همشهری آنلاین: خبرسازی‌هایی در رسانه‌های غربی و از سوی شخص رییس جمهور آمریکا درباره ماهواره ناهید ۱ منتشر شده است اما امروز وزیر ارتباطات ایران پاسخ محکمی به این فضاسازی‌ها داده است. در ادامه ۱۰ نکته درباره این ماهواره را بخوانید.

۱۰ نکته درباره ماهواره «ناهید ۱»، فضاسازی ترامپ و پاسخ ایران

۱. ماهواره ناهید ۱ در واقع یک ماهواره مخابراتی است. این ماهواره برای اولین بار در کشور، در پژوهشکده سامانه­‌های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران به کارفرمایی سازمان فضایی ایران طراحی و ساخته شده است.ماموریت‌های ماهواره مخابراتی ناهید۱ در راستای دستیابی به فناوری طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی زمین آهنگ، مطرح و در یک ماهواره پیاده‌سازی شده است.

۲. ماهواره زمین‌آهنگ ماهواره‌ای است که در مدار زمین‌آهنگ قرار دارد و دوره مداری آن با دوره گردش زمین یکسان است. این‌گونه ماهواره‌ها پس از هر زمان نجومی (در حدود ۲۳ ساعت و ۵۶ دقیقه و ۴ ثانیه) به موقعیت خود در آسمان باز می‌گردد. مزیت ماهواره‌های زمین‌آهنگ این است که نسبت به یک نقطه خاص بر روی زمین و نیز نسبت به ایستگاه‌های زمینی همیشه در یک محدوده از آسمان باقی می‌مانند. ویژگی مشخص ماهواره‌های زمین‌آهنگ این است که همیشه در یک نقطه خاص در آسمان باقی می‌مانند، بدین معنی که گیرنده‌های زمینی این ماهواره‌ها نیاز به جابه‌جایی نداشته و می‌توانند در یک جهت ثابت باشند. ماهواره‌های زمین‌آهنگ اغلب برای اهداف مخابراتی به‌کار می‌روند.

۳. روز جمعه ۸ شهریور رسانه‌های غربی یک فضاسازی رسانه‌ای در مورد ماهواره ناهید ۱ مبنی بر اینکه موشک پرتاب کننده آن منفجر شده راه انداختند. تاجایی که دونالد ترامپ رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، در توییتی از شکست این پروژه خبرداد.

۴. اما وزیر ارتباطات برای پایان دادن به اخبار نادرستی که درباره در مدار قرار نگرفتن ناهید۱ از سوی برخی رسانه‌ها مطرح شده بود، از خبرنگاران و عکاسان دعوت کرد صبح روز شنبه در پژوهشگاه فضایی، از ماهواره ناهید بازدید کنند، آذری جهرمی با این ماهواره بومی عکس سلفی گرفت و به رئیس جمهوری آمریکا صبح بخیر گفت. محمدجواد آذری جهرمی نوشت: «رسیدم چابکسر. گوشی رو چک کردم و دیدم خیلی‌ها جویای احوال ماهواره ما شدند. ظاهرا اخباری منتشر شده که سومین تلاش برای استقرار ماهواره در مدار نا موفق بوده. راستش ناهید۱ حالش خوبه. الان هم در آزمایشگاه مستقره. خبرنگاران هم میتونن بیان بازدیدش.»

۵. اما یکی از نکاتی که درباره پرتاب این ماهواره از سوی رسانه‌های غربی و شخص دونالد ترامپ مطرح شده بود، سیکل پرتاب ناموفق این ماهواره بود. در این زمینه آذری جهرمی وزیر ارتباطات می‌گوید: ماهواره برای پرتاب باید از سه هفته قبل تحویل وزارت دفاع شود تا سیکل‌های مورد نظر را طی کند. قطعا این مساله‌ای که ادعا می شود در رابطه با پرتاب ماهواره ناهید نبوده و پرتابگر نیز از سه هفته قبل سوخت‌گیری نمی‌شود.  چیزی که امروز می‌شد آن را دید، این است که ماهواره ناهید این‌جاست، هنوز تحویل نشده و مراحل انتهایی تحویل آن در حال انجام است. دونالد ترامپ گفته بود ما دخل و تصرفی در انفجاری که ادعا کرده بودند در پایگاه فضایی سمنان رخ داده، نداشتیم اما علاقه‌مند هستم به عنوان یک ایرانی اگر در انفجار ادعایی که تصاویر آن را منتشر کرده‌اید، دست نداشتید اما مطمئن باشید به دلیل تجاوزی که به آب‌های ما داشتید نیروهای مسلح ما پهپاد شما را سرنگون کردند. این قطعی است.

۶. یکی دیگر از نکات مطرح شده، تصویری است که ترامپ از ادعای دروغین خود منتشر کرده است. در این زمینه آذری جهرمی می‌گوید: اگر تصاویری با این کیفیت دارید علاقه‌مند هستیم، تصاویر لحظه اصابت پهپاد خودتان را منتشر کنید تا کروکی دقیق محل سقوط آن استخراج شود، این کار قدم مثبتی برای روشن کردن افکار عمومی است.

۷. آنطور که مسئولان می‌گویند، اهداف اصلی این ماهواره، مخابراتی است و با قرارگیری روی باند یو اچ اف و کی یو با ایستگاه های زمینی تبادل اطلاعات انجام می‌دهد. البته دوربین سنجشی هم روی آن مستقر است و به مدت دو ماه و نیم می‌تواند در مدار ۲۵۰ کیلومتری زمین قرار بگیرد.

۸. مأموریت‌های پروژه ناهید شامل موارد زیر است: ۱. باز کردن صفحات خورشیدی در مدار ۲. ارتباط در باند مخابراتی Ku در مدار ۳.تصویربرداری و تخمین نرخ باز شدن صفحات خورشیدی ۴. کنترل وضعیت سه محوره

۹. ناهید ماهواره‌ای مکعب مستطیلی است که علاوه بر صفحات خورشیدی نصب شده بر روی بدنه آن، از دو صفحه خورشیدی بازشونده بهره می‌برد. این ماهواره دارای ۵۰ کیلوگرم وزن و طول و عرض و ارتفاع ۵۰ در ۵۰ در ۶۰ سانتی متر و نوع مدار آن بیضوی ۲۵۰ در ۳۷۵ کیلومتر با طول عمر ۴۰ روز است.

۱۰. سازه ماهواره ناهید ۱ از جنس آلومینیم سری ۷۰۰۰ بوده که فضای مناسب برای اجزای زیرسیستم‌های مختلف را فراهم می‌کند و از قطعات ماهواره در مقابل بارهای پرتابگر پشتیبانی سازه‌ای به عمل می‌آورد.

منبع: ایرنا

کد خبر 453342

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha