به گزارش ایرنا، امیرعبدوس روز یکشنبه گفت: کاهش سرعت در فاصله بین کاروانسرای میان دشت میامی تا روستای عباسآباد محدوده عبور یوزپلنگ به منظور حفظ و جلوگیری از کشته شدن این گونه ارزشمند جانوری کشور، اعمال میشود.
وی ادامه داد: طرح کاهش سرعت خودروها در بخشی از جاده ترانزیتی تهران- مشهد در منطقه عباسآباد- میاندشت به منظور حفظ گونه جانوری ارزشمند و در خطر انقراض یوزپلنگ در نشست شورای راهبردی تصادفهای استان سمنان با حضور رئیس پلیس راه کشور به تصویب رسید.
عبدوس با بیان این که میزان سرعت خودروها در محدوده میاندشت- عباسآباد مشخص نیست، گفت: سرعت خودروها در این منطقه دست کم ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر در ساعت از حد مجاز کاهش مییابد.
وی با بیان این که هفت قلاده یوزپلنگ در محور میاندشت- عباس آباد در سالهای ١٣٨٩ تا ١٣٩٧ در اثر تصادفهای جادهای تلف شدند، خاطرنشان کرد: اجرای طرح ایمنسازی این محور، برای حفظ باقیماندههای تنوع زیستی کشور امری ضروری و حیاتی است.
وی اضافه کرد: بهترین زیستگاه یوزپلنگ ایرانی منطقه ۱۰۰ هزار هکتاری پارک ملی توران در شرق استان سمنان است، اما قلمرو زیستی این گونه ارزشمند ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر فراتر گزارش شده و بر همین اساس باید در تمام منطقه توران تمهیدات برای حفظ جان یوزپلنگ اندیشیده شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان تصریح کرد: افزایش تعداد علائم هشداردهنده، نصب دوربینهای کنترل سرعت و نیز نور شب در محور میاندشت- عباسآباد که قلمرو حرکت گونههای نادر حیات وحش مانند یوزپلنگ ایرانی است، ضرورتی اجتنابناپذیر برای حفاظت از گونههای در خطر انقراض است.
منطقه توران یا خارتوران یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار میرود که بخشی از این منطقه حفاظت حدفاصل میاندشت- میامی در محور مواصلاتی قرار گرفته و بزرگترین قربانگاه جادهای یوز ایرانی محسوب میشود.
نظر شما