کشور شود.
صفوی با اشاره به تاکید وزیر بهداشت درباره شفاف بودن روند فعالیت شرکتهای واردکننده تجهیزات پزشکی که ارز دولتی دریافت میکنند، افزود: آنچه وزیر در این باره مطرح کردهاند، شفافسازی فرایند ورود تجهیزات و ملزومات پزشکی از ابتدا تا انتها بوده است که در این راستا نیز ما شروع به انتشار فهرست شرکتها و اقداماتشان کردهایم. قاعدتا در این حجم از تخصیص ارز برای واردات کالاها و تجهیزات، تعداد معدودی هم تخلف وجود داشته که آنها هم در حال رسیدگی است.
نحوه نظارت بر واردکنندگان تجهیزات پزشکی که ارز دولتی میگیرند
وی با بیان اینکه کل تجهیزات و ملزومات پزشکی که ارز رسمی دریافت میکنند شامل قیمتگذاری هستند و توزیع آنها تحت نظر یک سامانه توزیعی است که باید از ابتدای فرآیند تا زمان توزیع در بین مصرفکننده نهایی، در آن درج شود، ادامه داد: بر اساس این سامانه موجودی انبارهای شرکتها مشخص است، کالایی که توزیع شده مشخص است و میدانیم که این کالا با چه قیمتی توزیع شده است و این موارد مورد رسیدگی قرار میگیرد و با موارد تخلف هم با جدیت برخورد و به آنها رسیدگی میشود.
صفوی با بیان اینکه این سامانه در حال حاضر هم وجود دارد و فرآیندها را کنترل میکند، گفت: در ادامه کار سامانه باید دقیق و دقیقتر شده و بهتر عمل کند. همچنین در حال توسعه سامانه کُدینگ تجهیزات پزشکی هستیم تا بتوانیم واردات تجهیزات پزشکی را با جزییات بیشتری کنترل کنیم. در عین حال باید توجه کرد که عمده وارد کنندگان و تولیدکنندگانی که در زمینه تجهیزات پزشکی کار میکنند، سالها در این حوزه فعالیت کردهاند و عمدتا هم شرکتها و مجموعههای سالمی هستند، اما به هر صورت ممکن است تخلف در شبکه توزیع اتفاق افتد. بر همین اساس وظیفه ما این است که به دقت نظارت و رصد کنیم.
وضعیت ارز نیمایی در تجهیزات پزشکی
مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو در ادامه صحبتهایش درباره وضعیت تخصیص ارز نیمایی در حوزه تجهیزات پزشکی نیز گفت: باید توجه کرد که بخشی از تجهیزات و ملزومات پزشکی مشمول ارز نیمایی میشوند و واقعیت این است که تامین ارز نیمایی برای تولیدکنندگان و واردکنندگان سختتر از ارز رسمی است. به هر حال در حال پیگیری این موضوع از طریق بانک مرکزی هستیم که امیدواریم با ما همکاری کرده و تامین ارز نیمایی را برای واردکنندگان و تولیدکنندگانی که میخواهند از این نوع ارز استفاده کنند، تسهیل کنند.
نظر شما