همشهری آنلاین: رئیس اتحادیه فناوران رایانه مدعی شد: هزینه پرداختی بابت رشوه به حدی افزایش پیدا کرده است که اگر بخواهیم کالا را به صورت قاچاق وارد کنیم ارزان‌تر تمام می‌شود!

رشوه

سید مهدی میرمهدی کمیجانی رئیس اتحادیه فناوران رایانه در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص آخرین وضعیت اتحادیه و فروش تجهیزات کامپیوتر گفت: می‌توانم این را به جرأت بگویم که رکود در صنف ما زودتر از سایر اصناف آغاز شد. زمانی که کالای IT از سبد خانواده ایرانی خارج شد عملاً ما دوباره وارد بحران رکودی شدیم.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت دلار و کاهش قدرت خرید مردم، تجهیزات کامپیوتری و لوازم جانبی آن تبدیل به یک کالای لوکس شدند. وقتی قیمت یک لپ‌تاپ ۳ میلیونی تبدیل به ۱۳ میلیون تومان شد، کارمندی که برنامه‌ریزی می‌کرد برای فرزندش لپ‌تاپ خریداری کند اکنون با پس انداز یک سال خود نیز نمی‌تواند این کالا را خریداری کند. پس طبیعی است با این وضعیت ما وارد یک رکود طولانی مدت شویم.

کمیجانی ادامه داد: البته بحث شرکت‌های دولتی جدا است زیرا آنها از بیت‌المال بودجه می‌گیرند و هر طور باشد هزینه می‌کنند. اما عملا ما دیگر مشتریان بخش خصوصی و مردم عادی خود را از دست داده‌ایم و فقط بخش دولتی باقی مانده که آنها هم هرچند وقت یکبار خریداری می‌کنند.

وی با اشاره به میزان کاهش فروش نسبت به سال قبل گفت: اگر بخواهیم با وضعیت قبل از افزایش قیمت دلار محاسبه کنیم ما بیش از ۸۰ درصد کاهش فروش داشتیم اما پس از افزایش قیمت دلار می‌توانم این را با صراحت بیان کنم که تا سه ماه من و همکارانم اصلاً فروشی نداشتیم، زیرا کسی که جنس داشت نمی‌دانست آن را با چه قیمتی به مشتری عرضه کند، در واقع همه سردرگم بودند و پس از چند ماه وضعیت بهتر شد، بازار تکان خورد.

کمیجانی ادامه داد: همین اتفاقات باعث شد که ما بیشترین ریزش را در بین اعضا در طول حیات این اتحادیه داشته باشیم به طوریکه بسیاری از همکاران ما مغازه و فروشگاه‌های خود را تعطیل کردند و سرمایه خود را به کار دیگری انتقال دادند. شرکتی که ۵۰ کارمند در ایران داشت و تا همین سه ماه پیش هم فعالیت می‌کرد در حال حاضر همه فعالیت خود را تعطیل کرده و مالک آن به کانادا مهاجرت کرده است. بیشتر مهاجرت و فعالیت موازی در صنف ما به ترکیه است، یعنی همان فعالیتی که در ایران داشتند اکنون در ترکیه انجام می‌دهند و فقط سرمایه خود را به آنجا بردند.

وی  با اشاره به دلایل مهاجرت به ترکیه گفت: با توجه به اینکه با سرمایه گذاری و خرید ملک می‌توان اقامت ترکیه را گرفت این کشور بهترین گزینه برای همکاران ما جهت مهاجرت بوده است.

 میرمهدی متذکر شد: بیشترین ضربه را در این صنف تولیدکنندگان متحمل شدند، آنهایی که به صورت سی کی دی قطعه می‌آوردند و در ایران مونتاژ می‌کردند.

وی با اشاره به درگیری‌های اصناف با تامین اجتماعی و سازمان مالیاتی گفت: با تمام این مشکلات، سازمان تامین اجتماعی و بحث مالیات بر ارزش افزوده برای خود داستانی دارد. الان استراتژی جدید اخذ مالیات اینگونه است که دیگر برای همه برگه مالیاتی در یک ماه صادر نمی‌کنند مثلاً در هر پاساژ تنها برای دو نفر برگه مالیات و صورت وضعیت صادر می‌شود تا با یکدیگر مقایسه نکنند که این نیز یک نوع راه دور زدن است. اما سوال این است که چرا کسی که سال گذشته ۱۰۰ میلیون تومان مالیات پرداخت کرده، برای این دوره ۱۵۰ میلیون مالیات برایش تعیین شده است؟ آن هم در شرایطی که همه اذعان دارند ما با رکود مواجه هستیم.

وی ادامه داد: همین تصمیم‌گیری‌ها و رفتارها است که باعث می‌شود تا فعال این صنف اینگونه برداشت کند که  اگر دو سال دیگر ادامه دهد باید سرمایه و زندگی خود را به اداره مالیات بدهد، پس بهتر است زودتر کار خود را تعطیل کند.

کمیجانی با اشاره به مکاتبات و جلسات خود با مقامات مختلف گفت: دیگر کار به جایی رسیده است که به همکاران التماس می‌کنیم که فعالیت خود را تعطیل نکنند به آنها قول می‌دهیم که امروز و فردا و در جلسه با معاون وزیر یا فلان مدیر کل مشکلات را مطرح و وضعیت بهتر می‌شود اما نهایت امر مشاهده می‌شود که شرایط تغییر نمی‌کند.

وی افزود: هفته پیش یکی از مدیران بازنشسته سازمان دارایی را جهت مشاوره به اتحادیه آوردیم، ایشان دو ماه است بازنشسته شده‌اند که ناگهان تمام مواضعش به نفع ما تغییر کرد. به ایشان گفتیم شما چرا اکنون اذعان دارید حق با ماست و آن موقع حرف ما را قبول نمی‌کردید و پاسخ دادند که به ما فشار می‌آوردند تا مالیات به هر قیمتی اخذ شود و کاری به استدلال‌ها نداشته باشیم.

کمیجانی با بیان اینکه هیچ تاجر و بازرگانی مخالف پرداخت مالیات نیست، افزود: ما همه به این بلوغ رسیده‌ایم که با پرداخت مالیات می‌توانیم زندگی اجتماعی بهتری داشته باشیم. اما بحث این است که باید فروش داشته باشیم تا مالیات نیز پرداخت کنیم، نباید هر سال مالیات افزایش پیدا کند آن هم بدون در نظر گرفتن تغییر در میزان فروش، از سوی دیگر با توجه به اختیاراتی که قانون به اداره دارایی داده است مبنی بر اینکه شخصی که از پرداخت مالیات خود اجتناب کند را می‌تواند بلافاصله ممنوع‌الخروج کند و تلفن، حساب‌های بانکی و حتی مغازه‌ را مصادره کند. با این شرایط تعداد زیادی از اعضای ما منتظر هستند تا تسویه حساب مالیاتی خود را بگیرند و فعالیت خود را تعطیل کنند.

 وی با انتقاد از روند تخصیص ارز و واردات کالا گفت: تجهیزات کامپیوتری در کشور ما تولید نمی‌شود و بخش عمده‌ای از آن وارداتی است و متاسفانه اگر چیزی به عنوان زیرمیزی ندهیم هیچ کاری صورت نمی‌گیرد این را من با صراحت بیان می‌کنم. هزینه پرداختی بابت رشوه به حدی افزایش پیدا کرده است که اگر بخواهیم کالا را به صورت قاچاق وارد کنیم ارزان‌تر تمام می‌شود.

 کمیجانی مدعی شد: قاچاقچی اطمینان می‌دهد که کالا را در دبی گرفته و در تهران درب منزل تحویل دهد. وقتی ۷ هزار دستگاه ماینر که هر کدام ۱۸ میلیون تومان ارزش دارد در تهران تخلیه می‌شود یعنی تونل قاچاق داریم وقتی یک کارمند ساده چند خودرو و خانه چند صد میلیونی دارد یا حساب بانکی اعضای خانوده‌اش میلیاردی است در حالی که وزیر این مملکت که کارمند دولت است بنا به گفته خودش حداکثر ۱۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد، مشخص است این پول‌ها از کجا آورده است.

وی در پایان گفت: آمریکا نتوانست ما را تحریم کند اما ما خودمان، خودمان را تحریم کردیم، خود تحریمی دارد پدر کشور را در می‌آورد، ترامپ باید تحریم را از برخی مدیران رده بالای ما یاد بگیرد که چگونه تحریم کند تا تولیدکننده و کاسب نتوانند کمر راست کند.

کد خبر 451614

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha