به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، ناشر در ابتدای این کتاب علت ماندگاری فرهنگ ایرانی را انعطاف پذیری، تعامل فرهنگی و هویت ملی عنوان کرده و بر این باور است که علی رغم تنوع و تکثر موجود در جامعه امروزی، این امر به انسجام ملی کمک میکند چرا که شناخت فرهنگ گسترده کشور، تنها راه شناخت هویت ملی است.
در راستای تهیه و تدوین این کتاب و دیگر کتاب ها، گزیده تحقیقات به عمل آمده در هر یک از پژوهشکدههای پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، به ویژه آثاری که حاصل همکاری مشترک پژوهشگاه و موسسات تحقیقاتی و آموزشی هم طراز بینالمللی است، جمعآوری و به منظور رفع نیاز جامعه و تحقق اهداف برنامه راهبردی پژوهشگاه در راستای سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
در این کتاب ضمن پرداختن به زندگینامه فیروز باقرزاده به عنوان باستان شناس و مدیر پیشکسوت کشور که عمری را در راه شناسایی ایران و مدیریت مرکز باستان شناسی ایران صرف کرده، به موضوع پایهگذاری مرکز باستان شناسی ایران توسط دکتر باقرزاده اشاره شده است.
در کتاب یاد شده، مقالههای فارسی همچون؛ دوره سنگی در دامنه هی غربی کوهستان زاگرس، نگاهی به مهرها و نگین های شاهان ایران، کتیبه نگاری و تزیینات برج مقبره پیر علمدار دامغان، قوم باستان شناختی نمک در استان ایلام و ... و مقالههای انگلیسی چون ردیابی انقلاب نوسنگی در ایران، رویکردهای ریز لایهنگاری، چشم اندازهای نوآوری در ایران پیش از تاریخ و ... چاپ شده است.
گفتنی است، جلوگیری از خروج آثار باستانی از ایران، شکل دهی مناسب بررسیها و کاوشهای باستان شناسی، جوان گرایی و برگزاری همایشهای سالانه باستان شناسی ایران، توسعه موزه ایران باستان از اقدامات مهم و ماندگار باقرزاده است که اعتلای ایران و میراث فرهنگی ایران را در پی داشته و این جشن نامه با کوشش تعدادی از دوست داران و شاگردان ایرانی و غیر ایرانی وی فراهم شده است.
نظر شما