به گزارش ایسنا در روزهای اخیر انتشار خبرکشف ۷ تخته پوست و ۴ جمجمه ببرو دو تخته پوست یوزپلنگ در باغ وحش مشهد از سوی دادستانی خراسان رضوی، انتقاداتی را از سازمان حفاظت محیط زیست و بهویژه اداره کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی به همراه داشت. این اولین بار نیست که باغ وحش وکیلآباد مشهد توجه رسانهها را به خود جلب میکند. پیش از این بحثهای متعددی در مورد فعالیت این مجموعه بزرگ و قدیمی بدون مجوز مطرح بوده است.
- باغوحش مشهد مجوز ندارد
علی تیموری -مدیر کل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست، در مصاحبهای، در مورد آخرین وضعیت مجوز باغ وحش مشهد با بیان اینکه این باغ وحش با وجود قدمت ۶۰ ساله، هنوز مجوز سازمان حفاظت محیط زیست را ندارد، تصریح کرد: «این باغ وحش طی این سالها هیچ مجوزی از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت نکرده و سالها به همین شکل فعالیت کرده است البته باغ وحش مشهد تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست است اما مجوزه بهرهبرداری از سازمان ندارد.»
وی تاکید کرد: «سازمان حفاظت محیط زیست در این مدت کارهای فنی خود را در ارتباط با باغ وحش مشهد انجام داده و مالک باغ وحش متعهد شده است که جایگاه گونهها را اصلاح کند. طی دو سال اخیر هم این باغ وحش به دستورالعملهای سازمان حفاظت محیط زیست نزدیک شده است.»
- بزرگترین مشکل باغوحش موقعیت مکانی آن است
تیموری اظهار کرد:«بزرگترین مشکل باغ وحش مشهد، استقرار آن است. به این معنا که موقعیت مکانی باغ وحش، شرایط استقرار را ندارد. به همین علت دو سال پیش سازمان حفاظت محیط زیست اصرار به تعطیلی این مرکز داشت اما مسئولان استانداری خراسان رضوی به دلیل قدمت باغ وحش سعی در حفظ آن داشتند. برای همین هم کمیسیون ماده ۸ استانداری تشکیل جلسه داد و تایید کرد که با توجه به قدمت باغ وحش مشهد، فعلا همانجا مستقر باشد تا مالک بتواند گونهها را به بیرون از شهر منتقل کند.»
- باغوحش مشهد ظرفیت کافی ندارد
تیموری با اشاره به اینکه دیگر مشکل باغ وحش مشهد، نبود ظرفیت کافی برای گونههای موجود است، گفت: به همین علت از دو سال پیش مالک باغ وحش تعهد داده است که گونههای موجود را ساماندهی و و مازاد را به سایر باغ وحشها واگذار کند همچنین سازمان حفاظت محیط زیست از سال پیش از تحویل دادن گونه جدید به این باغ وحش بهطور کامل خودداری کرده است. در حال حاضر هم ۱۵ قلاده ببر دارد که باید نسبت به واگذاری تعدادی از آنها به سایر باغهای وحش اقدام کند.
-
احضار چند مسئول در پی تلف شدن هفت قلاده تولهببر در باغ وحش م
-
هفت توله ببر باغوحش مشهد در کمتر از ۳ ماه تلف شدهاند
باغ وحش مشهد در سال ۱۳۳۹ در محدوده خواجه ربیع تاسیس و با ایجاد شرکت باغ وحش وکیل آباد در سال ۱۳۵۶ در ورودی پارک جنگلی وکیل آباد مستقر شد. این مکان بزرگترین باغ وحش ایران است و بیشترین حیوانات و گونه های جانوری را دارد که از آن جمله می توان به شیر، ببر، خرس، خوک، گراز، گربه وحشی، انواع پرندگان، چهار نوع گوزن، شامپانزه و جانوران دیگر اشاره کرد.
نظر شما