یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۰
۰ نفر

امید تنزیلی-  نقده - خبرنگار: «ناصر احدی»، کوهنورد محمدیاری، به عنوان تنها نماینده جمهوری اسلامی ایران با حضور در تور بین‌المللی کوهنوردی، به کوه لنین صعود کرد. قله ابن‌سینا یا لنین با ۷۱۳۴ متر ارتفاع در مرز کشورهای تاجیکستان و قرقیزستان قرار دارد و دومین قله مرتفع در این کشورها به شمار می‌رود.

 ارتفاعات لنین زیر پای ورزشکار نقده‌ای 

مسیر برفی و سنگ و یخی این قله نخستین بار از سوی کارل وین، اوژت آلوین و اروین اشنایدر در سال ۱۹۲۸ فتح شد. این قله در سال ۱۸۷۱ کشف شد و ابتدا به نام کنستانتین فن کافمن فاتح ترکستانی آن به نام قله کافمن معروف شد، اما از سال ۱۹۲۸ مقامات شوروی آن را لنین نامگذاری کردند و تاجیکستان در سال ۲۰۰۶ نام آن را قله ابوعلی ابن‌ سینا گذاشت. احدی به همراه یک تیم بین‌المللی متشکل از کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، قرقیزستان و ترکیه صعود به این کوه را از ۱۲ مرداد آغاز کرد و در ۳۰ مرداد به پایان رساند. به فاتحین این قله در آسیا مدال طلا و حکم قهرمانی از سوی شورای بین‌المللی کوهنوردی آسیا اهدا می‌شود. به همین بهانه به سراغ این ورزشکار قهرمان و البته ۲ مسئول ورزش نقده رفتیم. گفت‌وگوی کوتاه همشهری را با آنها در ادامه بخوانید.  

  • حمایت اداره ورزش از کوهنورد نقده‌ای 

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان نقده می‌گوید: صعود ناصر احدی یک افتخار بزرگ برای جامعه کوهنوردی نقده است و اداره ورزش و جوانان این شهرستان نیز از این قهرمان نامی کشورمان حمایت می‌کند و نام وی را در لیست قهرمانان شهرستان نقده قرار می‌دهد.   «نوروز علی‌مردان» ادامه می‌دهد: اداره ورزش و جوانان شهرستان نقده پس از مذاکراتی که با شورای شهر و شهرداری نقده انجام داده است، به این کوهنورد قهرمان نیز مانند سایر ورزشکاران امتیاز تاکسی اهدا خواهد کرد.

  • ورزشکاران حمایت نمی‌شوند 

رئیس کانون کوهنوردان اوراز و رئیس هیات کوهنوردی و صخره‌نوردی شهرستان نقده هم بیان می‌کند: به دلیل نبود بودجه از این ورزشکار حمایت نشد و او با هزینه شخصی که مبلغی بالغ بر ۳۰ میلیون تومان بود راهی این تور بین‌المللی شد.   «علی قربانی» ادامه می‌دهد: با توجه به مکاتباتی که رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان نقده انجام داده، قرار شده است کمک‌هایی به این قهرمان نامی نقده انجام شود.  

قربانی از نبود امکانات در شهرستان نقده گله می‌کند و می‌گوید: هیات کوهنوردی این شهرستان هیچ امکاناتی ندارد تا از ورزشکاران حمایت کند و آنها باید هزینه‌های صعود به قله‌های جهان را به صورت شخصی بپردازند. هیات کوهنوردی شهرستان نقده حتی توانایی خرید کفش برای کوهنوردان را نیزندارد. این هیات فقط یک تابلوی خشک و خالی است که بر یکی از ساختمان‌های اداره ورزش و جوانان شهرستان نقده نصب شده است.  

  • هدیه مسئولان را برای سفر بعدی خرج می‌کنم 

احدی خود را متولد سال ۱۳۶۳ در شهرستان محمدیار معرفی می‌کند و می‌گوید: نزدیک به ۱۰ سال است که به طور حرفه‌ای در رشته کوهنوردی فعالیت دارم. تمامی کوه‌های مشهور ایران از جمله دماوند، سهند و سبلان را فتح کرده‌ام. زمستان سال گذشته نیز موفق به صعود به کوه آرارات در ترکیه شدم که شرایط کوهنوردی در آن در این فصل بسیار دشوار است. همچنین فتح قله‌های کازبک گرجستان و کوه لنین را نیز در کارنامه خود ثبت کرده‌ام.

این کوهنورد درباره فتح کوه لنین بیان می‌کند:‌ کوه لنین دومین کوه مرتفع کشور قرقیزستان و صعود به آن بسیار دشوار است. ما در قالب یک تیم ۱۸ نفره در ۳ کمپ و یک بیس‌کمپ راهی این کوه شدیم که کمپ اول در ارتفاع ۲ هزار متری، کمپ دوم در ارتفاع ۴ هزار متری و کمپ سوم نیز در ارتفاع ۶ هزار متری قرار داشت. شرایط آب و هوایی در کمپ‌های یک و ۲ خوب بود، اما شرایط بسیار بد جوی موجود در کمپ سوم باعث شد صعود یک هفته به تاخیر بیفتد. ۳۰ مرداد گذشته آخرین روز صعودمان بود و اگر نمی‌توانستیم این صعود را انجام دهیم باید برمی‌گشتیم که توانستیم در ۱۸ روز قله برفی و سنگ و یخی کوه لنین را فتح کنیم. قله لنین چون در ارتفاع بالای ۶ هزار متری قرار دارد، برای فتح آن نیازمند اکسیژن بودیم، ولی ما توانستیم بدون گاز اکسیژن این صعود را انجام دهیم.

این ورزشکار نقده‌ای درباره حسی که از فتح این قله دارد، می‌گوید: این حس را فقط باید تجربه کرد، آن لحظه خیلی خوشحال بودم که توانستم پرچم جمهوری اسلامی ایران را بر قله لنین به اهتزاز درآورم. مایه غرور هر ورزشکاری است که بتواند برای کشورش افتخارآفرینی کند. برگشت بنده بسیار پرماجرا بود به طوری که بازگشتم از کوه لنین به ایران از صعود هم سخت‌تر بود.

از قرقیزستان به ایران پرواز مستقیم وجود ندارد و مجبور شدم به کشور آلبانی بروم تا از آنجا به ایران برگردم اما به دلیل سفر رئیس‌جمهوری ۲ کشور پروازم کنسل شد و بنده مجبور شدم به دبی بروم و از آنجا به ایران برگردم. در آنجا نیز تنها یک پرواز وجود داشت و اولین پرواز به مقصد شیراز بود. با تلاش زیاد توانستم بلیت پرواز به ارومیه را پیدا کنم، اما از آن پرواز نیز جا ماندم چون کوله‌پشتی‌ام که حاوی تمام لوازم کوهنوردی‌ام بود، گم شد و مجبور شدم در فرودگاه دنبال کوله‌پشتی خود بگردم. آن را پیدا نکردم و مجبور شدم با ماشین سواری دربست خودم را به تبریز برسانم. همنوردها و رئیس کانون کوهنوردان اوراز برای استقبال آمده بودند و بنده را تا نقده همراهی کردند.

احدی درباره برنامه آینده‌اش هم بیان می‌کند: مسئولان ورزش استان قول اهدای یک مجوز تاکسی را به من داده‌اند. اگر این مجوز صادر شود، با فروش آن یک برنامه صعود به قله خان‌تانگری گرجستان را که ۷۰۱۰ متر ارتفاع دارد به همراه گروه کوهنوردی اوراز خواهیم داشت. در آینده نه‌چندان دور به قله خاشل نیز خواهم رفت تا این کوه فنی را که ۸۱۰۰ متر ارتفاع دارد و مرحوم «محمد اوراز» در آن دار فانی را وداع گفت، فتح و این صعود را تقدیم روح وی کنم.

کد خبر 453413

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آذربایجان غربی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha