به گزارش ایسنا، ابوالقاسم حسینپور در نشست خبری معاونت آبخیزداری امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها با اشاره به این که کشور سال جدید را با سیل شروع کرد و بخشهای وسیعی از شمال، غرب و جنوب شرق کشور دچار سیل شده بودند، گفت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته در آستانه سال جدید در کشور ۱۲ میلیون نفر تحت تاثیر پدیده سیلاب قرار گرفتند.
وی با بیان این که در همه نقاط کشور ما امکان بروز سیل وجود دارد، تصریح کرد: بر اساس نقشههای پهنهبندی سیل، تنها ۴ درصد مساحت کشور سیلخیزی ناچیزی دارند.
حسینپور با اشاره به اثربخشی فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری در سیلهای اخیر تصریح کرد: در مناطقی که این فعالیتها انجام شده بود، خسارت سیل به شدت کاهش پیدا کرده بود.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها با انتقاد از این که ۷۰ درصد اعتبارات سیل صرف پاکسازی خسارات آن میشود، گفت: پیشگیری از سیل در همه جای دنیا مقدم بر بازسازی است و کشور ما باید با رویکرد جدیدی مدیریت ریسک سیل را پیگیری کند.
حسینپور ادامه داد: طی چند ماه اخیر طرحی با کمک سازمان مدیریت بحران در راستای کنترل سیل در حوزههای مشرف به کانونهای سیلخیز تدوین شده است. اعتقاد ما بر این است که عملیات آبخیزداری و آبخوانداری تهدید سیل را به فرصتی برای مقابله با کمآبی و خشکسالی تبدیل میکند.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها با بیان این که پس از سیلهای اخیر کشور شش اقدام برای کنترل سیل به دولت پیشنهاد شد که تاکید رئیس جمهوری بین این شش اقدام به انجام طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری بود، گفت: ۲۸۰ پروژه کنترل سیلاب و آبخوانداری در شش ماهه نخست امسال به بهرهبرداری رسید. انتظار میرود که تا پایان سال ۱.۳ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در کشور به اتمام برسد.
وی در پایان گفت: عملیات آبخیزداری به طور متوسط ۷۰ درصد خسارتهای سیل و در برخی مواقع ۱۰۰ درصد آن را کاهش میدهد. در سیلهای اخیر کشور عملیات آبخیزداری توانست ۳۳ درصد از بروز خسارت جلوگیری کند و ۶۷ درصد از فاکتورهای مربوط به سیل را کاهش دهد. همچنین عملیات آبخیزداری و آبخوانداری هفت برابر شدت سیلاب را کاهش میدهد و حجم آن را تا ۵۰ درصد کمتر میکند. از دیگر مزایای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری میتوان به ایجاد تاخیر در زمان تمرکز سیلاب تا ۱۸ دقیقه اشاره کرد.
نظر شما