سه‌شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۲
۰ نفر

جواد افتخاری - خراسان رضوی ـ خبرنگار:  چند سالی است که گردشگری در گناباد به دلیل قنات جهانی قصبه بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

آبشار کاخک در گناباد

علاوه بر گردشگران داخلی، مسافرانی از کشورهای ایتالیا، کانادا، آمریکا، انگلستان، سوئیس و چک هم به دیدن عمیق‌ترین و قدیمی‌ترین کاریز جهان و همچنین جاذبه‌های دیگر این شهر از جمله مزارع زعفران، آتشکده گناباد، آبشار کاخک، درب صوفه و غیره می‌آیند. اما آنچه در زمینه رونق گردشگری در این شهرستان مطرح است نیاز به تقویت زیرساخت‌ها و همچنین آموزش به مردم محلی برای پذیرایی از گردشگران است. دیگر آن‌که در این شهرستان برای جاذبه‌های گردشگری تابلو و نشانه و راهنما به قدر کافی وجود ندارد. برطرف کردن ضعف‌ها می‌تواند کمک بسیاری برای دیده شدن جاذبه‌های پر رمز و راز گناباد باشد.

  • ضعف در معرفی آثار تاریخی

از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی و گردشگری گناباد تاکنون ۱۴۷ اثر در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسیده که از این میان قنات قصبه به عنوان تنها اثر استان خراسان رضوی به ثبت جهانی رسیده است و جایگاه خاصی دارد. در این باره رئیس انجمن گردشگری خراسان رضوی با اشاره به این‌که گناباد یکی از بهترین مقاصد برای گردشگران است، می‌گوید: می‌طلبد مسئولان شهرستان برای حضور بهتر گردشگران تلاش بیشتری کنند. «صادق معصومیان» با بیان این‌که تابلو راهنمای گردشگران و معرفی جاذبه‌های گردشگری در این شهرستان بسیار کم است، بیان می‌کند: اگر گردشگری بخواهد در این شهر به دیدن یکی از آثار برود باید مدام سوال کند.

وی وجود تابلو معرفی جاذبه‌های گردشگری را احترام به آن اثر می‌داند و می‌افزاید: وجود تابلو راهنما برای گردشگران بسیار حائز اهمیت است. رئیس انجمن گردشگری خراسان رضوی با اشاره به این‌که آموزش مسئولان اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید جدی‌تر در دستور کار قرار گیرد، ادامه می‌دهد: به‌رغم این‌که برخی از مسئولان اقامتگاه‌های بوم‌گردی علم نحوه پذیرایی را دارند، اما نمی‌دانند چگونه خدمات‌دهی مطلوب را ارائه دهند یا چگونه با گردشگر برخورد کنند. از این رو لازم است در این خصوص دوره‌ها وکلاس‌های آموزشی برگزار شود.

معصومیان با اعلام این‌که اگر مسئولان اقامتگاه‌های گردشگری نتوانند به‌درستی خدمات مورد نیاز را به گردشگران خارجی ارائه دهند بدون شک بار دیگر به منطقه نخواهند آمد، می‌گوید: اگر گردشگر خارجی بخواهد به این شهر بیاید ولی به دلیل نبود امکانات مورد نیاز و خدمات‌دهی مطلوب با یاس و ناامیدی برگردد، شرمندگی آن برای مسئولان شهر گناباد خواهد بود. وی در ادامه قنات قصبه گناباد را منبع درآمد بسیار مناسبی برای این شهرستان می‌داند و می‌افزاید: اگر زیرساخت‌های لازم فراهم شود بدون شک شاهد حضور بیشتر گردشگران در منطقه خواهیم بود.  

  • گناباد پایگاه‌ مهم گردشگری در دنیا

یکی از فعالان گردشگری با بیان این‌که گناباد یکی از شهرهایی است که ارزش چندین بار دیدن را دارد و سبک و بافت قدیمی آن به انسان آرامش می‌دهد، اظهار می‌کند: در گناباد، پتانسیل و ظرفیت‌های بالقوه فراوانی از نظر گردشگری وجود دارد. «رضا اردانی» با اشاره به این‌که شهرستان گناباد از نظر طبیعت‌گردی، مذهبی و بافت تاریخی و فرهنگی ظرفیت‌های بسیار دارد، می‌گوید: گناباد با پتانسیل‌هایی که دارد می‌تواند یکی از پایگاه‌های مهم گردشگری در دنیا باشد. وی با اعلام این‌که گناباد بهترین شهر برای عکاسان و مشتاقان دیدن مکان‌های گردشگری و یا مذهبی است، می‌افزاید: مهربانی و خونگرم بودن مردم گناباد یکی از نقاط قوت برای جذب گردشگر محسوب می‌شود.

این فعال گردشگری با تاکید بر این‌که در این منطقه می‌توان جشنواره‌های مختلفی از جمله جمع‌آوری زعفران و یا قنات قصبه را برای جذب گردشگر برگزار کرد، ادامه می‌دهد: در این شهر به راهنمایان گردشگری بیشتری نیاز داریم. اردانی با اشاره به این‌که در کنار قنات قصبه گناباد جای تفرجگاه و بوم‌گردی خالی است، خاطرنشان می‌کند: همه مسئولان باید برای رونق گردشگری گناباد تلاش کنند. برای جلوگیری از تضاد فرهنگی باید قوانین بومی محلی به گردشگرانی که در این شهر حضور پیدا می‌کنند گوشزد شود و برای این کار به حضور راهنمایان بیشتر نیاز داریم. وی با تاکید بر این‌که باید تفاوت‌های شهرها با یکدیگر حفظ شود، چراکه اگر همه شهرها بخواهند همانند هم باشند دیگر گردشگران به شهرها نخواهند رفت، می‌گوید: گناباد باید برای همیشه همان‌گونه که هست باقی بماند.  

  • حضور فعالان گردشگری کشور برای معرفی گناباد

بی‌تردید تبیین گوشه‌هایی از قابلیت‌های گردشگری گناباد و رسیدن به این درک مشترک که صنعت گردشگری برای قرار گرفتن در چرخه توسعه پایدار باید به عنوان محور اصلی توسعه در نظر گرفته شود، می‌تواند جایگاه این شهرستان را در اقتصاد شهرستان ارتقا دهد و به جذب گردشگران داخلی و خارجی کمک شایانی کند. در این باره رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری گناباد به همشهری می‌گوید: با هدف معرفی هرچه بهتر اماکن گردشگری گناباد، همایش سراسری فعالان گردشگری ایران با حضور ۳۵ نفر از فعالان گردشگری شامل راهنمایان تورهای گردشگری از ۲۲ استان کشور در این شهرستان برگزار شد.  

«علیرضا شناسایی» هدف از این همایش را معرفی ظرفیت‌های گردشگری منطقه و شهرستان گناباد، شناساندن این ظرفیت‌ها به گردشگران داخلی و خارجی، فراهم آوردن بستر توسعه صنعت گردشگری و افزایش نقش‌آفرینی آن در توسعه و رونق اقتصادی اعلام می‌کند و می‌افزاید: طی روزهای برگزاری این همایش، فعالان گردشگری از قنات جهانی قصبه، مسجد جامع، موزه مردم‌شناسی، کال شور، روستاهای هدف گردشگری ریاب و قوژد و دیگر جاذبه‌های تاریخی در شهرهای بیدخت و کاخک این شهرستان بازدید کردند. شناسایی از وجود ۴ هتل و ۹ اقامتگاه بوم‌گردی در این شهرستان خبر می‌دهد و می‌گوید: بیشتر گردشگران خارجی که به گناباد می‌آیند از کشورهای اروپایی به خصوص ایتالیا، کانادا، آمریکا، انگلستان، سوئیس و چک هستند.  

وی با بیان این‌که بیشتر بازدید این گردشگران از قنات قصبه، روستاهای هدف گردشگری و اقامتگاه‌های بوم‌گردی بوده است، تهیه زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری را نیازمند همکاری همه مسئولان می‌داند و می‌افزاید: باید شهرداری، شوراها، جهاد کشاورزی و دیگر نهادها و سازمان‌ها برای فراهم آوردن زیرساخت‌های گردشگری تلاش کنند. این مقام مسئول با اشاره به این‌که تاکنون زیرساخت‌های لازم در قنات قصبه فراهم نشده است، بر تهیه و تدوین طرح گردشگری قنات قصبه تاکید می‌کند و ادامه می‌دهد: وجود سرویس‌های بهداشتی مناسب و مجتمع توریستی گردشگری در محل قنات قصبه ضروری است. شناسایی با اعلام این‌که به دلیل نبود طرح مدون گردشگری شاهد برخی مشکلات در قنات قصبه گناباد هستیم، ابراز می‌کند: برای تهیه زیرساخت‌های مورد نیاز در محل قنات قصبه که اثری جهانی است به کمک همه مسئولان نیاز داریم.  

  • کمبود اعتبار برای مرمت

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری گناباد کمبود اعتبار برای مرمت آثار تاریخی را یکی از مهم‌ترین مشکلات پیش رو می‌داند و می‌گوید: اکنون ۴۰ اثر تاریخی این شهرستان با توجه به شرایط خود به مرمت اضطراری نیاز دارند و توجه بیشتر مسئولان ذی‌ربط به این امر ضروری است. شناسایی با بیان این‌که با اعتبارات قطره‌چکانی ۱۴۷ اثر تاریخی گناباد را نمی‌توان مرمت کرد، می‌افزاید: با این‌که تلاش شده است به صورت مشارکتی این آثار مرمت شوند ولی به توجه بیشتری نیاز داریم. وی یادآور می‌شود: ماهانه حدود ۱۶۰۰ نفر گردشگر داخلی و خارجی از آثار تاریخی، جاذبه‌های دیدنی و روستاهای هدف گردشگری شهرستان گناباد بازدید می‌کنند.

کد خبر 449024

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha