آوین آزادی-روزنامه‌نگار: بهترین روایت از رمزارزها، احتمالا ماجرای همان پسربچه‌ای است که برای از بین بردن ۲۰دلار، کتک خورده باشد.

بيت كوين

نوجوانی که تصمیم گرفته بود پول تو جیبی خود را تبدیل به بیت‌کوین‌ِ‌ناشناخته آن‌سال‌ها کند و بابت این تصمیم خودسرانه، بسیار شماتت شده بود، امروز میلیونر بزرگی است که داستانش سر زبان‌ها افتاده. هر بیت‌کوین، در کمتر از ۱۰سال بعد از فراز و فرودهای پی‌درپی، از ارز مجازی رایگان به نرخ چند ده هزار دلاری رسیده، خودپردازهای خاص خودش را دارد و در کشورهای بزرگی مثل آمریکا، جایگاهش را پیدا کرده است. بیت‌کوین، مشهورترین رمزارز این سال‌ها، امروز در کجای اقتصاد جهان ایستاده است؟  

  • ۷۰۰ ارز دیجیتال مختلف

امروزه بیش از ۷۰۰ ارز دیجیتال مختلف وجود دارد اما بیت‌کوین هنوز هم در این صنعت به‌عنوان رهبر باقی مانده است.

  • ۴۰ %رشد دومین ارز معتبر جهان

اتر، یوم کلاسیک، دومین ارز مجازی ارزشمند در جهان ‌ماه گذشته با بیش از ۴۰ درصد افزایش قیمت مواجه شد.

  • ۲۵۶ میلیارد یورو ارزش ارزهای دیجیتال

میزان ارزش کل ارزهای مجازی از ۵/۵میلیارد یورو در سال۲۰۱۶ در اواسط سال ۲۰۱۸به ۲۵۶میلیارد یورو رسیده است.

  • ۶۵۴  %رشد کاربران در ۳ سال
  • ۶۱ %بازدهی در ایران

در حالی ‌که بازدهی دلار در یک سال گذشته در ایران، ۱۱درصد بود این رقم برای برخی از ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین تا ۶۱ درصد هم رسید.

  • ۶۰۰۰ دلار سقوط از سال ۲۰۱۷

از دسامبر۲۰۱۷، بیت‌کوین که در عرش بود به‌دلیل افزایش کارمزدها و کندی شدید شبکه آرام‌آرام در شیب نزولی افتاد و از حدود ۲۰هزار دلار طی مدت ۴‌ماه تا حدود ۶هزار دلار سقوط کرد.

  • ۱۱ % کاهش قیمتو بعدیک درصد رشد

پس از سخنان وزیر خزانه‌داری آمریکا، ارزش بیت‌کوین ابتدا ۱۱/۱درصد کاهش یافت و سپس با حمایت برخی معامله‌گران، قیمت بیت‌کوین حدود یک درصد تقویت شد.

  • ۱۰ میلیارد یورو حدود ۵۰ برابر نفت ایران

حجم تراکنش‌های ده ارز مجازی برتر بیش از ۱۰میلیاردیورو است؛ یعنی اگر حجم تراکنش روزانه فروش نفت یک کشور با میزان ۲میلیون بشکه و نرخ هر بشکه ۶۰یورو باشد این میزان تراکنش کمتر از ۲درصد اندازه معاملات روزانه ارزهای مجازی است.

  هم‌اکنون بیت‌کوین، اتریوم، ایکس‌آرپی، بیت‌کوین کش و لیت‌کوین در صدر جدول بازار ارزهای مجازی جهان قرار دارند.

  در ‌ماه آوریل سال‌جاری بیت‌کوین ۲۰۰درصد نوسان را تجربه کرد.

  • آیا می‌توان بیت‌کوین را با خودپرداز به دلار تبدیل کرد؟  

بعد از رشد و توسعه بیت‌کوین در سراسر جهان، کم‌کم نوبت خودپردازها رسید. آمریکا اینجا هم پیشقدم شد تا جایی که امروز بیشترین خودپردازهای بیت‌کوین در ایالات‌متحده‌آمریکا وجود دارد. بعد از آمریکا بیشترین خودپردازهای بیت‌کوین جهان در کانادا جای گرفته است. این کشور ۶۰۶ دستگاه را در نقاط مختلف تعبیه کرده است. بریتانیا با ۱۶۹دستگاه در جایگاه بعدی ایستاده و اتریش با ۱۴۶و روسیه با ۶۹، جایگاه‌های چهارم و پنجم را در اختیار دارند.
 هم‌اکنون ۳۴۴۳خودپرداز بیت‌کوین در سراسر جهان وجود دارد.  
  به‌طور متوسط روزانه ۶خودپرداز بیت‌کوین نصب می‌شود.
۶۳/۰۳درصد خودپردازهای ارزهای مجازی به شکل یک‌طرفه و ۳۶/۹۴درصد آنها به شکل دوطرفه مشغول به کارند.
  بیشترین خودپردازهای بیت‌کوین در ایالات متحده آمریکاست. در این کشور ۲۱۳۴دستگاه خودپرداز بیت‌کوین نصب شده است.

  • حاشیه‌های رمزارزی 

مردم سیبری از دستگاه‌های استخراج بیت‌کوین برای گرم کردن خانه خود استفاده می‌کنند! یک خانه معمولی با ۱۰۰متر فضا در ایرکوتسک، نیازمند یک رادیاتور ۱۰ کیلوواتی است. هزینه قبض برق اهالی در زمستان‌های این منطقه نیز از چندصد دلار در ‌ماه بالغ می‌شود. این در حالی است که ۶یا ۸عدد از چیپ‌های ویژه، همین کار را انجام می‌دهند، به علاوه اینکه برای صاحب خانه درآمدزایی نیز دارند.

اگر شخصی مبلغ هزاردلار را در سال۲۰۱۳ در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری می‌کرد، دارایی او امروز به میزان ۴۰۰هزار دلار ارزش داشت.
  تیم دراپر سرمایه‌گذار شناخته‌شده ارزهای دیجیتال پیش‌بینی کرده است که قیمت بیت‌کوین در ۴سال آینده به ۲۵۰,۰۰۰ دلار خواهد رسید.
  در تابستان سال گذشته معامله کردن ارزهای مجازی غیرقانونی اعلام شد. بعد از ممنوعیت معامله ارزهای رمزنگاری شده از جمله بیت‌کوین در ایران حجم معاملات بیت‌کوین از ۱۰۰۰به ۳۰۰ بیت‌کوین کاهش یافت.

  • عیب و هنر
  • صفر و یک‌ها 
  • معایب
  • تیم‌های بدون تجربه کافی


هر رمزارز اساسا یک محصول استارتاپی برای حل یک مشکل جدی است. رمزارزها یک موضوع کاملا جدید و نو هستند. در فضای رمزارزها، تیم‌های کم‌تجربه زیادی وجود دارند که در مقایسه با افراد دارای تجربه و دانش گسترده، دچار کمبود هستند.

  • امنیت

یکی از بزرگ‌ترین معایب رمزارزها، موضوع امنیت آن است. صرافی‌های زیادی تا به حال هک شده‌اند و میلیون‌ها دلار دارایی دیجیتال از بین رفته است. کسانی که کوین‌های خود را در آن صرافی‌ها نگهداری کرده‌اند، تقریبا همه‌چیز خود را از دست داده‌اند.

  • مشکلات فنی رمزارزها

 با توجه به اینکه این دارایی‌ها کاملا دیجیتال هستند، معمولا با مشکلات فنی مواجه می‌شوید؛ مثلا صرافی‌ها و بازارها ممکن است در مواقع شلوغی بسیار کند عمل کنند. در هنگام ازدحام شبکه‌ها، سپرده‌ها و برداشت‌ها غیرفعال می‌شوند. در این مواقع، درصورتی که شما نیاز به فروش یا جابه‌جایی کوین‌ها داشته باشید، در مقابل صرافی‌ها بی‌دفاع و متضرر خواهید شد.

  • مزایا 
  • بازدهی مناسب

اگر شخصی مبلغ هزار دلار را در سال ۲۰۱۳ در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری می‌کرد، دارایی او امروز به میزان ۴۰۰هزار دلار ارزش داشت. همچنین تعدادی از کوین‌های جایگزین (آلت‌کوین) که به جمع ۱۰توکن برتر بازار سرمایه راه پیدا کرده‌اند، در برخی ماه‌ها توانسته بودند بیش از ۱۰۰۰درصد افزایش قیمت را تجربه کنند.

  • شفافیت بیت‌کوین و رمزارزها

بسیاری از رمزارزها نسبت به تعهدات خود شفاف عمل می‌کنند. اکثر آنها توضیحات، اطلاعات و سایر مطالب مربوطه را در یک طرح اولیه که سندی طولانی پیرامون کلیات پروژه و تکنولوژی آن است، ارائه می‌کنند. این اطلاعات معمولا شامل نقشه‌راه، اعضای تیم و اغلب اوقات کد آنها می‌شود.

  • سیال بودن‌

سرعت و سیالیت مهم‌ترین ویژگی پول‌های دیجیتال است. زمانی که افراد در دارایی‌هایی همانند یک استارتاپ سرمایه‌گذاری می‌کنند، ممکن است پول‌هایشان برای چند سال قفل شود. در این شرایط تا زمانی که کسی سهامشان را خریداری نکند، شرکت به نتیجه نرسد یا عمومی نشود، در این وضعیت گیر خواهند کرد؛ اما درصورتی که این دارایی‌ها در رمزارزها سرمایه‌گذاری شود، سرمایه‌ها همیشه در جریان خواهد بود.

کد خبر 453846

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha