به گزارش ایسنا، براساس گزارشی از این پرونده که توسط انجمن میکروبیولوژی آمریکا منتشر شد، آزمایشات مربوط به آلودگی در انکوباتورهای نوزادان و همچنین در بین کارکنان مراقبتهای بهداشتی که با پرستاران در تماس بودهاند، همگی منفی بوده است.
انکوباتور ابزاریست که در آزمایشگاههای بیولوژی برای کشت و رشد دادن نمونههای زنده مانند سلولها یا میکروبها به کار میرود.
اما آزمایشها نشان داد که نوزادان به طور مداوم با کلبسیلا اکسی توکا (Klebsiella oxytoca)، یک باکتری بدنام برای عفونتهای بیمارستانی مانند ذاتالریه، عفونت ادراری، عفونت بافت نرم و نوعی مسمومیت خون که اغلب منجر به شوک سپتیک میشود، مورد عفونت قرار میگیرند.
کمی بعد متخصصان دریافتند منبع این باکتریها جورابها و کلاههایی است که برای گرم نگه داشتن نوزادان به آنها پوشانده میشود که بررسیها منشا این باکتریها را در اتاق رختشویی بیمارستان پیدا کردند.
تحقیقات نشان داد این بیمارستان به جای نوع صنعتی ماشین لباسشوییها که در دمای بالا با مواد ضد عفونی کننده شستشو کرده و به طور معمول در بیمارستانها وجود دارد، از یک ماشین لباسشویی کم مصرف در انرژی و مخصوص خانهها استفاده میکند.
باکتری کلبسیلا اکسی توکا در مخزن مواد شوینده ماشین لباسشویی و در لاستیک لولای دربِ آن و همچنین دو سینک در نزدیکی اتاق رختشویی یافت شد و با خروج ماشین لباسشویی از بیمارستان، ابتلا به این عفونت نیز سرانجام در نوزادان متوقف شد.
خوشبختانه هیچ یک از نوزادان به دلیل قرار گرفتن در معرض باکتریها به طور طولانی مدت بیمار نشدند اما این پرونده خطر احتمالی مربوط به عفونی بودن لباسشوییهای خانگی را نمایان کرده است.
ماشین لباسشوییهای خانگی از هر نوع، خاک و لکهها را از روی لباس، حوله و دستمالها میزدایند اما آنها را ضدعفونی نمیکنند. بیمارستانها برای ضدعفونی کردن لباسها از مواد ضدعفونی کننده مبتنی بر کلرین و پراکسید استفاده میکنند. همچنین در چرخه آبکشی از آب گرم بیشتر و در چرخه خشک کردن از تنظیمات دمای بالاتری استفاده میکنند که همگی برای کشتن میکروبها مفید است.
اما نگرانیهای زیست محیطی روش شستوشوی لباسها را تغییر داده است. مطالعات نشان میدهد که در اروپا لباسهای رنگی اغلب در دمای بین ۳۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد شسته میشوند. در چین، کره جنوبی و ژاپن اما بیشتر از آب سرد استفاده میشود. مقامات آمریکایی نیز شستوشو با آب سرد را در صورت امکان توصیه میکند، به طوری که در وبسایت وزارت انرژی این کشور این طور آمده که شستوشو با آب سرد یا گرم به خوبی از پس تمیز کردن لباسها برمیآید و تغییر تنظیم دمای ماشین لباسشویی از آب داغ به گرم میتواند باعث کاهش ۵۰ درصدی بار مصرف انرژی شود.
با این حال در صورت بررسی لباسها و حولهها میتوان میکروبهای نهفته در آنها را یافت. یک استاد میکروبیولوژی در دانشگاه آریزونا در این مورد اعلام کرده که باکتری ای-کولای به خوبی روی حولهها رشد میکند. همچنین با توجه به خیس و مرطوب بودن حولهها طی حدود سه یا چهار روز باکتریهای مدفوع را روی آنها به راحتی میتوان یافت.
طبق مطالعات، دمای توصیه شده برای کشتن مؤثر باکتریهای بیماریزا ۶۰ درجه سانتیگراد یا بالاتر است که آب داغ محسوب میشود. دمای بین ۳۲ تا ۴۳ درجه سانتیگراد نیز گرم و دمای بین ۱۵ تا ۲۷ درجه سانتیگراد سرد به شمار میرود.
حتی اضافه کردن سفید کننده به شستوشوهای آب سرد ممکن است موثر واقع نشود. مطالعات نشان دادهاند که فعالیت سفید کنندهها در دماهای پایین شستوشو به شدت کاهش یافته و ناکارآمد میشوند.
به گفته متخصصان در آمریکا هنگامی که حولههای خود را با آب سرد شستوشو میدهید، تمیز کردن آنها با توجه به ضخامت بالایشان بسیار سخت است. برای شستوشوی حولهها باید از آب گرم استفاده کرده و به طور کامل آنها را خشک کرد. در صورتی که این عمل را به خوبی انجام ندهید، هنگام خشک کردن صورت خود با حوله به میزان زیاد و غیرمنتظرهای با باکتری ای-کولای برخورد خواهید داشت. حتی در وضعیت بدتر با توجه به ارتباط شیوع سالمونلا، مننژیت باکتریایی و ویروسی و کرم حلقوی با لباسشوییها ممکن است به این میکروبها آلوده شوید.
در صورتی که اطرافیان شما به بیماری خاصی مبتلا نباشند، روند شستوشوی عادی لباسهایتان مشکلی را ایجاد نمیکند، چرا که بدنهای ما به میکروبهای خود و حتی باکتری ای-کولای عادت دارد. تنها در صورتی که مهمانهای زیادی دارید، حولههای خود را به صورت مرتب با آب داغ شسته و با حرارت بالا خشک کرده و تعویض کنید.
در صورتی که فردی در اطراف شما بیمار باشد، باید حرارت بخش خشک کن لباسشویی را افزایش داده و زمان آن را برای دستکم نیم ساعت تنظیم کرد، زیرا خشککن در حالت صرفهجویی در مصرف انرژی، کارایی کافی برای کشتن میکروبها را ندارد. در صورتی که ماشین لباسشویی شما خشککن ندارد، لباسها را به مدت کافی در زیر نور خورشید پهن کنید، چرا که نور خورشید نیز به گفته متخصصان خواص ضدعفونی کننده دارد.
همچنین توجه داشته باشید که ماشین لباسشویی را نیز پس از شستوشوی لباسها و حولههای فرد بیمار ضدعفونی کنید تا میکروبهایی که در لگن آن کمین میکنند، لباسهای بعدی را عفونی نکنند. میتوانید با ریختن سفیدکننده داخل لباسشویی و انجام یک دور چرخش شستوشو این عمل را انجام دهید.
بنا بر گزارش سیانان، متخصصان هشدار میدهند که به هیچ وجه لباسهای کثیف را تا محل ماشین لباسشویی بغل نکنید و برای این کار حتما از سبد لباسهای چرک استفاده کنید تا از انتقال میکروبها به خود جلوگیری کنید.
نظر شما