مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: مغز انسان از قبل از تولد تا ۴ سالگی به‌صورت انفجاری رشد می‌کند. در حقیقت، مغز کودکان قبل از رفتن به مهدکودک ۹۰ درصد فرآیند رشدش را طی می‌کند. این دوره از رشد مغز، یک فرصت ایده‌آل را برای یادگیری فراهم می‌کند.

5 راه موثر براي افزايش ضريب هوشي كودكان


به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان، هوش یک فرایند پویا است و مغز کودکان با تجربه رشد می‌کند؛ کارهایی که والدین به‌طور طبیعی انجام می‌دهند از جمله ارتباط چشمی، صحبت کردن، پاسخگویی به نیازهای کودک و... اولین تجربه یادگیری اساسی برای کودکان است. روابط نزدیک و محبت برای رشد فکری فرزند شما مهم است و کودکانی که احساس امنیت می‌کنند، مشتاق اکتشافات هستند اما این موارد تنها جوابگوی رشد طبیعی حافظه کودکان است و برای افزایش ضریب هوشی کودکان راه‌های اساسی دیگری وجود دارد:

  • ۱- یادگیری یک ساز موسیقی

از نظر علمی ثابت ‌شده است که یادگیری و نواختن ساز موسیقی ضریب هوشی کودک را به‌طور مستقیم بالا می‌برد زیرا موسیقی سه بخش مهم از وجود کودک یعنی عقل، احساس و جسم را به تکاپو می‌اندازد. مهارت موسیقی نیاز به تمرین و استمرار دارد لذا وقتی کودک به یادگیری یک ابزار موسیقی می‌پردازد درگیر چالشی می‌شود که مدام در زندگی ادامه خواهد داشت. موسیقی قدرت حل مسئله کودکان را بالا می‌برد چون او در خلال نواختن و یادگیری موسیقی قوه تفکر خود را به کار می‌اندازد.

  • ۲-شرکت در کلاس‌های ورزش

فعالیت بدنی و جنب‌وجوش، رشد مغز و عملکرد شناختی کودک را تقویت می‌کند. در واقع هرگونه فعالیت بدنی، ترشح اندورفین در مغز را افزایش داده و اندورفین‌ها باعث تقویت عملکرد و خروجی مغز می‌شوند.

  • ۳- انجام بازی‌های فکری

بازی کار کودک است. کودکان با بازی، مهارت‌های اجتماعی - شناختی و کاوش در دنیای خود را یاد می‌گیرند. در بازی، کودکان از لحاظ جسمی، کلامی یا ذهنی با محیط خود و سایر افراد درگیر می‌شوند.

بازی و اسباب‌بازی‌هایی وجود دارند که باعث تقویت هوش کودکان می‌شوند، به چند نمونه از آنها اشاره می‌کنیم:

-معماها، بلوک‌ها و بازی‌های فکری قدرت یادگیری کودکان را بالا می‌برد. محققان ادعا می‌کنند که بلوک سازی، مهارت‌های مکانی، ریاضی و حل مسئله را بهبود می‌بخشد چراکه در این بازی کودکان مدام در حال فکر کردن و تصمیم‌گیری برای چینش بلوک‌ها هستند.

- بازی جنگا نه ‌تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان هم سرگرم‌کننده و مفید است. این بازی که با ۵۴ بلوک چوبی انجام می‌شود، به تمرین بدنی و توجه بالایی نیاز دارد و به همین منظور عملکرد مغز کودکان را بهبود می‌بخشد.

- اگرچه افراط در بازی‌های رایانه‌ای می‌توانند تأثیرات مخربی بر روی مغر بگذارد اما استفاده کنترل‌شده از این بازی‌ها می‌تواند باعث تقویت مغز کودکان شود. در بازی‌های یارانه‌ای هماهنگی اعضای بدن کودک مانند چشم و دست افزایش پیدا می‌کند و کودک بهتر می‌تواند حرکات را کنترل کند. همچنین بازی‌های کامپیوتری به کودکان کمک می‌کند تا قدرت استدلال و حل مسئله‌شان افزایش یابد.

- بازی‌های ریاضی از جمله بازی‌های تقویت‌کننده مغز هستند. مثال: من ۵ تا تیله‌ بازی دارم. اگر ۲ تا از این‌ها را به شما بدهم، چند تیله دارم؟ یا بیست آب‌نبات از فروشگاه خریدم و ۳ تا از آنها را خوردم. چند آب‌نبات مانده است؟ بهتر است از فرزندتان بخواهید که از نظر رشد ذهنی از انگشتان دست خود استفاده نکند.

  • ۴- تنفس عمیق از راه بینی

محققان دانشگاه نورث وسترن می‌گویند تنفس عمیق از راه بینی مغز را تقویت می‌کند. بنابراین هر روز صبح زود یا قبل از رفتن به خواب ۱۰-۱۵ دقیقه، این کار را با کودکتان تمرین کنید و شاهد تفاوت عملکرد ذهنی کودک خود باشید.

  • ۵- به چالش کشیدن ذهن

حافظه فرزندتان را به چالش بکشید. مثلاً پس از خواندن کتاب، از کودکتان بخواهید که داستان را به زبان خودش بازگو کند یا با استفاده از حلقه‌های میوه یا مهره‌های رنگی، الگوهایی ایجاد کنید، سپس آنها را به هم بریزید و ببینید که آیا کودکتان می‌تواند آنها را از نو بسازد. این فعالیت‌ها باعث قوی‌تر شدن حافظه کلامی و بصری فرزند شما می‌شوند.

کد خبر 452975

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha